El Wieczor Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Mam Bartona 2500+ ustawionego na fsb 206Mhz 1.8V(pamięci też) i chodzi cacy na boxowym radiatorze i wentylatorze a chcę wycisnąć więcej. Ustawiając fsb na 210Mhz już wszystko szlag trafia i sie nie odpala (pamięci mniej wtedy taktuję). Czy nie zmieniając standardowego chłodzenia da się coś jeszcze wycisnąć z tego procka? Może mnożnik? Ale jak odblokować, bo nigdzie tego na forum znaleźć nie mogę a słyszałem, że na Bartonie to max zwała wogóle z tym :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Wof 1,8v i Boxowy Cooler ?! Killer z ciebie co niektórzy na nominalnym napięciu maja po blisko 60stC na Boxie… Eh poza tym czemu takie duże napięcie ?! Większość Bartonów robi to na nominalnym, a jak twój potrzebuje aż 1,8v to znaczy że albo dałeś sobie je od tak albo ten proc praktycznie w ogóle się nie kryci.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Jakie masz temperaturki na tym 1,8V? Odblokowywanie mnoznika, opis tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 El Wieczor odczyt bierzesz z plyty? Jesli tak zebys sie nie przeliczyl Na box coolingu i takich takktach z takim napieciem to musisz miec w stresie kolo 70stopni:) Mnoznika sie nie da odblokowac ale da go sie przerobic na ver. mobile i mozesz wtedy zmieniac mnoznik z pod windowsa ale i tak ci to nic nie da bo na plytach z nforce2 to NIE DZIALA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Wieczor Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Czemu 1,8? A no dlatego, że... hmmm...w sumie sam nie wiem. Chyba tak na wszelki wypadek ;) Odczyt biorę z płyty a nie mam nawet 60C! A radiator przy rdzeniu jest gorący, to może i macie rację, że dane z płyty to lipa. Ale to czym mam sprawdzić temp.? Poza tym podczas testów w 3dmark2003 zawiesza mi się na CPU Test i to zawsze na tej samej klatce! Reszta idzie bez problemu łącznie z grami. Czyli na moim EPOXie nic nie da rady zrobić, tzn. jak nawet przerobie na ver. mobile, to nic nie da? Znaczy, że jak na razie to max na tej płycie i mam sobie dać siana? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...