alienth Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Posiadam zasilke chiefteca 360W DF dual fan. Pytanie brzmi czy moze sie cos stac jesli odlacze dolny wentylator? Ten ktory wwiewa powietrze z budy do zasilki? Chce go odlaczyc bo mi chalasuje bardzo i to mnie denerwuje :? Wydaje mi sie ze nic nie powinno sie stac gdyz ten wentyl zasysa do zasilki gorace powietrze z procka i przez to go jeszcze podgrzewa, a tak to mu bedzie chlodniej....ale moge sie mylic..prosze o opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Hałasuje? Znaczy jak? Bo u mnie tej zasiłki przy wodnym właściwie nie słychać więc nie bardzo rozumiem o co chodzi... Jak się drze to na gwarę albo WD40. W zasadzie producent wiedział gdzie zasilacz jest umieszczony w budzie, miał świadomość że będzie zasysał powietrze znad proca i mimo to po coś go tam umieścił, znaczy się coś musi dawać. Możesz wywalić ale wtedy zmień przynajmniej ten drugi na wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Jeżeli masz model 1136H, to w nim ten dolny wentylator mimo wszystko pomaga. Kiedyś go odłączyłem i wówczas ten tylny z regulacją obrotów zaczął bardziej hałasować, niż wcześniej 2 wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Hałasuje? Znaczy jak?Tak, halasuje. Zmienilem nawet wentyl na arctica i dalej halasuje, denerwuje mnie ten szum :? Zasilka pracuje pod duzym obciazeniem i wtedy zaczyna halasowac, a gwara sie juz dawno poszla j..... Co do modelu to jest to Chieftec 360W (HPC-360-302DF). wiec wywalic ten dolny wentyl czy nie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Jeśli zmienisz górny na mocniejszy to wywalaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Mysle ze dolny wentyl mozesz spokojnie odłonczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...