Skocz do zawartości
El Wieczor

AMD Barton 2500+@3200+ TO ZA MAŁO!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Bartona 2500+ ustawionego na fsb 206Mhz 1.8V(pamięci też) i chodzi cacy na boxowym radiatorze i wentylatorze a chcę wycisnąć więcej. Ustawiając fsb na 210Mhz już wszystko szlag trafia i sie nie odpala (pamięci mniej wtedy taktuję). Czy nie zmieniając standardowego chłodzenia da się coś jeszcze wycisnąć z tego procka? Może mnożnik? Ale jak odblokować, bo nigdzie tego na forum znaleźć nie mogę a słyszałem, że na Bartonie to max zwała wogóle z tym :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wof 1,8v i Boxowy Cooler ?! Killer z ciebie co niektórzy na nominalnym napięciu maja po blisko 60stC na Boxie… Eh poza tym czemu takie duże napięcie ?! Większość Bartonów robi to na nominalnym, a jak twój potrzebuje aż 1,8v to znaczy że albo dałeś sobie je od tak albo ten proc praktycznie w ogóle się nie kryci..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

El Wieczor odczyt bierzesz z plyty? Jesli tak zebys sie nie przeliczyl

Na box coolingu i takich takktach z takim napieciem to musisz miec w stresie kolo 70stopni:)

Mnoznika sie nie da odblokowac ale da go sie przerobic na ver. mobile i mozesz wtedy zmieniac mnoznik z pod windowsa ale i tak ci to nic nie da bo na plytach z nforce2 to NIE DZIALA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu 1,8? A no dlatego, że... hmmm...w sumie sam nie wiem. Chyba tak na wszelki wypadek ;) Odczyt biorę z płyty a nie mam nawet 60C! A radiator przy rdzeniu jest gorący, to może i macie rację, że dane z płyty to lipa. Ale to czym mam sprawdzić temp.? Poza tym podczas testów w 3dmark2003 zawiesza mi się na CPU Test i to zawsze na tej samej klatce! Reszta idzie bez problemu łącznie z grami. Czyli na moim EPOXie nic nie da rady zrobić, tzn. jak nawet przerobie na ver. mobile, to nic nie da? Znaczy, że jak na razie to max na tej płycie i mam sobie dać siana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...