Skocz do zawartości
/matthew/

Program antywirusowy i firewall

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest najlepszy i najskuteczniejszy firewall i antywirus?? Obecnie kożystam z produktów Symantec (najnowsze wersje), ale często coś ostatnio łapie wirusy i trojany, a niekiedy zdaża się, że po prostu moja zapora blokuje mi dostęp np. do przeglądarki, a ja pozwalam na jej kożystanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie każdy uzytkowinik kompa ma swój ulubiony/przetestowany zestaw - ja polecam antywirus AVG i Kerio jako firewall - Symantec hm.. pewnie jest bardzo dobry ale osobiście nie lubie i nie uzywam.Program AVG załączany jest w PCWK i necie - Kerio znajdziesz praktycznie wszędzie /net i gazety/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie te wszystkie anty wiry i firewalle symanteca itd. to prawidze potwory zjadania ramu ;] . Ja wam raczej radze zainstalowac Sp2, wlaczyc firewalla windosowskiego, sciagnac sobie Ad - Ware, Spy - Ware oraz AntiVir Personall Edition. AV jest dosyc dobry a jego dzialanie (auto-ochrona) wogle nie obciaza ramu , co raz przeskanowac dysk jakby AV cos przeoczyl Ad Ware albo Spy Ware i nie macie wirow :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie polecam antywira NOD32 - jest on w miare skuteczny i zjada bardzo malo zasobow - dzieki czemu nie zmula tez kompa.

Ja uzywam go pod windowsem 2003 server.

W sumie znalazlem go dopiero jak zainstalowalem tego windowsa (jakie pol roku temu) - bo mialem problemy takie ze wiele antywirusow nie chcialo sie isntalowac pod tym systemem.

Jesli chodzi o firewalla polecam KerioPersonal Firewall- niestey nie dziala pod windowsem 2003 server.

Ale innym dobrym firewallem jest Sygate.

Edytowane przez pawelxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi