Misiu15go Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Sorki za głupie pytanie ale wczoraj kupiłem szpachlówke uniwersalna i w kąplecie jest utwardzacz i nie wim jak to się używa. Dodaje się całość do puszki potem miesza używa się troche i zamyka resztą czy trzeba przelać troszke szpachli do innego pudełka i pomieszać z utwardzaczem. Jak tak to w jakiej proporcji. Kupiłem szpachle 730g i 20 g utwardzacza. A na opakowaniu nic nie pisze jak się używa ani na utwardzaczu proszę o pomoc na forum nic nie znalazłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 proporcji nie pamietam najlepiej poprubuj im dasz wiecej tym szybciej wyschnie przeluz troche szpachli do innego pudelka i wymieszaj dokladnie z utwardzaczem naluz i czekaj ps. lepiej nalozyc za malo niz za duzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 proporcji nie pamietam najlepiej poprubuj im dasz wiecej tym szybciej wyschnie przeluz troche szpachli do innego pudelka i wymieszaj dokladnie z utwardzaczem naluz i czekaj ps. lepiej nalozyc za malo niz za duzo :) a jak nie dam wcale to nigdy nie wyschnie? a jak dam mało to wyschnie np po 20h czy może nie wyschnąć wcale czy musi wyschnąć ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 jak nie dasz to niewyschnie najprawdopodobnije tak jak mowisz ale to i tak daje sie w niewielkich proporcjach na mojej jest 3/100 ( 3 utwardzacz ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 wiec tak... nie dawaj utwardzacza do puszki ze szpachla bo cala ci stwardnieje i wyrzucisz kase w bloto odmierz tyle szpachli ile bedzie ci potrzebne przez nastepne ok 2 minuty pracy i "przelej" rzadana ilosc szpachlowki do jakiegos pojemniczka (moze byc nawet kartka papieru, chodzi tylko o to zeby zmieszac) nastepnia musisz do szpachlowki dodac utwardzacz, jego objetosc musi wynosic tyle co ok. 2% szpachlowki czyli bardzo malutko lecz lepiej nie "przesadzac" dajac zbyt malo bo wtedy szpachlowka moze zle stwardniec pozniej szybko i dokladnie wszystko mieszamy uzyskujac mase o jednolitej barwie nabieramy szpachlowke szpachelka i (zgadnijcie co ;]) szpachlujemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 a co ja niby powiedzialem :P <joke> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 czytalem twoje posty ale nie piszesz zbyt zdecydowanie bo jak sam twierdzisz "nie pamietam", "najprawdopodobniej" ja dosc niedawno sie bawilem to pisze konkretnie co i jak aby kolega nie mial zadnych objekcji ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 utwardzacza daje sie tyle by szpachlowka nie zmienila swojego koloru latwo napisac trudniej zrobic :) daje sie malo ot poprostu bo ci zaszybko stwardnieje i ciezko ci bedzie ja dokladnie rozporowadzic a jak nie dasz wogole to i tak stwardnieje tylko dopiero na drugi dzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeChsoN Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 daje sie tyle zeby szpachluwka niezmienila swojego koloru, ale to chyba masie tylko do uniwersalnej ? ja mam samochodowa i utwardzacz jest ruzowy jka dam go w odpowidniej ilosci to mam leko ruzowawa szpachle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 hihi rozowy :) raczej :P zaczynam chorowac na moderatochorobe :P najlepiej jak sprobojesz na malej ilosci szpachli pouczysz sie :P ja dopiero na 2 puszce szpachlowalem jak nalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Dziekuje wszystkim za porady a szczegłólnie tobie Radek_BVB za szczegółową instrukcje :D Na pewno sobie poradze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 nikt ci nie powiedizal ze sie fajnie cieplo bedzie robic jak bedzie twardniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 i jeszcze to ze jak za duzo utwardzacza to z wierzchu zrobi sie szklista a pod spodem bedzie za miekka. A jak za malo to albo za miekka bedzie albo beda wychodzic dziurki przy szlifowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...