Skocz do zawartości
BuuKA

jaka płyta pod athlon xp mobile 2000+?

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

jaką polecacie płytę pod athlona xp mobile 2000+ do 200zł? płyta może być używana, a procek ma być trochę podkręcany. co myślicie o płytach asrock k7vt6, k7v88 i k7s8xe? czy poprawnie wykryją, że to mobile (napięcie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 200zł z hakiem masz jeszcze Epoxa 8RDA3I mniej bajerów niż Asus ale też się kreci lepiej poza tym jest na NF2. I tu musisz podjąć decyzje czy ci potrzebne dodatkowe wyposażenie czy bardziej zależy ci na podkręcaniu, decyzja należy od ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz go wziolem w sumie... juz niemoge sie doczekac jak to bedzie chodzic...  

jak myslicie ile da sie wycisnac z tego athlona 2000+ mobile??

slyszalem ze powinien isc spoko 2600+ :)

2600+ ziomek to mój zwyklak idzie i to na KT400A więc nie jest to masakrycznie wielki wynik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli ma isc 2500-2600MHz wiecej niz 3200+ to jakie chlodzenie bedzie do tego potrzebne?? narazie mam zwykly radiator GlacialTech, a jezeli tak rosnie czestotliwosc to czy nie potrzebny jest mocny zasilacz?? bo nie wiem czy moj 300W da sobie rade, jaki najlepiej kupic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obawiam sie ze moze nie chodzic tu o chlodzenie tylko o elektronike a w sumie jej brak.rob jak chcesz ale ja bym sie bal na tym posadzic jakikolwiek zestaw.jesli chodzi o chlodzenie proca to mysle ze pentagramik to jest idealne wyjscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

codegen 300W bedzie za slaby do tej plyty (KV7 lubi mocniejsze zasilki) ,ale przede wszystkim nie udzwignie 2600MHz na 1.8v i grafy mocniejszej (niz r9200 :P )

do chlodzenia 2500-2600MHz przydalby sie wiatrak przynajmniej z wyzszej-sredniej klasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup od haszyda fortrona z allegro za 80zl. dla plyt zasilanych z 12v to jest idealne wyjscie(czego nie powiem o moim epoxie..:P)

300w fortrona to sa superstabilne napiecia plus ewentualna regulacja i do tego termoregulacja obrotow:) silence naprawde polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...