Skocz do zawartości
jogal

Przepustowość pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie wydajności moich pamięci. Czy odczyt 1195 MB/s i zapis 636 MB/s (sprawdzone programem Cachemem) to dobry wynik, czy raczej słaby. Proszę ewentualnie umieścić własne wyniki otrzymane tym programem.

Moja konfiguracja to:

Athlon XP 2000+

Asus A7V8X-X

256 MB DDR PC-400 Elixir (333 2.0-2-2-6, 1T Command enabled - tak ustawiłem w biosie)

Gainward FX5200 Ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1195Mb/s???? nie wiem jak zachowuje sie cachemem ale ja swoja domyslna konfiguracje testuje aida i na noname 333@266(synchro) mam 1870MB/s odczytu i 470MB/s zapisu.wiec jakby niepatrzec cos mi niepasuje z twoim wynikiem.dodam ze przy maksymalnych ustawieniach(podpis)wykreca mi 2767MB/s odczytu i 712MB/s zapisu.ale to juz jest granica tych pamieci.zmien w biosie ustawienia na auto i sprawdz czy bedzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przestawiłem szynę FSB na 166MHz to miałem wyniki 1357 odczyt i 711 zapis więc wyniki jest podobny do kolegi OrGiUsZa, tylko on miał szynę 200 MHz więc mój wynik chyba nie jest najgorszy... Bios najnowszy mam wgrany, sprawdzę jeszcze Aidą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Aidzie różne wyniki pokazuje, raz miałem 1847 odczyt i 572 zapis, a przed chwilą 1880 i 555. Myślę że jednak moje wyniki nie są najgorsze porównując z wynikami kolegów, są podobne. A już się bałem, że z moim kompem jest coś nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi