sharki9 Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ponizej jest test mojej partycji, partycja jest sformatowana i chodzi mi o to ze w nortonie jawnie nic mi nie wypisuje zandych bad klastrow niczego a jak robie scandiska spod dosta to wywala mi uszkodzone klastry co to moze byc? i czy w takiej sytuacji moge go sprzedac jako sprawny dyski i za ile :)?? dzieki za pomoc Norton Disk Doctor 27 września 2002 08:57 ************************* * Report for Drive D: * ************************* DISK TOTALS ------------- 18374475776 bytes Total Disk Space 655360 bytes in 1 User Files 49152 bytes in 4 Directories 1 file fragments (0% fragmentation) 18373771264 bytes Available on the Disk LOGICAL DISK INFORMATION -------------------------- Media Descriptor: F8 Large Partition: Yes FAT Type: 32-bit Total Sectors: 35905212 Total Clusters: 1121489 Bytes Per Sector: 512 Sectors Per Cluster: 32 Bytes Per Cluster: 16384 Number of FATs: 2 First Sector of FAT: 34 Number of Sectors Per FAT: 8763 First Cluster of Root Dir: 2 Number of Clusters in Root Dir: 1 First Sector of Data Area: 17560 PHYSICAL DISK INFORMATION --------------------------- Drive Number: 80 Heads: 255 Cylinders: 2490 Sectors Per Track: 63 Starting Head: 1 Starting Cylinder: 255 Starting Sector: 1 Ending Head: 254 Ending Cylinder: 2489 Ending Sector: 63 SYSTEM AREA STATUS -------------------- No errors in the system area FILE STRUCTURE STATUS ----------------------- No errors in the file structure FREE SPACE STATUS ------------------- No errors in the free cluster count SURFACE TEST STATUS --------------------- Test Settings ----------------------- Test Disk Test Test Type Thorough Test Repair Setting Prompt Before Repairing Passes Requested 1 Passes Completed 1 Elapsed Time 08:06:00 No errors encountered in Surface Test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 zapomnialem spytac jakiej firmy dysk byscie mi polecili :) chodzi mi o te wolniejsze 5400 poniewaz nie mam zbytnio kasy a wole wiekszy dysk :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ponizej jest test mojej partycji, partycja jest sformatowana i chodzi mi o to ze w nortonie jawnie nic mi nie wypisuje zandych bad klastrow niczego a jak robie scandiska spod dosta to wywala mi uszkodzone klastry co to moze byc? i czy w takiej sytuacji moge go sprzedac jako sprawny dyski i za ile :)?? dzieki za pomoc Z dyskiem u mojej przyjaciolki jest dokladnie to samo. Jest to jakis Kawior czy inny Sigejt 1,6 GB. Podobno to moga byc jednak bady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 ponizej jest test mojej partycji, partycja jest sformatowana i chodzi mi o to ze w nortonie jawnie nic mi nie wypisuje zandych bad klastrow niczego a jak robie scandiska spod dosta to wywala mi uszkodzone klastry co to moze byc? i czy w takiej sytuacji moge go sprzedac jako sprawny dyski i za ile :)?? dzieki za pomoc Z dyskiem u mojej przyjaciolki jest dokladnie to samo. Jest to jakis Kawior czy inny Sigejt 1,6 GB. Podobno to moga byc jednak bady :) juz sie dowiedzialem to nie jest prawdopodobnie uszkodzony dysk fizycznie :) jak ci sie robi to samo to go sformatuj tak format /u u mnie to pomoglo zamiast np 6000 uszkodzonych mam tylko 1 :) ale prawdopodobnie bo pewnym czasie tez zniknie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...