silver_pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 moje pamiątki nie chcą isc na 260 mhz :( - na 250 juz potrzebują 3,1 V a na 260 i 3,2v juz winda sie nieodpala:(( - co mi poradzicie?? moja plyta to IC7_MAX3 i prescott 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Jaka posiadasz zasilke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 chiefteca 460W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 a moze po prostu procesor nie wyrabia? coz tu sie dziwic? 15x260 to masz 3900MHz czyli sporo i nie rob wielkich oczu jak nie wchodzi do windowsa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 proc chodzi nawet na 4200 na AC bo sprawdzalem - dalem dzielnik CPU:RAM na 5:4 i cpu czodzilo a ram tylko do 250Mhz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Moze uklad zasilania pamieci sie przegrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Specjalista jesli chodzi o Intela nie jestem, ale cos nie cos wiem. Domyslam sie ze plyta nie byla modowana? MAX3 ma taka przypadlosc ze ma cos uwalone z napieciem VTT (powinno byc rowne polowie Vdimm), dziala ono tylko poprawnie do bodajze 2.8 V, potem zaczyna spadac zamiast rosnac, przy 3.2 V bywa okolo VTT=1.3 V wiec ramki maja prawo nie dzialac. To wydaje mi sie byc najbardziej prawdopodobne. Jesli chcesz sie tego pozbyc musisz niestety modowac plytke - http://www.malvescorner.com/ic7.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Pamietam jak yotomeczek kiedys pisal ze do tych OCZtow pakuja BH-5 z ostatnich tygodni produkcyjnych i nie ma co ich porownywac z wyczynowymi behapiatkami ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 jak zrobisz VTT mod'a to beda chodzic wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 oki dzieki jak sprawie sobie zaniedlugo WC to zrobie tez VTT moda i po sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Moze tez kontroler pamieci nie wyrabiac. Na mojej dawnej IC7 powyzej 260MHz sync byla juz kupa-niezaleznie od pamieci i timingow byl koniec i juz. Async bylo OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 hmm...to by tlumaczylo czemu nie moge wejsc stabilnie na 4GHz z 1:1 :? (15x266) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Trza sie na P4C800 przesiąść :P A tak na poważnie - również myślę, że VVT mod pomoże - a BH-5 przy 3.2 dopiero się rozkęcają. Skolei na swojej mobo, chyba czas zrobić drop-moda :( Bo jak ściana zatrzymuje mnie magiczne 4.0 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 I dlego Abit jest lepszy. Wlasnie z tego powodu zmienilem P4C800 na IC7-stabilne napiecia i 100MHz na procu jak w morde strzelil wiecej. Drop mody nie pomoga, liczac procentowo fluktuacje utrzymywac sie beda na podobnym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...