slayne Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Kupiłem właśnie TEACA 52. Wcześniej miałem 40 ktora slużyła mi prawie przez 3 lata ale w koncu coś się zaczęło z nią dziać i postanowiłem mając zaufanie do Teaców ( wcześniej miałem 16 i 24 ) kupić najnowszy produkt czyli 52. No i strasznie sie zawiodłem. Głośność nie do przyjęcia. W innych dwoch kompach mam LG 52 i są wg mnie ok i na pewno cichsze od tego Teaca. Większość tańszych plyt jak się rozpędzi to zaczyna gdzieś w środku obcierać i napęd przestaje odczytywać. Nie odczytuje wszystkich płyt z którymi LG radzi sobie bez problemu. Wymienie na inny egzemplarz i ciekawe czy bedzie lepiej działa. JAk dla mnie to Teac zakonczył produkcję cd na 40X (to były napędy). Prosze o wypowiedz użytkowników TEACOw 52 A zeby nie zakładać nowego tematu: Co sądzicie o Plextorku 32x na SCSI. Moge coś takiego kupić ale nie mam mozliwości sprawdzenia wcześniej i moze ktos ma coś takiego i sie wypowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Moze jest twoj TEAC uszkodzony. Ja mam CDRW nie CD-Roma i jestem calkiem zadowolony. Do tej pory nigdzie nie czytalem zlych recenzji na temat produktow TEACa. Moze musisz poprostu go wymienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ale twoj naped to nagrywarka o predkosci 12 czyli cd jest tam chyba 32 jesli sie nie myle ja narzekam tylko na tego 52 bo tamte co mialme czyli 16 , 24 i 40 byly super i myslalem ze tak samo bedzie z 52 a w ogole to stalo sie cos ciekawego bo ten 52 to jest chyba pierwszy naped produkcji Teaca ktory ma przycist Play moze teacowi nie chcialo sie projektowac i robi na licencji jakiegos badziewnego producenta sam nie wiem co o tym myslec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Kupiłem właśnie TEACA 52. Wcześniej miałem 40 ktora slużyła mi prawie przez 3 lata ale w koncu coś się zaczęło z nią dziać i postanowiłem mając zaufanie do Teaców ( wcześniej miałem 16 i 24 ) kupić najnowszy produkt czyli 52. No i strasznie sie zawiodłem. Głośność nie do przyjęcia. W innych dwoch kompach mam LG 52 i są wg mnie ok i na pewno cichsze od tego Teaca. Większość tańszych plyt jak się rozpędzi to zaczyna gdzieś w środku obcierać i napęd przestaje odczytywać. Nie odczytuje wszystkich płyt z którymi LG radzi sobie bez problemu. Wymienie na inny egzemplarz i ciekawe czy bedzie lepiej działa. JAk dla mnie to Teac zakonczył produkcję cd na 40X (to były napędy). Prosze o wypowiedz użytkowników TEACOw 52 A zeby nie zakładać nowego tematu: Co sądzicie o Plextorku 32x na SCSI. Moge coś takiego kupić ale nie mam mozliwości sprawdzenia wcześniej i moze ktos ma coś takiego i sie wypowie. Móglbyś sprawdzić jaką TEAC ma prędkość? Zastanawiałem sie nad jego kupnem, ale wziełem 16 DVD pioniera, w teście nero burningrom Srednia wychodzi 32 sprawdzałem na płycie Platinum z nagranym filmem, czyli jeden plik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 probowałem zgrać nim parę filmów na dysk z plytek platinum, esperanza i no name i nie było stałego transferu wiec w locie nie da sie nagrywać z kolei na LG 52x spoko zgrywały sie filmiki 7,5 MB na koncu plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 :arrow: tez ostatnim czasem przymierzam sie do tego TEAC'a (52x). wiedze, ze slayne jest nie zadowolony z jego osiagow i narazie sie wstrzymam z zakupem tego modelu. cos mi sie zdaje, ze TEAC 40x nie bedzie mial swojego 'lepszego' nastepcy (narazie). czekam jednak na wypowiedz innych forumkowiczow co do nowego dziecka TEAC'a. jezeli macie jakies opinie na temat tego napedu - piszcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 po ile ten plex ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Kupiłem właśnie TEACA 52. Wcześniej miałem 40 ktora slużyła mi prawie przez 3 lata ale w koncu coś się zaczęło z nią dziać i postanowiłem mając zaufanie do Teaców ( wcześniej miałem 16 i 24 ) kupić najnowszy produkt czyli 52. No i strasznie sie zawiodłem. Głośność nie do przyjęcia. W innych dwoch kompach mam LG 52 i są wg mnie ok i na pewno cichsze od tego Teaca. Większość tańszych plyt jak się rozpędzi to zaczyna gdzieś w środku obcierać i napęd przestaje odczytywać. Nie odczytuje wszystkich płyt z którymi LG radzi sobie bez problemu. Wymienie na inny egzemplarz i ciekawe czy bedzie lepiej działa. JAk dla mnie to Teac zakonczył produkcję cd na 40X (to były napędy). Prosze o wypowiedz użytkowników TEACOw 52 A zeby nie zakładać nowego tematu: Co sądzicie o Plextorku 32x na SCSI. Moge coś takiego kupić ale nie mam mozliwości sprawdzenia wcześniej i moze ktos ma coś takiego i sie wypowie. plextorek jest ok... mam takiego w innym kompie. cichy szybki na scis:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 ja też chciałem kupić napęd cdeków bo mój asus się posypał i chciałem kupić teac_a x40 ale się wstrzymałem i kupiłem napęd dvd toshiba z którego jak narazie jestem bardzo zadowolony :D czyta wszystkie płytki, szybko kopiuje muzykę na kompa i jest w miarę cichy :D i tak myślę czy ma sens kupowanie napędu tylko cdeków. wiem że te napędy są tańsze [chociaż teac_i kosztują prawie tyle co napędy dvd] wiem że niektórych niestać na napęd dvd [nawet najtańszy] ale bardziej przyszłościowe jest kupienie dvd :D chociaż sam nie wiem bo ja to chyba ani razu nie będę na nim odtwarzał płytek dvd bo nie mam zeta na filmiki na dvd ale moge sobie pożyczyć od znajomego. A tak wogóle to nagrywarki dvd powinny kiedyś stanieć [kiedyś :wink: :D :lol: to może bardzo długo trwać :( ] do cen przystępnych dla każdego użytkownika i wtedy będzie można machać gierki na cedeki dvd. hmmm... co ja tam wogólenaskrobałem już sam nie umiem się połapać o co w tym chodzi :wink: :D chyba zawcześnie wstałem dobra ide dalej spać :D [chyba poszedłem o 3 spać] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Kupiłem właśnie TEACA 52. Wcześniej miałem 40 ktora slużyła mi prawie przez 3 lata ale w koncu coś się zaczęło z nią dziać i postanowiłem mając zaufanie do Teaców ( wcześniej miałem 16 i 24 ) kupić najnowszy produkt czyli 52. No i strasznie sie zawiodłem. Głośność nie do przyjęcia. W innych dwoch kompach mam LG 52 i są wg mnie ok i na pewno cichsze od tego Teaca. Większość tańszych plyt jak się rozpędzi to zaczyna gdzieś w środku obcierać i napęd przestaje odczytywać. Nie odczytuje wszystkich płyt z którymi LG radzi sobie bez problemu. Wymienie na inny egzemplarz i ciekawe czy bedzie lepiej działa. JAk dla mnie to Teac zakonczył produkcję cd na 40X (to były napędy). Prosze o wypowiedz użytkowników TEACOw 52 A zeby nie zakładać nowego tematu: Co sądzicie o Plextorku 32x na SCSI. Moge coś takiego kupić ale nie mam mozliwości sprawdzenia wcześniej i moze ktos ma coś takiego i sie wypowie. ja mam taki sam problem, bardzo glosny i plytka gdzies obciera jak sie rozpedzi (przez to chyba jest bardzo wolny przynajmniej u mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...