Skocz do zawartości
Thomek21

Mandrake 9.1 i Gadu-gadu??

Rekomendowane odpowiedzi

kadu, gnu gadu 2, gaim, ekg i ekg2 (tekstowe) - te wymienione potrafia polaczyc sie bezposrednio z gadu-gadu. Drugi sposob do jabber i transport gg, najlepszym klientem bedzie psi, mozna tez uzyc tleenx2/tleenx3. Adresy stronek wymienionych programow znajdziesz oczywiscie na google :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Programy dla Linuxa dostepne sa zazwyczaj w 2 wersjach. Jedna sa zrodla, ktore trzeba sobie samemu skompilowac (procedura: ./configure -prefix=/sciezka;make;make install), druga to paczki dla konkretnych dystrybucji. Poszukaj sobie paczki dla MDK, scignij i 2x klik jak wspomnial Armadon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos kadu- mam mandrake 9.1 od dwóch dni i pomału sie z nim bawie próbuję dojścć co jak i dlaczego.Niestety denerwuje mnie jedna rzecz- kadu nie moze polaczyc sie z netem... ftp , www mam.... a kadu - d*pa. Zeby było zabawniej komputer ten udostepnia polaczenie internetowe innemu i na kliencie gg dziala (dziala też ftp),ale www za nic w świecie....

WIem, że jeszcze bedę musiał troche w tym porzeźbic, ale jakby ktoś mial koncept jak się z tym uporać, to niech coś skrobnie tu na ten temat..

No idę spać, jutro długie zmagania przede mną... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi