Skocz do zawartości
alienth

chieftec 360W DF - jeden wentyl out?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zasilke chiefteca 360W DF dual fan. Pytanie brzmi czy moze sie cos stac jesli odlacze dolny wentylator? Ten ktory wwiewa powietrze z budy do zasilki? Chce go odlaczyc bo mi chalasuje bardzo i to mnie denerwuje :? Wydaje mi sie ze nic nie powinno sie stac gdyz ten wentyl zasysa do zasilki gorace powietrze z procka i przez to go jeszcze podgrzewa, a tak to mu bedzie chlodniej....ale moge sie mylic..prosze o opinie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hałasuje? Znaczy jak? Bo u mnie tej zasiłki przy wodnym właściwie nie słychać więc nie bardzo rozumiem o co chodzi...

Jak się drze to na gwarę albo WD40.

W zasadzie producent wiedział gdzie zasilacz jest umieszczony w budzie, miał świadomość że będzie zasysał powietrze znad proca i mimo to po coś go tam umieścił, znaczy się coś musi dawać. Możesz wywalić ale wtedy zmień przynajmniej ten drugi na wydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hałasuje? Znaczy jak?

Tak, halasuje. Zmienilem nawet wentyl na arctica i dalej halasuje, denerwuje mnie ten szum :? Zasilka pracuje pod duzym obciazeniem i wtedy zaczyna halasowac, a gwara sie juz dawno poszla j..... Co do modelu to jest to Chieftec 360W (HPC-360-302DF). wiec wywalic ten dolny wentyl czy nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi