Skocz do zawartości
Gość

komp mi nie działa ! a dostałem go tydzień temu :/

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj sobie przychodze z LO i mysle sobie "agrgr zaraz zamuce w WARCRAFTA " a tu gowno :P naciskam POWER i i nic :( sysze rozpedzajace sie chlodnice :) na procku i grafie kontroka na plycie sie swieci noo wyglada dobrze tylko ze sie nic nie dzieje ! - monitor czarny DYSK nie wydaje zadnych odglosow , moj komp Athlon 2000 XP , ASUS A7V333 , MSI GF4Ti4200 , 256 ram DDR KT333 , napoczatku myslalem ze to cos z dyskiem no to przepiolem z mojego starego kompa HDD i tez nic tak samo :( ... mozliwe ze padl ASUS ?? jak chce zgasic kompa przyciskiem POWeR to nie moge tylko musze listwe gasic .. cos dziwnie to wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta nie wydaje zadnych zenkow, stenkow ani czegos takiego :P poprostu wlanczam kompa i no i nic :( na ASUSIE sie kontrolka swieci i na kompie tez :) no ale plyta miala by masc tak poporstu sama z siebie ??? nic przy niej nie robilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta nie wydaje zadnych zenkow, stenkow ani czegos takiego :P poprostu wlanczam kompa i no i nic :( na ASUSIE sie kontrolka swieci i na kompie tez :) no ale plyta miala by masc tak poporstu sama z siebie ??? nic przy niej nie robilem

z reguły niestety pada tak sama z sibie-mnie ten shit-asus padł zupełnie w taki sposób-kombinowałem ze 2 godziny-odłaczyłem wszystko-podlączyłem na milion sposobów itd,itp i [gluteus maximus]-nawet serwis wymiękł-zaproponowali wymianę ale wziołem kasę (kupiłem to co mam) i od tej pory nie wiem co to problem z mobo

ps.kumplowi padł po flashowaniu biosu-oczywiscie cała operacja przebiegła poprawnie-ale płyta nie wstała (tez wziął kase-bye,bye asus)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakiego używasz coolera na cpu?? Ja mam tą płytę i działa wyśmienicie, ale na początku też miałem podobne objawy i winą był... regulator obrotów od Volcano 7+ dotykający obudowy - miałem do przykręconego do obudowy od wewnątrz, tak żeby tylko ten "ząbek" od regulacji wystawał na zewnątrz i powodowało to chyba jakieś zwarcie chyba, bo po kolei odłączałem wszystko i dopiero odkręcenie regulatora pomogło - teraz leży na dole w środu budy, a że mam wyłożoną budę korkiem to nie dotyka metalu obudowy i tyle... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak miałeś szczęście, że chociaż tydzień chodził, ja na moim P4S533 uzyskałem jedynie takie same objawy jak u ciebie + "system failed cpu test"

teraz mam nowego i jak narazie wszystko OK :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zazuc ustawienia default tzn. zrestartuj CMOSa moze co pomoze.

Przy bateryjce sa takie dwa luty musisz je zewrzec jakim srubokretem albo czyms w tym stylu wtedy zrestartujesz CMOSa bo o ile sie nie myle to ta plyta nie ma zworki jak kazdy ASUS A7Vxxx :) tylko nie przy wlaczonym kompie. Istnieje takze mozliwosc ze cos z prockiem albo grafa ci sie poluznila w AGP i to bym sprawdził najpierw wyjal grafe i wlozyl jeszcze raz procka jesli nie masz doswiadczenia to lepiej nie ruszaj bo mozesz pogorszyc sytuacje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z reguły niestety pada tak sama z sibie-mnie ten shit-asus padł zupełnie w taki sposób-kombinowałem ze 2 godziny-odłaczyłem wszystko-podlączyłem na milion sposobów itd,itp i [gluteus maximus]-nawet serwis wymiękł-zaproponowali wymianę ale wziołem kasę (kupiłem to co mam) i od tej pory nie wiem co to problem z mobo

ps.kumplowi padł po flashowaniu biosu-oczywiscie cała operacja przebiegła poprawnie-ale płyta nie wstała (tez wziął kase-bye,bye asus)

Padla kumplowi bo jest przykladem takim jak ty i nawet nie umnie przeczytac ostrzezenia z witryny Asusa , odnosnie updatow ze starych wersji Biosu . Szkoda gadac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padla kumplowi bo jest przykladem takim jak ty i nawet nie umnie przeczytac ostrzezenia z witryny Asusa , odnosnie updatow ze starych wersji Biosu . Szkoda gadac .

to do mnie???

koleżko-trzymaj sie lepiej na większej wodzy

padła kumplowi z jakich przyczyn nie wiem-mówię tylko ze po flashowaniu biosa-a poza tym kolega jest z doktoratem z informy w kieszeni i wybacz ale nie bedziesz na niego zwalał winy dlatego ze padła płyta(na marginesie w całej parii płyt była walnięta kosc biosu)-jak sie potem okazało

wydaje mi sie ze chyba masz jakieś kompleksy związane z tym asusem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby była jasnosc-ja biosu nie flashowałem - mobo sie zjebało i juz-najlepszy serwis na sląsku również rozłozył ręce

wiesz juz wszystko!!!???-czy dalej bedziesz mi pisał bzdety o nieczytaniu co piszą na witrynach asusa

czekam na odpowiedź bo mnie lekko podq..... łeś!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A7V333 BIOS update history:

*Current BIOS version 1003/1004>BIOS update> Aflash under DOS.

If your current BIOS version is 1003 or 1004, please use Aflash under DOS to update BIOS.

**Current BIOS version 1005 or 1006>BIOS update>Aflash or EZflash.

If your current BIOS version is 1005 or 1006,please use Aflash or EZflash to update BIOS.

***Current BIOS version 1007 or later>BIOS update> Aflash, EZflash, or ASUS Update.

If your current BIOS version is 1007 or later, please use Aflash, EZflash, or ASUS Update to update BIOS.

****Above BIOS update rules have to be followed in order to avoid the occurrence of BIOS corruption.

Sorki ponioslo mnie :( . Kumpel w serwisie sie wkurza bo polowe plytek wlasnie tak lamusy updetuja z wingrozy bo latwiej , a o tej trefnej serii z kosciami biosu nie slyszalem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...