kosmalka Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Witam. Mam film w formacie *.avi, który bez problemu mozna odtwarzac w kompie, ale mam tez stacjonarne DVD, które obsługuje płyty Vcd i SVCD. Chciałbym cnagrac ten film jako VCD lub SVCD, abym mógł odglądac go na DVD, ale nie wiem czy jest to możliwe i jak tego dokonać. Bardzo prosze o pomoc - pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 TmpgENC AVI2SVCD + CCE The FilmMachine VirtualDub Mod + Frameserver Nero VisionExpress cała masa tego jest...ja polecam AVI2SVCD + CCE (płatny enkoder) A tak na przyszłość :arrow: SZUKAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Jeżeli sa to filmy z dubingiem to osobiście polecam Nero i opcje nagraj VCD lub SVCD - szybko bez stresu- jakośc hm... zależy od .avi - kupe bajek tak zrobiłem.Tylko przygotuj płyty 800MB - włącz overburning w nero - oraz w opcjach zaawansowanych zmień rozmiar dozwolonego maksymalnego rozmiaru CD /Preferencje->Ustawienia zaawansowane->Max dlugośc CD/ zmień na ok 90 minut.Prędkośc zależy od kompa - przy moim starym kompie Celeron 400 /zrobiony na 500/szlo 5/6 godzin a i czasem i lepiej.Teraz na Duronie 1800 idze w czasie rzeczywistym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamicio Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Skąd moge pocisnąć AVI2SVCD + CCE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Wczoraj przekonałem sie do DVDRipa - jest super - i lepszy niz NERO - widać na podglądzie ile już "zrobił" - oblicza ile płyt potrzeba i td.Super - polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ja mam tesh pytanko z tej beczki, mam 3 pliki *rmvb i jak moge je wypalic na vcd ??? musialbym najpier na avi przerabiac ??? jezeli tak to w jaki sposob ?jestem laikiem w tych sprawach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 uuuuu...mnie załatwiłeś... jakie pliki? chyba czas "złożyć klawiature...co to za rozszeżenie ? napisz pomyślimy...sorki jestem po "wrednym" dniu w pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ja mam tesh pytanko z tej beczki, mam 3 pliki *rmvb i jak moge je wypalic na vcd ??? musialbym najpier na avi przerabiac ??? jezeli tak to w jaki sposob ?jestem laikiem w tych sprawach :) Hmm, ja RMVB przerabiałem wprawdzie na mpeg4 za pomocą skryptu AVS - ale troche mieszania jest. Słyszałem, że dobrze z tym formatem radzą sobie programy: WinAVI Video Converter Direct Media Convert Spróbuj i podziel się wrażeniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 uuuuu...mnie załatwiłeś... jakie pliki? chyba czas "złożyć klawiature...co to za rozszeżenie ? napisz pomyślimy...sorki jestem po "wrednym" dniu w pracy...to jest tak jakby real one player :), dosyc dobra kompresja i przyzwoita jakosc adrianadik napisał: ja mam tesh pytanko z tej beczki, mam 3 pliki *rmvb i jak moge je wypalic na vcd ??? musialbym najpier na avi przerabiac ??? jezeli tak to w jaki sposob ?jestem laikiem w tych sprawach Hmm, ja RMVB przerabiałem wprawdzie na mpeg4 za pomocą skryptu AVS - ale troche mieszania jest. Słyszałem, że dobrze z tym formatem radzą sobie programy: WinAVI Video Converter Direct Media Convert Spróbuj i podziel się wrażeniami Dobra, poprubuje i dam znac jak cos sie wykombinuje :) UPDATE!!! No dzieki, wszystko sie ladnie konvertuje progsem WinAvi :) WIELKIE DZIEKI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...