Andrz3j Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Jak w temacie, ale wsadzam go (umieszczam :D)w mojego solteka starego niestety na zmiane mobo nie mam cashu na razie.. :? W sklepie po 15:00 zobacze cio będzie , ale kupie albo 1600 albo 1700 .. Ciekaw jestem róznicy po przejsciu z morgan 1000@1200 na athlona XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 wiesz niewiadomo jakiej różnicy to nie odczujesz ale napewno bedzie różnica!!! :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 wsadzaj wsadzaj i mow jakie efekty, bo sam jestem ciekaw czy u mnie zmiana procka da duzego kopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Różnicy aż tak wielkiej to ja nie odczułem, a przeszedłem z Thunderbird 900 na XP1800+, oczywiscie z problemami jak pewnie zauważyli co niektórzy.Oczywiście jest różnica np. w archwiwowaniu rarem, przestała mi grafika latać w grach (to była niespodzianka), ale jeżeli już spodziewać sie dużej różnicy to tylko z nowym MOBO i pamiątkami.Wiadomym jest że Athlonik XP rozwija swoje skrzydła na DDR'ach.W testach w Sandrze 2002Pro podchodzi wydajnościowo nawet pod 2GHz od Intela 8O Ja właśnie zaczne zbierać kaske na SL-75FRV lub SL-75DRV5, w tedy bede do końca zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Według niektórych różnica miedzy sdramami a ddrami to ok. <10% wydajności .. sie okaże dzisiaj w "praniu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Jak w temacie, ale wsadzam go (umieszczam :D)w mojego solteka starego niestety na zmiane mobo nie mam cashu na razie.. :? W sklepie po 15:00 zobacze cio będzie , ale kupie albo 1600 albo 1700 .. Ciekaw jestem róznicy po przejsciu z morgan 1000@1200 na athlona XP Wsadzaj wsadzaj, tylko uwazaj zebys mu nozek niechcaco nie polamal :P Zapodaj wrazenia organoleptyczne po wymianie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ja dzisiaj tez bede mial ta przyjemnosc tylko ze o 13 :mrgreen: xp1600 dostaje, tylko nie wiem jakiego :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ja wczoraj zakupielm XP 1700 , troszke zaluje bo jakbym poczekal doslownie 10min to mialbym 1800 :? .... no ale coz kreci sie zajebiscie 11x150 leci bezproblemow, a roznica miedzy d850@1050 a tym XP jest dla mnie olbrzymia ! aha mobo to k7vza :lol: przy fsb 155 chyba pamitaki wysiadaja (infineon 256 cl2) dzisiaj sie jescze pobawie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Wsadzaj wsadzaj, tylko uwazaj zebys mu nozek niechcaco nie polamal :P Zapodaj wrazenia organoleptyczne po wymianie :) nóżki jak nóżki, ale na jaderka trzeba uważać.. :lol: Wczesniej jeszce dobrze wypiłuje moje cs aby pasował jak ulal (CS po "starym"3-miesiecznym morganie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ja dzisiaj tez bede mial ta przyjemnosc tylko ze o 13 :mrgreen: xp1600 dostaje, tylko nie wiem jakiego :/ //Berkut/// co się stało że umarł ci TB?? co chłodznie nawlilo?? "lodówka" wysiadla??freonik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Według niektórych różnica miedzy sdramami a ddrami to ok. <10% wydajności .. sie okaże dzisiaj w "praniu" Ja gdzieś wyczytałem, że nawet 20%, ale to chyba lekka przesada- chociaż, kto ich tam wie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Według niektórych różnica miedzy sdramami a ddrami to ok. <10% wydajności .. sie okaże dzisiaj w "praniu" Ja gdzieś wyczytałem, że nawet 20%, ale to chyba lekka przesada- chociaż, kto ich tam wie :? A jak robiłes testy np ccr i porównywałes z iinymi wpisami to jak to wygladało?? jak róznica?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 wsadzaj, wsadzaj tego procka, mi w przyszlym tygodniu tez wpadnie XP 1600+ AGOIA w lapki :) mam nadzieje, ze bedzie warto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 A dlaczego ten watek jest na oslej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 A dlaczego ten watek jest na oslej ? 8O :roll: tu go autor umiescil :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Jak ja zmieniłem z Durona 800 na XP1700 to nie odczułem różnicy. Może w grach było pare kaltek więcej i szybciej kodował na mp3 oraz divx. Jedynie Seti znacznie przyspieszyło. Zresztą jak nie potrzebuje mocy to nastawiam na 6x133=800 i też wystarcza, a przynajmniej jest chłodno i cicho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 No i mam XP 1700+ AGOIA na rzie tylko @1800+ bo pamiatki nie wyrabiają :( ale zmienię je na Kingstony lub nanya.. :) CCR na raie bez żadnych kombinacji to >6050 pkt.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 i jak, czujesz roznice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Odczułem róznice m.in w GTA III bo tyle zdarzyłem wczoraj przetestowac. w benchmarku ccr zyskałem ponad 1000pkt a licze na więcej. Ogólne odczucia organoleptyczne są niezłe. Choć jak na razie zdziwiony jestem temperatura, czujnika nie ruszałem pod socketem a ten w pracy zwykłej (net, word) z załaczonym cpucoolem ok. 32'C fakt ze miałem zimno wczoraj pokoju bo kładłem dodatkowy kabel do karty TV/fm , ale cos mi się nie podoba ta temp. za niska. dzisiaj dalsze testy. NA razie poszedł na @1800+ (choc to AGOIA) ale pamiatki nie wyrabiaja najprawdopodobniej w poniedziąłek będe miał kingstony cl2 i wtedy poszaleje, musze wyregulowac bios, sprawdzic stery.. w kazdym razie bez żadnym problemów sie obyło. naklejke mam zupelnie z boku, cale mostki jak na dłoni tylko łaczyć :) jak potestuje i bede wiecej wiedzial to dam znac.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A więc moje odczucia po zmianie duraka 1000@1200 na Athlona XP 1700+... po zmianie na XP zyskałem: - kilka klatek w grach np.GTA III na Ath XP mniej klatkuje - zysk przy konwersji mp3 itd.. Jednak wniosek z tego nasuwa mi sie taki że: - obecnie procek ok. 1200 Mhz zupełnie wystarcza do normalnej pracy w necie, wordzie, również do gier przy dobrej , wydajnej karcie graficznej jest to porównywalnie szybki sprzęt jak sprzęt który ma na pokładzie athlona XP. Choć nie żałuje dołożyłem drugie tyle i mam Xp i to AGOIA, musze tylko zmienić pamiątki na kingstony CL2 lub inne , bo obecne nie chcą się dobrze kręcić... Może juz w poniedziałek będe miał kingstony CL2 :D Wówczas dalej potestuje.. Przy morganie miałem pamiatki @PC 133 @cl2 a teraz przy Xpeku mam PC 133 cl3 ( i z a chiny nie cha iśc na cl2 nawet przy v 3,6 v :( ) Może po zmianie na kingstony kompik dostanie kopa. :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 ja zmieniałem durnoa 1G na 1800+, niestety dokładnych porównań nie podam bo byłem ponad 2 tygodnie bez kompa (proca spaliło) i wyników tamtego zapomniałem, ale też mi coś nie gra z temperaturami. po pierwsze duża amplituda temp idle względem stes, w duronie bło to góra 5*C a tu dochodzi do 10*C (36-46), temp są z deka za niskie jak na titana d5tb(4) - przynajmniej według mnie - koleś na 2000+ na idle ma 46. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 wsadzaj wsadzaj i mow jakie efekty, bo sam jestem ciekaw czy u mnie zmiana procka da duzego kopa. Ja również się nad tym zastanawiam, jakoś nie mogę się jeszcze przekonać :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 sory, ze odgrzewam deczko stary topic, ale wlasnie wczoraj tez zmienilem procka z D600@1000 na AGOIA XP1600+ 8) O dziwo gry dosc przyepieszyly, nawet stary q2 dostal kilka klatek wiecej :D Q3 gdzies ~130fps -> 150 (1 pomiar, dokladniejszych jeszcze mi sie nie chcialo robic), w GTA3 jakby mniej szarpniec.. jeszcze musze Mafie sprawdzic Temp. idle 35 stopni na AC, ale z dodatkowymi wentylami w budzie, ktore daly bardzo duzo (w sumie jeszcze na Duronie zmniejszyly mi temp. o ok 8-9 stopni) Narazie nie odblokowywuje mnoznika, bo i tak nie uzyskam pewnie stabilnych 166MHz, bo plyta nie ma odpowiedniego dzielnika, wiec dojade tyle ile moge z FSB bez ruszania mnoznika. Jakbym tak dojechal do 158 to PCI by bylo ok 39MHz i piekne 2000+ w POST'cie :) (szkoda, ze nie MHz :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Wsadzaj wsadzaj, tylko uwazaj zebys mu nozek niechcaco nie polamal :P Zapodaj wrazenia organoleptyczne po wymianie :) nóżki jak nóżki, ale na jaderka trzeba uważać.. :lol: Wczesniej jeszce dobrze wypiłuje moje cs aby pasował jak ulal (CS po "starym"3-miesiecznym morganie) Nie inaczej chron jaderko jak bedziesz zaladal qlera(chyba ze masz coppera) Szacuneczek Ps.Ja mialem kilo w gaciach jak zakladalem swojego, po tym co sie tu naczytalem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Fido dobry czlowieku :P zapodaj wynik 3d marka 2001 mam tąsama grafikę proca ram sdr 256 kingstona, chialbym zobaczyc ile bede mial gorzej czy sie oplaca przesiadka na DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Nie ma sprawy, ale nie mam teraz instalki 3DM2001, jutro bede mial wiec zrobie i dam znac :) Na Duronie mialem ok 4350pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ciekaw jestem róznicy po przejsciu z morgan 1000@1200 na athlona XP Czy już masz Antka jak tak to podziel się spostrzeżeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 sory RS, ze dopiero teraz, ale nie mialem neta przez ostatnie dni :/ wiec sprawa wyglada tak, na std ustawieniach nie testowalem bo odrazu dalem mu 1700+ :) 1700+ - ~5250pkt 1800+ - ~5350pkt czyli na 1600+ bylo by pewnie ~5150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...