fuzz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Ostatnia sprawa na temat CRT vs LCD. Pobor pradu: Naprawde, wszystkie inne komponenty tyle pradu biora, zasilacze 360 i 420W, ze roznica w poborze pradu CRT a LCD sa niewielkiem a w przelozeniu na kaske to naprawde jakies smieszne grosze wychodza:) Tak czy siak wybieram CRT - cos wielkego przed oczami nie powoduje u mnie kompeksow ani nie wywoluje zlych wspomnien:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Najpierw główny temacik: Tania zasiłka i grafa powyżej R9500PRO/GF5800 = w blizszym, bądź dalszym czasie kłopot ze spalonym elementem w kompie. Niestety, ale oszczędzanie na zasilaczu jeszce nikomu nie opłaciło się na dłuższa metę. Zupełnie nie rozumiem, jak mozna kupic grafe za 1000 , a nie mieć 200-250 zeta na przyzwoity zasilacz tyu Chieftec czy Neotec. Najmniejszy rodzaj kłopotu z ze słabą zasiłką to restarciki i zwiechy podczas obciążenia. Ryzyko nalezy do Was... A monitory? Owszem CRT są "kobyłowate", maja często problemy z geometrią i "żrą" trochę więcej prądu. Ale nie jest to wykładnik wszyskich modeli. Widzieliście może w działaniu Samsunga 757 DFX z serii produkcyjnych "lato 2002" CTX Futura lub Sony G200? Gdzie w tych monitorach problemy z ostrością i geometrią? Powiem więcej: w tym momencie mam przed oczami obraz z NEC1760NX i CRT Sony G200. Gwarantuję, że wielu by się wachało z odpowiedzią, na któym jest lepszy obraz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Nic dodac nic ujac, mysle ze dyskusje na temat monitorow mozemy juz w tym topicu zakonczyc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ano, czas wrocic do on-topic :) A w zwiazku z tym mam pytanie: czy konfig Asus A7V333, AthlonXP 2200+ (1800MHz), RAM 1x512MB DDR333, Radeon 9800se@pro, CD-ROM Asus 52x, nagrywarka Lite-On SOHW-1633S, HDD 60GB i HDD 4.3GB w kieszeni pojdzie spokojnie na Chieftecu 360W? Zaden z podzespolow nie podkrecany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ano, czas wrocic do on-topic :) A w zwiazku z tym mam pytanie: czy konfig Asus A7V333, AthlonXP 2200+ (1800MHz), RAM 1x512MB DDR333, Radeon 9800se@pro, CD-ROM Asus 52x, nagrywarka Lite-On SOHW-1633S, HDD 60GB i HDD 4.3GB w kieszeni pojdzie spokojnie na Chieftecu 360W? Zaden z podzespolow nie podkrecany. spoko pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Moj konfig: mam mniej napedow i chodzi lux. Wiesz, nikt nigdy nie da gwarancji, ze to wystarczy, ale na 99% powinno:))) Ten ChiefTec ( HPC-360-302D) ciagnie spokojnie nawet 6800gt, procki po 3 Ghz i kilka napedow, wiec sie nie martw:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 jak komus nie przeszkadza niszczenie oczu to se moze, ja mam samsunga 765mb i tez po graniu problem ze skupieniem wzroku i te sprawy. Teraz za darmo dostalem lcd tylko ze stary jak swiat :( rozmazuje sie obraz i o csie mozna zapomniec no chyba ze sie uprze ale do [gluteus maximus] taka gra :(:(:(:( ale czuc roznice z oczami i zastanawiam sie czy lepszy crt czy ten szajski lcd, a w gry gram w kazdej wolnej chwili :P no i tak, zalezy co kto woli- granie i slepota :D czy do [gluteus maximus] granie i zdrowe oczy z tym ze to porownanie do starych lcd bo jakby to byl 16ms to bym sie nie zastanaiwal ani 25ms :P sory mial byc koniec z monitami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...