Cyna Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Na ile wykręcę Athlona 64 2800+ na płycie GIGABYTE GA-K8VT800, gdybym zamontował system wodny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Eh no nie mam już do was siły… każdy procesor kreci się inaczej! I nawet jak byś podał dokładną serię procesora to i tak podawanie ci potencjalnych możliwości O/C takiego procesora przypominało by wróżenie z fusów… Eh ale jako średnią chyba można przyjąć 2,4GHz ale mówię to tylko taki mój „strzał” a nie jakieś naukowe opracowanie… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 roznie z tym bywa ja swojego A64 3000+ podkrecilem max do 2400MHz ale nie wiem czy to jest juz kres pamieci (chyba tak) czy kres procesora. bo jakos nie moge ustawic pamieci np. na 200MHz a procka podnosci dalej, niby jest ta opcja w biosie ustawienia max FSB dla pamieci i jak dam 200MHz to i tak ustawia tak samo jak chodzi procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 WYKRECISZ GO PEWNIE NA ILE SIE DA ZNAJAC ZYCIE ;)WYKRECISZ GO PEWNIE NA ILE SIE DA ZNAJAC ZYCIE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 roznie z tym bywa ja swojego A64 3000+ podkrecilem max do 2400MHz ale nie wiem czy to jest juz kres pamieci (chyba tak) czy kres procesora. bo jakos nie moge ustawic pamieci np. na 200MHz a procka podnosci dalej, niby jest ta opcja w biosie ustawienia max FSB dla pamieci i jak dam 200MHz to i tak ustawia tak samo jak chodzi procek Ustaw pamięć na 166 lub 133 i popróbuj z samym procem, a później próbuj z procem+pamięci i wyciśniesz max. Ja swojego skatowałem na 2475 (9x275) a pamięci miały 225MHz czyli były ustawione na 333(1/11) Odpowiedź do topicu: Ile sie da! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Ustaw pamięć na 166 lub 133 i popróbuj z samym procem, a później próbuj z procem+pamięci i wyciśniesz max. Ja swojego skatowałem na 2475 (9x275) a pamięci miały 225MHz czyli były ustawione na 333(1/11) Odpowiedź do topicu: Ile sie da! :P ale wiesz tutaj tkwi wlasnie problem bo jak niby ustawiam pamiec w biosie ze ma byc max 166 czy 200 to kurde i tak mi wskakuje ich szybkosc taka jak jest w procku - nie wiem moze bios mam walniety czy cos. Nic pokombinuje jeszcze i dam znac jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 bo to się nie ustawia, ża ma być max 166 czy 200 ,tyklo te wartości są przy taktowaniu proca na szynie 200, a jak podkręcasz proca to automatycznie i pamięci lecą w górę. Przy mnożniku 9 praca pamięci w trybie 200 = częstotliwość proca/9 a w trybie 166= częstotliwośc proca/11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 wiesz chyba masz racje sprawdze jak tylko wroce pracy do chatki, thx wielkie na jakim napieciu taka szyne dales prockowi??? i mowisz ze wydajniej bedzie zmniejszyc szyne pamieci kosztem wiekszej dla procka??? generalnie chodzi mi o gry bo do pracy w windowsie mocy ten procek ma az nadto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...