zgf1 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Czy drutmod na napiecie dziala na plycie z nForce2 i Antkiem 2000+ ? Proc jest z zablokowanym mnoznikiem 44 tydzien, napiecie defaultowe jest 1.6V Chcialem obnizyc na 1.5V ale po zalozeniu drucikow komp sie nie odpala, po wyjeciu startuje ok, jak polaczyc znalazlem w Faq Tweaka ale to dotyczylo Tbreda: http://forum.purepc.pl/about33023.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 jak Ci nie wyjdzie to obniz programikiem 8rdavcore, u mnie duren dzialal nawet na 1,1V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 1. Mam Athlona 2000XP (Thorton) 2. Mam plyte Gigabyte 7NF-RZC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Czy ktos wie cos na ten temat ? Prosze pomozcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Drut-mod będzie działał ale ja bym Ci np polecał użyć program 8rdavcore. Druga sprawa to to że jak ustawisz drut-moda na 1.5V i później wyjmiesz druty to będziesz miał dalej vcore 1.5V na zawsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Niestety ten program nie dziala z moja plyta :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 ... Druga sprawa to to że jak ustawisz drut-moda na 1.5V i później wyjmiesz druty to będziesz miał dalej vcore 1.5V na zawsze :DNo właśnie, też przestrzegam przed zabawą z drutowaniem socketa na Vcore, bo bywa tak jak mówi Megabyte. U mnie teraz zamiast 1,6 V default Vcore jest 1,5 V. Był o tym topic - radzę poszukać!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Ok, wiec jak zdrutuje na 1.5V to nawet po wyjeciu drucikow zostanie 1.5V ? Ale potem bede mogl zdrutowac np na 1.7V ? Ale czy na wszystkich plytach dziala drutmod na napiecie ? Jak juz pisalem po wlozeniu drucikow komp uruchamia sie ale jest czarny ekran, zadnych oznak zycie, wyjecie drucikow pomaga, proc spokojnie chodzi nawet na 1.4V i 12.5x166, wiec przy obecnym napieciu niepotrzebnie sie grzeje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Tu masz topic o drut modzie na VCore i konsekwencjach z tym związanych: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=952610#952610 A czy nie możesz po prostu zmienić tego napięcia w biosie - nie ma takiej opcji na tym gigabajcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Niestety niemam takiej opcji :( I dlatego musze tak kombinowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Hmm, trudno... Ja też tak miałem na ECS-ie, że Vcore musiałem zmieniać drut modem i działało to bez problemu, jednak max co mogłem ustawić to było 1,85 V (więcej chyba się nie da za pomocą drut moda), więc nie wiem dlaczego u ciebie to nie działa. Z tego co mi wiadomo drut mod na Vcore powinien działać na każdej płycie socket A i każdym procku (nawet jak ma zablokowany mnożnik)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...