Raczek_GD Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam. Ostatnio kupiłem kolumny Tonsila Voyagery 350 (urzywane) i maja one jeden mankament - w jednej kolumnie były powgniatane kopułki w głośnikach basowych (druga kolumna jest jak nowa). Głownie chodzi o to że jak puszczam głosniej muzyke i troche podkręcam bass to słychac dosc mocno jak te głośniki charczą :( i teraz pytanie do Was - co z tym zrobić ? Gdzie by można oddac kolumny zeby mi to zrobili ? bo całych głosnikow chyba nie trzeba wymieniać ? Prosze o jakies porady bo troche mnie to martwi :( (nie krzyczcie na mnie bo jestem mega laikiem) a tak to wygląda .... http://img12.exs.cx/img12/8457/IMG_394.jpg http://img12.exs.cx/img12/3419/IMG_0390.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 prubowales na innym wzmacniaczu? w ogole na jakim wzmacniaczu tego uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Patrząc na te wgniecenia, to według mnie ktoś już je częściowo naprawił, a mianowicie wypchnął środek głośnika od drugiej strony. W tym celu musiał odkleić a może raczej wymienić gumowe zawieszenia głośników. Przy składaniu niestety osadził niecentrycznie cewkę i stąd chyba to charczenie. Cewka szoruje o magnes i efekt jest w postaci tego dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 zeby dostac sie do drugiej strony nakladki trzeba zdemontowac membranke + OBA resory. zdjecie tylko gornego resoru nic Ci w tym wypadku nie da ;) pozatym wklesla nakladke mozna naprawic przystawiajac rure od wlaczonego odkurzacza tak zeby zassala nakladke. wtedy tez moga powstac takie wgniecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_GD Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Wzmak to Technics su-vx800. A co do kopułek to były wyciągane tak jak esh mówi :) . Jak myślicie gdzie moge to dać do naprawienia ? bo na nowe głośniki troche szkoda kasy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Wzmak to Technics su-vx800. A co do kopułek to były wyciągane tak jak esh mówi :) . Jak myślicie gdzie moge to dać do naprawienia ? bo na nowe głośniki troche szkoda kasy :( Najlepiej do jakiegos serwisu agd/rtv. Są dostepne komplety którymi dokonuje się regeneracji(http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35489463) ale radze lepiej to oddac w rece tych którzy wiedza co robią. Przyczyną tego stanu rzeczy jest napewno zfatygowane zwieszenie (jak już ktoś pisał w Topicu) - zapewne wskutek nie ostroznego przenoszenia lub np zabawy dzieci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_GD Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Wzmak to Technics su-vx800. A co do kopułek to były wyciągane tak jak esh mówi :) . Jak myślicie gdzie moge to dać do naprawienia ? bo na nowe głośniki troche szkoda kasy :( Najlepiej do jakiegos serwisu agd/rtv. Są dostepne komplety którymi dokonuje się regeneracji(http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35489463) ale radze lepiej to oddac w rece tych którzy wiedza co robią. Przyczyną tego stanu rzeczy jest napewno zfatygowane zwieszenie (jak już ktoś pisał w Topicu) - zapewne wskutek nie ostroznego przenoszenia lub np zabawy dzieci :P masz racje co do zawieszenia, bo jak głośnik "pierdzi" i go troche przycisne to juz przestaje pierdziec, tylko teraz cholera musze znalesc jakies serwis dobry :/ jeszcze raz dzięki za pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...