Skocz do zawartości
Mateoosh

Jak oceniacie nowe chłodnice...

Rekomendowane odpowiedzi

Chlodnice sa Cool  :lol: 

Ale jestem ciekaw bo jest napisane ze zasilanie 12v czy na kazdego czy na wszystkie razem i sie dzieli (wiatraki oczywiscie).Jak sadzicie?

No i ta cena 8O

kazdy z wentyli jest zasilany 12V , ale jako ze sa polaczone rownolegle, to nie trzeba 48 V a wystarczy w zupelnosci 12V, ja nawet optowalbym za zasilaniem od 5 do 7V Cisza jest znakomita, a wydajnosc praktycznie sie nie rozni :) , wiem sam po sobie , wentylki leca na 5V i jest cichutko a temp takie same :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodnice sa Cool  :lol:  

Ale jestem ciekaw bo jest napisane ze zasilanie 12v czy na kazdego czy na wszystkie razem i sie dzieli (wiatraki oczywiscie).Jak sadzicie?

No i ta cena   8O

kazdy z wentyli jest zasilany 12V , ale jako ze sa polaczone rownolegle, to nie trzeba 48 V a wystarczy w zupelnosci 12V, ja nawet optowalbym za zasilaniem od 5 do 7V Cisza jest znakomita, a wydajnosc praktycznie sie nie rozni :) , wiem sam po sobie , wentylki leca na 5V i jest cichutko a temp takie same :)

Masz racje ja mam 1 wentyl na nagrzewnicy na 7 puszczony i w zupelnosci wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te chodnice od mate'a mnie rozsmieszaja bo to tak naprawde sa skraplacze do klimy :) i tylko nazwe inna dostaja, 3x wyzsza cene i sprzedaja :mrgreen:

Błyszczysz i błyszczysz, a link do strony nadal na forum sie nie pojawil, jak nie wiesz gdzie to mozna kupic to forum nie zasmiecaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodnice sa Cool  :lol:  

No i ta cena   8O

No pewnie, że razem, bo na pewno są połączone równolegle.

A co do chłodnicy, to cena nie jest aż tak wysoka. Mnie moja kosztowała 180zł (nagrzewnica od Lublina + 2x 12x12mm Sunony 107CFM) - (właśnie ją obudowałem i niedługo będę testował (teraz powietrze tłoczone przez wiatraki przepływa przez chłodnicę, a nie obok :D ). A ta od Mate'a ma 4 wiatraczki, no i chłopak musi przecież zarobić :lol: a nie iść po kosztach.

Mnie tam bardziej cieszy, że są już zapinki na BW do GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut napisał: 

te chodnice od mate'a mnie rozsmieszaja bo to tak naprawde sa skraplacze do klimy  i tylko nazwe inna dostaja, 3x wyzsza cene i sprzedaja

Błyszczysz i błyszczysz, a link do strony nadal na forum sie nie pojawil, jak nie wiesz gdzie to mozna kupic to forum nie zasmiecaj

cool.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut napisał: 

te chodnice od mate'a mnie rozsmieszaja bo to tak naprawde sa skraplacze do klimy  i tylko nazwe inna dostaja, 3x wyzsza cene i sprzedaja

cool.pl

berkut gdzie ty to widzisz takie jak u mate tylko, że bez wentyli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodnice sa Cool  :lol: 

No i ta cena 8O

Alez ty potrafisz pokombinowac 8O

12v= z zasilacza , na kazdy wentyl

mozesz sobie to puscic na 7 lub 5 V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...