Skocz do zawartości
Gość Czupakabra

Dziwne mulenie kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czupakabra

Do konca nie wiedzialem gdzie zamiescic ten problem :/ . A jest to dosc irytujace gdy komp zaczyna mulic. Sprzet durak 850 :D k7vza 320 ramu system - Winda Xp prof. A wiec wszystko zaczelo sie dziac po podlaczeniu drugiego dysku, komp zacząl sie chaczyć(i to ostro), zauważylem ze ilosc dostepnego ramu z poczatkowego 150 mb spada do 10. Po czym zaczyna się mordęga. Nie moge otworzyc nawet winampa. Nie wiem co moze byc nie tak... moze sie ram nie 'opróznia" wystarczajaco szybko :| , albo mam coś źle ustawione w systemie (np plik stronnicowania itp.) Błagam o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli odlaczenie dysku rozwiazuje problem, to oznacza iz:

- moze byc uszkodzony (bad sectory, zla tablica partycji itp - zalecane dokladnie skanowanie)

- moze byc zle ustawiony: zwroki (probuj CableSelect), tasmy (kolejnosc dyskow na tasmie), ustawienia w bios (daj Auto), ustawienia w Windows (tryb DMA)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sprawdziłęs czy jakis proces nie wziął sie za coś... być moze próbuje coś zrobic z tym nowym dyskiem.. a ten dysk to jakis padający model :lol: i jest tak wolno... pierwsza sprawa.. sprawdzamy procesy i wykorzystanie procka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj odlaczyc dysk i sprawdzic czy to konkretnie przez niego, jesli tak to zrob tak jak Ullisses, jesli natomiast to nie jest wina dysku spr w menagerze wszystkie procesory ktore ci pozeraja pamiec moze masz wirusa albo robaka albo szpiega , przeskanuj dysk, jesli to nie pomoze spr dobrze kompa od srodaka(spr czy ramy nie wypadly czy karta gaf sie nie obluzowala ogolnie posprawdzaj wszystko, czy sie procek nie grzeje),

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wygląda na sasera :) jeżeli masz winde XP bez service packa 2 i masz sieć lokalna czyli osiedlową to juz masz wszystko jasne. Sprawdź czy twoja sieciówka ni szaleje. Mialem tak samo jak ty nic nie mogłem uruchomić, a mój komp generował taki ruch w sieci, że to sie w pale nie mieści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi