Vieri Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Jaki polecacie tuner w granicach do 250 zł. Co sądzicie o tym tunerze? http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4156...94f5f4e4943414d dzięki za odpowiedź!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yonash Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 :) Witajcie Mam do Was pytanko jako że posiadacie większą wiedzę w tym temacie ode mnie :) . Chcę sobie kupić kartę telewizyjną , lecz kompletnie nie wiem nic o tego typu sprzęcie. Stąd pytanie do Was. Mam maxyalnie 150 zł. Nie będe się bawił w jakieś zgrywanie, obrabianie, dekodowanie czy inne bajery. Chce tylko wpiąć kabel telewizji kablowej i oglądać sobie normalnie TV :lol: . Dlatego proszę Was o pomoc. Jaką kupić?? najlepiej żeby była stereo i umozliwiała także oglądanie alternatywnych telewizji(BorgTv czy jakoś tak) :D Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje że pomożecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Dorzucisz 15zł i masz całkiem niezły http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68152585 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Jak tanio, i zeby dekodowała bez problemu, to winfast 2000, ale bez dopisku expert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yonash Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Jak tanio, i zeby dekodowała bez problemu, to winfast 2000, ale bez dopisku expert 1722042[/snapback] a czy na niej da sie zainstalować BorgTv?? bo z tego co poszperałem to żeby się dało karta musi być na odpowiednim czipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 A po co Ci borg :>? bt878 taki chipset jest potrzebny. Poza tym pisze jakie chipsety dany program obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 niech no zgadne.... canal+??? ;] ale ciiiiiiiiiiii.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mil3k Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Mam pytanko o szybkość przełączania kanałów. Otórz kolega ma Aver Go 007 FM i kanały na firmowym sofcie przełączają się w żółwim tempie. Pamiętam z akademika, że inni koledzy używali Pixelview fly (w latach 99-2k) i ich firmowy soft działał zajebiście szybko, nie pamiętam aby kanały przełączały się tak wolno. Nie będę wspominał o Borgtv, który na tamtych kartach działał jak rakieta. No i kompy mieliśmy o wiele słabsze. Czy współczesne tunery wszystkie tak wolno przełączają kanały, czy to tylko AVER? Jak z tym zjawiskiem radzi sobie Winfast 2000 Expert? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 hmmm... na moim 303 wszystko sie szybciutko przełącza :? moze stery albo sam progs byl jakis nie ten tego ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam CHciałem kupić monitor z tunerem TV od razu ale wszedzie odradzają więc zwracam się tu do was z pytaniem, jaką kartę muszę kupić aby: a) było PiP (Picture in Picture) tak żebym w okienku mógł sobie mieć TV i np gadac na GG B) chcę podłączyć zwykłą antene TV, ale w przyszłości (niedługiej) planuje kupienie Dekodera Polsatu, więc chyba z tego co tu czytam musze mieć inną kartę. Jeśli jest jakaś co obsluguje zwykłą antene i Polsat Cyfrowy to napiszcie. To by było na tyle. Głownie chodzi mi o to Picture in Picture bo mam bardzo mały pokój i z chęcią bym wywalił TV i został tylko na monitorze od kompa. Z góry THX za pomoc Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Odkopuje temat 8) Mam w tej chwili tuner jak w podpisie, ale szukam czegos lepszego. Zalezy mi tylko i wylacznie na jak najlepszej jakosci obrazu z wejscia S-VHS (do karty jest podlaczona tylko PS2). Rozwazam zarowno karty PCI, jak i zewnetrzne. TV nie ogladam, wiec ilosc obslugiwanych kanalow, PiP, pilot itp. mnie nie obchodza. Radia tez nie potrzebuje. Jesli chodzi o cene - powiedzmy, ze 400zl nie chcialbym przekraczac. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 jaki najtanszy tuner pod usb albo pci-expres x1 (są wogole takie) bo pci zwykle mam zawalone :( myslalem o tym leadteku za 199zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Na Pci-E To jest karta MSI na chipie 550Pro. Ja na nią poluje jednak jak na razie nie znalazłem w polskich sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam, Odkopie temat, bo po co zakladac nowy. Chcialbym kupic tunet tv. W domu mam telewizje kablowa z sygnalem analogowym. Na chwile obecna mam 3 typy: :arrow: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert BOX PCI :arrow: Leadtek WinFast PVR2000 PCI :arrow: Leadtek WinFast PxPVR2200 BOX PCI-Ex1 O ile o pozycji 1 i 2 znalazlem nieco opinii o tyle o pozycji 3 nie widze wypowiedzi... Czytalem tu na forum wypowiedz jednego uzytkownika, ktory napisal, ze tuner ma gorsza jakosc obrazu niz TV2000 XP Expert - prawda to? Mozecie cokolwiek napisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Czy ma ktoś z was tuner tv Leadtek Tv2000 Xp Expert ? Mam problem z pilotem nie wiem czego wogóle ale nie działa. Wszystko podłączone prawidłowo, baterie sprawne czy może to byc wina oprogramowania? Sam już nie wiem co się dzieje z nim. Na samym początku jak włożyłem karte do kompa i zainstalowem sterowniki wraz z oprogramowaniem PVR2 to działał bez problemu. Później przestał działać, więc zainstalowałem jeszcze raz sterowniki i oprogramowanie PVR (nie instalowałem już PVR2). I dalej nic pilot wogóle nie reaguje. Z tego co czytam opinie na necie o tyej karcie to zdażają się właśnie takie, że coś jest nie tak z pilotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam, Odkopie temat, bo po co zakladac nowy. Chcialbym kupic tunet tv. W domu mam telewizje kablowa z sygnalem analogowym. Na chwile obecna mam 3 typy: :arrow: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert BOX PCI :arrow: Leadtek WinFast PVR2000 PCI :arrow: Leadtek WinFast PxPVR2200 BOX PCI-Ex1 O ile o pozycji 1 i 2 znalazlem nieco opinii o tyle o pozycji 3 nie widze wypowiedzi... Czytalem tu na forum wypowiedz jednego uzytkownika, ktory napisal, ze tuner ma gorsza jakosc obrazu niz TV2000 XP Expert - prawda to? Mozecie cokolwiek napisac? Skoro masz mocne CPU to bierz najtańszy z tych 3 bo dwa pozostałe dają tylko tyle ze jest sprzętowa kompresja i możliwość nagrywania bezpośrednio na DVD oraz Time-Shifting ze sprzętową kompresją i jest to bardzo istotne przy CPU poniżej 1000 MHz. Co do modelu Expert to zależy na jaką sztukę trafisz. Jakość obrazu zależy od wielu czynników, ale najbardziej od jakości sygnału z kablówki. PVR2000 nie będzie raczej działał w systemie 64-bit (na firmowym oprogramowaniu). Jest jeszcze PVR3000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Jest jeszcze PVR3000.Tego odradzam. Akurat przy nim jest jeden smieszny patent - sklepy go co prawda sprzedaja , ale z nim sa duze problemy a one o tym wiedza...licza , ze klient sobie z tym poradzi a jak nie to przyjmuja na zwrot. Znajomy sie tym bawil i odradza stanowczo. Leadteki sa problematyczne a ten ponoc przoduje w tym. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Właśnie ja też miałbym pytanko zastanawiam się nad dwoma tunerami koniecznie PCI-Ex a mianowicie Leadtek PxPVR2200 i Pinnacle PCTV 7010ix Ktoś może posiada jakieś opinie co do jakości obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Tego Leadteka nie znam , ale to Pinnacle to dziwna sprawa. W ofercie na www producenta nie ma tego modelu , Vobis zas ma go w cenniku za bodajze 119 zl. Tutaj zachodzi dziwna akcja : wedlug tego co napisali (a to sie po czesci pokrywa) to cos daje mozliwosc odbioru 6 kanalow na raz > 6 in 1 , jesli sie nie myle to to ma 4 oddzielne glowice czy cos takiego. Jesli tak to jakim cudem bardzo drogie tunery Pinnacle'a w Vobisie wystepuja wlasnie za te 119 zl , dodatkowo miejmy na uwadze , ze to jest 6 in 1 z 4 wyjsciami (laminat z Vobisa). Trzymalbym sie zdala bo cos zbyt pieknie to wyglada. Przy okazji , czytalem opinie ludzi o Pinnacleach i w tych ponoc wolno dziala oprogramowanie i potrafi sie wysypywac , ale rozwalilo mnie do reszty to , ze ponoc programy sterujace to cos kolo 500MB na C... Taki wpis o produkcie czytalem na jakiejs www od sklepu , ktory to mial w ofercie. Jesli to prawda to sie nie dziwie , ze to jest wolne. Sam trzymalbym sie zdala. BTw , jesli dobrze pamietam to ten LEadtek ma sprzetowego MPEG'ka , a przy 2 jajowych procach do zastosowac domowych to lekki pic na wode. Model 1200 nie ma mpeg'ka , a teraz na pcie pojawil sie nowy tuner Leadteka , to jest 2300 , ktorego recki sa w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) No ja pracuję w znanej sieci związanej ze sprzętem elektronicznym i właśnie miałem tego Pinnacla w ręku faktycznie są dwie głowice niby odbiera DVB-T i DVB-S do tego jeszcze analogowo TV i FM razem sześć możliwości sama karta wielkości GF7600 Dokładnie jak piszesz Leadtek ma sprzętowe kodowanie do MPEG-2 Mi w sumie bardziej zależy na jakości obrazu kart nie podłączałem i nie mam takiej możliwości w robocie dlatego chciałem zapytać o wrażenia Dzięki za info z tym 3200 jeżeli dobrze mi się wydaje to 3200 ma jeszcze naziemną cyfrówkę DVB-T i tylko tym się różni od 2200 mi akurat na tym specjalnie nie zależy no i 2200 można już za 160zł dorwać w sumie 1200 to też jakaś opcja ale już wolę dołożyć te 40zł do 2200 i mieć sprzętowego MPEGA dzięki za info Edytowane 14 Maja 2008 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Tak wracajac do 2300 , to tez Hybryda : http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1239 Natomiast jesli idzie o jakosc tak zwanego obrazu to Leadtek 2000 Expert , Leadtek DTV2000H Hybrydowy oraz swietne Compro , dla przykladu E500F. Tutaj jesli jestes bardziej zainteresowany to wpisz sie , przesle linkacza do tematu z LAba bo tam dosc szeroko opisalem to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) szukałem informacji odnośnie różnic pomiędzy Compro e500 a e500f, ale nie mogę się doszukać. Więc jeżeli ktoś były uprzejmy cokolwiek napisać w tym względzie I jeszcze jedna sprawa Czy tuner mogę umieścić w slocie PCI-E x16? Tylko ten slot mam wolny Pzdr Macias Edytowane 16 Maja 2008 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Compro E500 to tuner pod PCIE , E500F tez ale ma wsparcie Media Center. Zobacz na pilota od E500F: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5eaf5f197a76abf4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d0367b776e88ec1.html Ten pierwszy moze dzialac pod Vista ale wiem , ze seria bez F miala slabe stery pod ten system , czytalem to miedzy innymi odnosnie E650 , a sterownik glowny jest i tak ten sam...Natomiast E500F jest dedykowany Viscie , ale dziala i pod XP. Aha , E500F prawdodpobonie nie ma telegazety...pod XP na bank , pod Vista mozliwe , ze jest bo ma klawisze funkcyjne. Nie wiem czy E500 ma. Vega pisal kiedys , ze muzyczne itd mozna tez wciskac w PCIEx16 , ale tutaj tylko "cytuje" , nie jestem pewien. Mozesz sprawdzic...najwyzej bedziesz mial konflikty z przerwaniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Dziękuję raz jeszcze zatem różnica sprowadza sie do bardziej wypasionego pilota i lepszych streów jak dla mnie ważne bo mam Vistunie x64 dzięki serdeczne raz jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Tak tylko abysmy sie zrozumieli. Wersje bez F slabo laza pod Vista wedlug userow , wersja F jest dedykowana Viscie , ale ja nie daje gwarancji jak to dziala bo sam Visty nie mam :) Jednak skoro nawet pilot jest MCE , a tuner ma certyfikat to nie moze nie dzialac czy cos. Jednak nie sugeruj sie tym zbyt mocno. Edytowane 16 Maja 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 HPC2000 HYBRID TV PCI CARD ktos ma?używał? pytam z tego względu, ze to chyba jedyny tuner obsługujący analog/cyfre, ze wskazaniem na cyfre, gdzie ma obsługę mpeg-4...a podobno większość nadaje własnie w tym formacie no i analog na conexancie 2xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 HPC2000 HYBRID TV PCI CARD ktos ma?używał? pytam z tego względu, ze to chyba jedyny tuner obsługujący analog/cyfre, ze wskazaniem na cyfre, gdzie ma obsługę mpeg-4...a podobno większość nadaje własnie w tym formacie no i analog na conexancie 2xxx Nie kupilbym tego. Nie jest to szerzej znana firma , a skoro tak - support moze lezec i kwiczec. Nie jestem pewien , ale wiekszosc tunerow wspier MPEG4 , wszak Connexant 2388xx jest w Expercie , w DTV , w Compro itd. Natomiast DVBT nie pozwala uzywac innego niz MPEG2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 niby tak...ale przegladałem amatorsko temat cyfrowej naziemnej i testowania w pewnych miastach i sie okazało, że ze względu na oszczędność pasma nadawcy puszczają materiał w mpeg-4...i że tunery z 4 są bardziej "przyszłościowe" o ile można tak w tej materii stwierdzić...wiadomo przecież jak to powoli się w tym kraju odbywa niemniej ten tunerek można tanio dostać(widziałem już za ~~120zł), i jak na razie ma 1 opinię czy 2, że ludki zadowolone z jakości obrazu i ogółem microlab to też nie jest szerzej znana firma(bynajmniej w Polsce) niemniej kupiłem ich produkt i jestem bardzo zadowolony....więc nawet gdyby, to nie skreślałbym nowych graczy na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Natomiast DVBT nie pozwala uzywac innego niz MPEG2.Wszelkie zródła mówią ze jednak pozwala tez w MPEG4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wszelkie zródła mówią ze jednak pozwala tez w MPEG4Mozliwe , ze technika pozwala , ale juz nie kazdy tuner. Leadteki (mam) nie pozwalaja na uzywanie tego jesli idzie DVBT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...