ArtifeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Witam mam takie pytanko. Jestem w sieci LAN i chciallbym sobie zalozyc serwerek ftp, problem z tem ze mam neo i zmienne ip. Z ip sobie poradze (chyba) www.no-ip.com ale co z tem ze jeste za Natem. Czy uzytkowniy z zewnatrz beda sie mogli laczyc do mnie? Prosil bym o pomoc. Z gory dziekiuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Samo no-ip nie pomoze. Musisz poprosic Admina zeby przekierowal na Ciebie port 21. (Jak ja nienawidze polski... zmienne IP i Nat... bleeeeeh) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 nie mamy servera jedynie calosc stoi na ruterze, wiec chyba nie da sie przekierowac portu. prosze o pomoc. a nie da sie w no-ip przekierowac dodatkowo na dany kompyter w sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Uzytkownici z wewnatrz beda mogli bez zadnego grzebania. Ci z poza LANu nie, na routerze sprzetowym istnieje mozliwosc przekierowywania portow. I trzeba z niej skozystac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ci z wewnatrz to wiem. a jak moge przekierowac porty na routerze? po kolei :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ok przekierwolem port 21 TCP (UDP tez trzeba?? ) na moje ip wewnetrzne. jak domyslam sie trzeba teraz tylko zresetowac router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 1.UDP nie trzeba, tylko TCP 2.Przekierowujesz port 21 z WAN na IP twojego kompa. 3.Czy resetowaz to zalezy jaki router... 4.No-Ip jednak nic Ci nie da, bo no-ip instaluje sie na serwie z NAT-em , a ty takowego nie masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 wiec co moge jeszcze zrobic? zprzekierowanie zrobione ale wpisujac w przegladarce adres zewnetrzny xxx.xxx.xxx.xxx lub ftp://xxx.xxx.xxx.xxx po pewwnym czasie wyskakuje informacja: "wystapil blad podczas dostepu do folderu. upewnij sie czy nazwa pliku zostala wpisana porawnie i czy masz uprawnienie dostepu do tego pliku. szczegoly:uplynal limit czasu polaczenia". Serv-U mam wlaczony, konto zalozone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 wiec co moge jeszcze zrobic? zprzekierowanie zrobione ale wpisujac w przegladarce adres zewnetrzny xxx.xxx.xxx.xxx lub ftp://xxx.xxx.xxx.xxx po pewwnym czasie wyskakuje informacja: "wystapil blad podczas dostepu do folderu. upewnij sie czy nazwa pliku zostala wpisana porawnie i czy masz uprawnienie dostepu do tego pliku. szczegoly:uplynal limit czasu polaczenia". Serv-U mam wlaczony, konto zalozone... Na swoim kompie sprubuj odpalic wpisujac WEWNETRZNE IP. ftp://192.168.0.x etc. Tylko z zewnatrz bedzie dzialac po IP neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 aplikacje ze strony no-ip zainstalowales w systemie? a po co ci serwer na neo w dodatku dzielonej? sprobuj alacer 2.0, prosty i balany w obsludze serwer http jaki router, wiekszosci mozna pominac intalacje aplikacji aktualizujacej IP wprowadzajac odpowiednie informacje do ustawien routera! masz wylaczony firewall w systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 aplikacje no-ip zainstalowalem, wpisujac w przegladrce ftp://192.168.1.x <- moj adres wewnetrzny laczy sie z serwerem ale wpisujac adres zalozony na no-ip.com lub odrazu adres zewnetrzny wyskakuje jakas tam informacja ze nie mozna znalesc folderu. mam pytano a co z internetowymi uslugami informacujnymi (IIS) trzeba cos instalowac z nich jezeli tak to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apodoslki Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 ja mam postawionego ftp na neo i jestem w lanie uzywam no-ip i chodzi jak chcesz pogadac to zapraszam 4421670 mam nadzieje ze masz przekierowane port 21 bo tak to ci niebedzie chodził pozdro:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...