Thomek21 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 No właśnie dzis jest pierwszy dzien używania linuksa, prosze o napisanie mi jak mam uruchomic gadu na tym systemie. Bardzo prosze o odpowiedź. A może jest jakiś program pod tego linuksa, że kożysta z serwera gg ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 kadu, gnu gadu 2, gaim, ekg i ekg2 (tekstowe) - te wymienione potrafia polaczyc sie bezposrednio z gadu-gadu. Drugi sposob do jabber i transport gg, najlepszym klientem bedzie psi, mozna tez uzyc tleenx2/tleenx3. Adresy stronek wymienionych programow znajdziesz oczywiscie na google :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Jest jedno ale..... ja jestem ciemnota i nie wiem jak to mam uruchomic :( prosze o jakas pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 www.kadu.net ściągnij paczkę i kliknij na nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Programy dla Linuxa dostepne sa zazwyczaj w 2 wersjach. Jedna sa zrodla, ktore trzeba sobie samemu skompilowac (procedura: ./configure -prefix=/sciezka;make;make install), druga to paczki dla konkretnych dystrybucji. Poszukaj sobie paczki dla MDK, scignij i 2x klik jak wspomnial Armadon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 A propos kadu- mam mandrake 9.1 od dwóch dni i pomału sie z nim bawie próbuję dojścć co jak i dlaczego.Niestety denerwuje mnie jedna rzecz- kadu nie moze polaczyc sie z netem... ftp , www mam.... a kadu - d*pa. Zeby było zabawniej komputer ten udostepnia polaczenie internetowe innemu i na kliencie gg dziala (dziala też ftp),ale www za nic w świecie.... WIem, że jeszcze bedę musiał troche w tym porzeźbic, ale jakby ktoś mial koncept jak się z tym uporać, to niech coś skrobnie tu na ten temat.. No idę spać, jutro długie zmagania przede mną... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...