Dunaj Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 1. uruchom z linii poleceń: regedit 2. odszukaj ciąg: HKey_Local_MachineSoftwareMicrosoftWindowsNTCurrent VersionWPAEvents 3. otwórz wartość: OOBETimer 4. skasuj pierwsze dane np. "ca" klikaj OK 5. zamknij program 6. uruchom z linii poleceń: %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a 7. wybierz drugą możliwość aktywacji za pomocą telefonu i kliknij przycisk Zmień klucz produktu 8. wpisz inną wartość klucza np: -->MTCJQ-FRGJ2-CPX32-6YWW7-HBMD2<-- tego ja użyłem CX7DD-4GX4Y-BTTR4-H88Y7-GQPWQ XP8BF-F8HPF-PY6BX-K24PJ-TWT6M 8RCKG-36TH8-VWBGK-T3CB6-RHG48 9. naciśnij aktualizuj 10. zrestartuj kompa 11. aby przekonać się czy aktywacja się udała wpisz w linii poleceń: %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a 12. instaluj Service Packa (...)A Bill to rzeczywiscie debil czemu sie czepia takich co nie maja kasy na nowe windy---nie moge tego pojac:)On lubi to robić.Serdeczne dzięki za radę ten trick, działa na 100%, ciekawe tylko czy mi się system nie wysypie po jakichś 30-dniach czy coś takiego, ale miejmy nadzieję, że nie zresztą gdyby tak miało być to pewnie za miesiąc znajdę i na ten problem jakieś lekarstwo :):):) Jeszcze raz Dzięki i Pozdrawiam,- Jim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Hehe :lol: Wiecie co chyba łatwiej, bezpieczniej jest uzyc tego programiku :D http://www.trwhotfilez.kit.net/xpsp1/Files..._ID_Changer.exe Przydatny moze sie tez okazac... http://www.trwhotfilez.kit.net/xpsp1/Files/XPKey.exe http://www.trwhotfilez.kit.net/xpsp1/Files...s/ViewKeyXP.exe 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 thx za wszystkie porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ja dzisiaj instalowałem u kumpla na czysto XP-ka i zaraz potem SP1 PL, fajnie śmiga, jedyne co mnie zastanowiło to jakieś błędy przy uruchomieniu programu XP AntiSpy 3.61 PL Ostatecznie jednak programik zadziałał :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 na www.imperator102.prv.pl jest dokladny opis instalowania XP SP1 na piratach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ktos mnie oswieci co takiego niby SP1 poprawil (dodal) w dzialaniu XP? Po prostu zastanawiam sie czy oplaca sie go instalowac... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ja sie tam wlasnie dowiedzialem ze ten caly SP1 to jeden wielki Spyware i nic wiecej.....Wiec po calych tych przejsciach( i tak nie udalo mi sie zainstalowac)Pieprze calego sp1!!!!!!!!!!(choc dzieki za porady wszystkim ).... Nie bede go instalowal bo nie chce zeby jakies fagasy z microsoftu badaly autentycznosc mojej windy :)CZy cos takiego Pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ja sie tam wlasnie dowiedzialem ze ten caly SP1 to jeden wielki Spyware i nic wiecej.....Wiec po calych tych przejsciach( i tak nie udalo mi sie zainstalowac)Pieprze calego sp1!!!!!!!!!!(choc dzieki za porady wszystkim ).... Nie bede go instalowal bo nie chce zeby jakies fagasy z microsoftu badaly autentycznosc mojej windy :)CZy cos takiego Pozdrawiam!!!!!!!!! nie przesadzaj bo bajeczki to na oslej laczce sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Po w miarę dokładnym sprawdzeniu systemu z SP1 myślę, że doszło niewiele. pokazała się nowa opcja w menu start "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne" poza tym nic więcej nie znalazłem. Pewnie zostały pozatykane dziury w bezpieczeństwie systemu czyli że dołożono łaty a i tak za jakiś czas okaże się że są nowe dziury i tak w kółko. Natomiast trzeba przyznać, że systemik chodzi trochę szybciej, o stabilności nic nie mogę powiedzieć bo jak na razie od pół roku nie miałem ani jednego zwisu. Będzie wesoło jak sie zaczną zwisy po instalacji SP1 :lol: Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z SP1 to niech pisze, o instalacji napisano już wszystko, o przydatności jeszcze nic. ZAPRASZAM na forum :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Po w miarę dokładnym sprawdzeniu systemu z SP1 myślę, że doszło niewiele. pokazała się nowa opcja w menu start "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne" poza tym nic więcej nie znalazłem. Pewnie zostały pozatykane dziury w bezpieczeństwie systemu czyli że dołożono łaty a i tak za jakiś czas okaże się że są nowe dziury i tak w kółko. Natomiast trzeba przyznać, że systemik chodzi trochę szybciej, o stabilności nic nie mogę powiedzieć bo jak na razie od pół roku nie miałem ani jednego zwisu. Będzie wesoło jak sie zaczną zwisy po instalacji SP1 :lol: Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z SP1 to niech pisze, o instalacji napisano już wszystko, o przydatności jeszcze nic. ZAPRASZAM na forum :!: Ja od siebie dodam ze nie ma klopotow z odswierzaniem w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Skąd jeszcze sciągne tego SP ? bo z Microsoftu mam transfer 0.3 kilo ! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Skąd jeszcze sciągne tego SP ? bo z Microsoftu mam transfer 0.3 kilo ! :cry: Każdy liczący się serwis ma go na swoim serwerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 tak szczerze to nie wiem co sie qrna dzieje ale cholera mnie bierze bo jak se chce zainstalowac to mnie wywala do windy i pisze komunikat ze instalacja service paka zaostala przerwana i h*uj :evil: :evil: :evil: :evil: Pomoozcie co to moze byc:) Sprobuj cos takiego wyczytalem to z infojamy : 1. Po odpaleniu progarmu (Tweak XP) kilkamy na zakladke "Triki + inne opcje" 2. Kliknac na zakladke "Dostosowanie Windows" 3. Po prawej stronie pojawia sie opcje, nalezy w tedy kliknac na "Dostosuj inne elementy" 4. Pojawi sie nowe menu i w polu numer seryjny windows nalezy wpisac "55862-OEM-0015044-04245" 5. nastepnie "zapisz dane uzykownika" 6. zrestartwoac kompa. I niech sie Bill wali na r... Tomcyk wielkie dzieki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 THX P!otrek 1983 poszło bez najmniejszych problemów. jedyna rzecz, ktora mi nie pasiła podczas instalacji: Zone Alarm Pro kilkakrotnie prosił mnie o pozwolenie na dostęp do netu jakiegoś progsa M$ z uprawnieniami serwera :evil: więc może coś jest z tym spyware ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ja za to mam problem z grami...Po zainstalowaniu SP na win XP(na czysto po instalacjii) pokazaly sie rozne problemy w wyswietlaniu grafiki . W miejsce wszystkich poprzednio otwartych okien w grze ,mam czarne pola....Co robic? Spotkal sie ktos z takim problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Czyli SP1 rozpoznaje legalność WinXP po serialu a nie po kluczu. Tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 oto lista wszystkich fixów zawartych w sp1 do wxp: http://support.microsoft.com/default.aspx?...%3dGN%26LN%3dpl niestety po angielsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Wogóle nie wiem o co chodzi z tym SP1. Nie czaje jak to zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Sp1 xp mi unieruchomil, nie mogłem sie zalgowac !!!! Niw wiem dlaczego ale jak obczje teraz dlaczego to napisze wiecej ale sodze ze jakis lewy klucz nie poszedl:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Sp1 xp mi unieruchomil, nie mogłem sie zalgowac !!!! Niw wiem dlaczego ale jak obczje teraz dlaczego to napisze wiecej ale sodze ze jakis lewy klucz nie poszedl:(jakbyś się wczytał w to co m$ ma do powiedzenia na temat sp1 , a chodzi o zabezpieczenia przeciw crackowaniu, to pewnie byś szukał lepszych kraków :lol: http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/...rvicepackqa.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Ja jednak obstaje przy tym ,ze Sp1 do jeden wielki spyware a updaty mozna sobie nomalnie robic i tyz jest okie:) Pozdrowienia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Ja sie tam wlasnie dowiedzialem ze ten caly SP1 to jeden wielki Spyware i nic wiecej.....Może mi powiesz z kąd masz takie informacje? podal linka do źródła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...