Lukasss Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Witam mam takie pytanie. Podkrecilem procka athlona 2600+XP na 3000+ i nie wiem czy nadal go miec podkreconego czyli tak zostawic i pracowac na takim podkreconym czy dopiero jak mi zaczna gry sie zacinac i wolno chodzic podkrecic?? Chodzi mi o to czy to nie wplynie jakos na jego zuzywanie sie czy cos takiego!! A wy caly czas jedziecie na podkreconym sprzecie?? Czy tylko gdy zaczną wolno chodzic gry?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ja przy liczeniu SETI i innych tam takich lecę od marca 04 na podkręconym Duronie 1600@2064 (fsb 172) te ustawienia gwarantują mi max stabilną pracę wyższe ustawienie o 2 powoduje czasem zamrożenie ekranu i tylko reset. Czas pewnie rozejrzeć się za czymś bardziej efektywnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Jezeli masz proca 2600 czyli ok.2,1GHz i podkreciles go na 3000 czyli ok. 2,2GHz to procek prawdopodobnie nawet nie odczul ze pracuje na zawyzonych parametrach :wink: Procek na standordowych parametrach moze pracowac ok. 10 do 14lat :!: Przy podkreceniu okres ten maleje dwu lub trzykrotnie,zaleznie od czestotliwosci , napiecia i temperatury w jakiej pracuje procesor :wink: Wnioski mozesz sam wyciagnac :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...