Skocz do zawartości
Bull_Byk

Udostępnianie plików na haśle w Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem bo nie wiem jak udostępniać pliki na haśle w Win Xp Pro tak jak to mozna bylo zrobic w win98. Mam stworzone tylko jedno konto uzytkownika ustawionego na Admina i nie zamierzam wiecej tworzyc, a problem polega na tym ze jak po sieci Lan udostepnie cos bez hasla to zaraz kilka osob zabiera sie za sciaganie moich plikow co wyraznie mi kompa zwalnia(szczegolnie gdy np 4 osoby rownoczesnie ciagna ten sam plik :/ ). Innym moim problemem jest to czy jest mozliwosc zoabczenia kto i co sciaga ode mnie w danej chwili(odpowiednik monitora sieci z win98). A poza tym mam jeszcze jeden problem. Jak ktos w sieci lan kto ma np win98 udostepni cos na haslo to z poziomu xp za cholere nie moge wejsc na te udzialy a na pewno haslo jest dobre. Wiecie czego to moze byc przyczyna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot cala filozofia udostepniania plikow na haslo:

http://forum.win-os.pl/viewtopic.php?t=1675

co do monitora sieci to est on tutaj:

start-ustawienia-panel sterowania- narzedzia administracyjne-zarzadzanie komputerem-foldery udostepnione i tam wlasnie masz "monitor sieci"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi