Muskat Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mam takie pytanie posiadam karte graficzną GF4 Ti 4200 wyposazona jest w wentylatorek ktory czasem jest troszke dokuczliwy i tak mnie teraz zastanawia bo chyba karty z seri Ti byly bardzo podatne na OC i dzieki temu nie grzaly sie strasznie - czy to prawda? Czy ustawienie wentylatorka na 5V moze cos uszkodzic, wiadomo bedzie slabiej wial ale zawsze znacznie ciszej. I takie tez mam pytanie czy procesor graficzny tak jak normalny grzeje sie bardziej w zaleznosci od uzytkowania , np w grach bedzie gorący ale jak jest z pracą w windowsie, surfowaniu po sieci czy sluchaniu winampa wtedy chyba procesor graficzny ma chlodno, zgadza sie? No i jak z filmami, pewnie do filmow to juz wymaga tak jak w grach? Zastanawia mnie bardzo czy wytrzyma mi na 5V i jak sprawdze ze moze tak chodzic i nic sie nie stanie ze sprzetem? Prosze o pomoc i rade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskat Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Co nikt mi nie pomoze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 To zalezy :!: Nic nie napisales jaki radiator jest na tej karcie ale jezeli producent wyposazyl go dodatkowo w wentylator oznacza to ze karta nie byla zbyt stabilna bez niego :wink: Musisz sam sprawdzic czy bedzie chodzic stabilnie z wiatrakiem na 5V :wink: A co do tego kiedy sie bardziej grzeje to masz racje tylko w grach jest wykorzystywana w 100% i wtedy wydziela najwiecej ciepla :!: Co do filmow i neta to karta przy tych operacjach sie nudzi i nie wydziela duzo ciepla :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Witam. Po pierwsze nie pisze sie po dwa posta pod rząd. Możesz ustawic ma 5V ale czy przy tylu wystarutje wentyl ??? Ustaw coś niskiego i zobacz czy sie będzie grzał jak nie to dobrze. Ciężko to wyczuc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Muskat Jak chcesz miec całą grafe to zainwestuj w chlodzenie:) Jesli lubisz sie bawic i nie chcesz wydawac za duzo kasy to kup jakis cooler(musisz sobie wybrac odpowiedni) od proca razem z wentylem. I zaadaptowac do gf:) Wentyl wtedy puszczasz na 5-7v i powinno byc ok:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskat Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Dzieki bardzo za odpowiedz. To tak radiator jest srebrny wiec pewnie aluminiowy (zeberka ma dookoła takie pionowe a wew wiatraczek), jezeli chodzi o wentylek to startuje przy 5V i zapuscilem raz serie 3dMarka2001 na takim napieciu i przeszla calosc wiec jakies 8 minut grzania miala, radiatorek byl gorący ale nie parzył(mozna bylo normalnie palec trzymac i bylo czuc ze jest cieply) Podczas grania i tak zawsze bede dawał 12V ale np jak sobie cicho muza leci albo jakis film ogladam w nocy to wole miec cisze i wtedy te 5V, ale pytam bo zawsze mozna sie zapomniec i zaposcic giere na 5V. Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...