Skocz do zawartości
n305

ciekawostka... :p

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sprzet taki jak w opisie i zawsze przy wlaczaniu kompa mialem podane athlon 2000+ a pewnego razu system mi sie zawiesil, robie reset i... zamiast athlon 2000+ mam podana predkosc w mhz czyli 1704 mhz... Co wlasciwie sie stalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sprzet taki jak w opisie i zawsze przy wlaczaniu kompa mialem podane athlon 2000+ a pewnego razu system mi sie zawiesil, robie reset i... zamiast athlon 2000+ mam podana predkosc w mhz czyli 1704 mhz... Co wlasciwie sie stalo?

Jak pisze 1704 mhz to powinien wykrywac go wykrywac jako 2100+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w wcpuid'zie tesh nie podaje nazwy pisze w name athlon xp (model 6) a w name string pisze AMD athlon, moze to byc wina cos mostkow L1 bo zle zalatalem dolki :P i mam odblokowany mnoznik 12 (12.5 i 10.5 nie dziala, reszty nie sprawdzalem) i moze to cos zwiazane z tym, zreszta jesli nie ma roznicy w wydajnosci to i nawet lepiej :) przy botowaniu widze zegar a nie nabijanie w butle w postaci nazwy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

być może twój bios nie potrafi nazwać procesorów powyzej 2000+, i efektem tego jest prędkość w MHz. Zaktualizuj dziada. Albo może cmos clear - zawsze moge się mylic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie od 1730 (okolo) jest 2100+ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie od 1730 (okolo) jest 2100+ ?

To chyba zalezy od plyty i biosu. Jak mam 1750 to pisze 2100+ a jak 1754 to 2200+. Ale faktycznie AXP 2100+ ma zegar 1733,(3).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh... a wiec co wlasciwie sie stalo u mnie? czy to wina "zlego" polaczenia mostkow? czy co? zwlaszcza, ze mialem jush odblokowany mnoznik 12x i dopiero po kilku dniach przestal byc rozpoznawany jako xp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...