Skocz do zawartości
walczy

mam w końcu 512Mb RAM - wniosek: 256Mb to za mało do XP

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj się szarpnąłem na wydatek, zamieniłem moją kostkę 256 MB Nanya 333 Mhz z dopłatą na Seiteca 512Mb też 333 Mhz. Juz od jakiegoś czasy miałem na wielu nowszych grach w rozdzielczości 1280x1024 i max detale jakie można ustawić szarpanie wynikające z doczytywania z dysku. Powód mógł być tylko jeden: za mało Ramu!!! . Musiałem redukować detale (z Very High na High :D :D ) wkurzało mnie to. Teraz nic już nie haczy w tej rozdzielczości wreszcie mogłem ustawić very high w SoF2, Mafia chodzi looz w 1280x1024 i wszystko na max, GTA3 tak samo. Wniosek: jeśli ktoś gra w wyższych rozdzielczościach pod WinXP to 256 Mb to za mało. Paradoksalnie ten Seitec lepiej się spisuje jak Nanya, chodzi na Turbo i reszta timingów na max, Nanya chodziła stabilnie tylko zredukowana na Fast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj się szarpnąłem na wydatek, zamieniłem moją kostkę 256 MB Nanya 333 Mhz z dopłatą na Seiteca 512Mb też 333 Mhz. Juz od jakiegoś czasy miałem na wielu nowszych grach w rozdzielczości 1280x1024 i max detale jakie można ustawić szarpanie wynikające z doczytywania z dysku. Powód mógł być tylko jeden: za mało Ramu!!! . Musiałem redukować detale (z Very High na High :D  :D ) wkurzało mnie to. Teraz nic już nie haczy w tej rozdzielczości wreszcie mogłem ustawić very high w SoF2, Mafia chodzi looz w 1280x1024 i wszystko na max, GTA3 tak samo. Wniosek: jeśli ktoś gra w wyższych rozdzielczościach pod WinXP to 256 Mb to za mało. Paradoksalnie ten Seitec lepiej się spisuje jak Nanya, chodzi na Turbo i reszta timingów na max, Nanya chodziła stabilnie tylko  zredukowana na Fast.

gdze zamiiałeś te kości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam spostrzeżenia. Miałem ogromne problemy z wypalaniem płytek pod XP. Po zmianie kości na 512MB problemy ustapiły...

Jakie mogla byc problem z wypalaniem w winXP jak sie ma 256 ramu ?

no własnie? :)

a do walczego: kupiłes seiteca? no to powodzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt... sorry :)

ale ja ogolnie nie ufam niczemu z napisem seitec :) te kosteczku wysypywały mi sie w najdziwniejszych sytuacjach... i to na kilkunastu kompach, kilka egzemplarzy pamieci... moze masz szczescie, albo ja miałem do nich takiego pecha i tyle.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj się szarpnąłem na wydatek, zamieniłem moją kostkę 256 MB Nanya 333 Mhz z dopłatą na Seiteca 512Mb też 333 Mhz. Juz od jakiegoś czasy miałem na wielu nowszych grach w rozdzielczości 1280x1024 i max detale jakie można ustawić szarpanie wynikające z doczytywania z dysku. Powód mógł być tylko jeden: za mało Ramu!!! . Musiałem redukować detale (z Very High na High :D  :D ) wkurzało mnie to. Teraz nic już nie haczy w tej rozdzielczości wreszcie mogłem ustawić very high w SoF2, Mafia chodzi looz w 1280x1024 i wszystko na max, GTA3 tak samo. Wniosek: jeśli ktoś gra w wyższych rozdzielczościach pod WinXP to 256 Mb to za mało. Paradoksalnie ten Seitec lepiej się spisuje jak Nanya, chodzi na Turbo i reszta timingów na max, Nanya chodziła stabilnie tylko  zredukowana na Fast.

Mi nanya 333 chodzi na max timingach do 175 MHz ale na Epoxie 8k3a+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...