Skocz do zawartości
RiSC

Czy to pamięci???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam mały - a w zasadzie duży problem :] Od jakiegoś czasu wysiada mi karta graficzna - podejrzewam, że to pamięci. Spotkał się ktoś z czymś takim może? Dałoby się coś z tym zrobić - czy mam postawić krzyżyk na mojej karcie (Prolink GeForce 2Ti)??? Poniżej załączam wycinek pulpitu:

post-24538-1105654240_thumb.jpg

Oczywiście wiadomo o co pytam - te "ozdobniki" w okolicach Mój komputer. Dodam jeszcze, że nie gram na kompie za wiele, karta jest nie kręcona. Co ciekawe - te prostokąty pojawiają się raz na jakiś czas (co miesiąc) i trwa to przez 3-5 dni - potem wszystko wraca do normy.

Druga sprawa - prosiłbym również o odpowiedź na mojego posta w temacie Nie wiesz jaką grafe kupić?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

No już głębiej w ten slot sie karty nieda wepchnąć ;)

Płyta Soltek SL-75KAV, ale nie wiem czy ona ma z tym coś wspólnego bo sprzęt w tej konfiguracji działał poprawnie od 3 lat, a te "klocki" zaczęły się dziać jakieś 3-mce temu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Odpada - procek Athlon 1GHz (nie kręcony), zasilacz to Modecom 350W z pasywnym PFC, więc spokojnie sobie radzi. Chyba wygląda na to, że nikt nie miał podobnego problemu - co prawda nikomu tego nie życze, ale przez to nikt nie jest w stanie mi pomóc ;) Chyba będę musiał postawić krzyżyk na tej karcie.

Dla ciekawoski dodam że dzisiaj komp chodzi 13h i 30min. i jeszcze ani jeden taki "ozdobnik" się od rana nie pojawił - komp zachowuje się tak, jakby wszystko było w jak najlepszym porządku - najgorsze jest to ze za niedługo pewnie znowu wyskoczą mi te krzaczki, a ja na razie mam totalny brak funduszu na nową grafikę.

Ponawiam prośbę o odpowiedź na mojego posta w temacie Nie wiesz jaką grafe kupić? Link prowadzi prosto do strony z postem, gdyby ktoś myślał, że będzie musiał długo szukać ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...