Mr.Martin Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Witam Kupilem niedawno dla kumpla taki sam procesor co ja mam - moj poszedl na 3.6Ghz przy napieciu 1.65V ale u niego nie chce isc przy tym napieciu - wiec chcialbym sie zapytac do ilu max moge podniesc napiecie dla tego rodzaju procka ? ( chlodzenie to ten Miedziany Zelman) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ja bym osobiście swojego nie stresował pow. 1.65V-1.675V (oczywiście Northwooda). Dla mnie to jest właśnie ta granica przy chłodzeniu powietrzem. Ale to jest moja opinia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 moj chodzi na 3.75 na 1.525 ale sobie odpuscilem i chodzi na 1.475(default przy 3.5GHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 dla prescotta to mawiają że nie więcej niz 1.6 chociaż i to może być niebezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Witam Ja potrzebowałem zapodać mu 1,6V co by poszedł na 3,4GHz Temp. pracy 38C , a w stresie ok 50C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Witam Ja potrzebowałem zapodać mu 1,6V co by poszedł na 3,4GHz Temp. pracy 38C , a w stresie ok 50C Czy to jest standardowy wiatrak bo mój nie kręcony ma 40*C IDLE a w stresie grubo ponad 50*C. Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Nie przekraczać 70 stopni w stresie (w przypadku northwood'a), napięciowo do 1.6v prescott, 1,7 northwood. Oczywiście można wyżej, ale odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 nie zapominajcie panowie że płyty różnie mierzą temperatury :| co do wyników w stresie to można powidzieć że: 60st.C na IC7 = 40st.C na P4C800 = 50st.C realnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 dla prescotta to mawiają że nie więcej niz 1.6 chociaż i to może być niebezpieczne. Z tego co wiem to Prescotty padają już przy 1.575V :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...