Skocz do zawartości
Ram1rez

Sciema czy SUPER oferta??

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj masz odpowiedz:

"Procesory są sprowadzane z hurtowni z Niemiec. Pieniążki, które klienci wpłacają na moje konto przelewam na konto mojego brata, który pracuje w Niemczech. On kupuje procesory w hurtowni i wysyła je w paczce do mnie. Ja natomiast rozsyłam je do klientów."

Gosc kupuje w niemczech dlatego tak tanio.

Jak widac musi je kupowac po dobrej cenie skoro oplaca mu sie bawic w cos takiego. Wysylka, przelewy, prowizja...

Ciekawi mnie za ile takiego barusia mozna kupic w takiej hurtowni :D pewnie w 50 euro sie zamyka stawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wałek. Niejaki iamtheone kupił procesor 20 listopada o godz 19:38 i 18 minut później wystawił taki komentarz

Gorąco POLECAM! Super kontakt!!! bardzo uczciwy i pewny kontrahent! Procek dotarł i dostałem nawet rabat z powodu lekkiego opóźnienia. Nic tylko wierzyć, że będzie więcej takich sprzedawców na Allegro! Duży pozytyw:)

On tu pisze o opóźnieniu a procesor dotarł do niego w ciągu 18 minut od zakończenia aukcji :wink: :lol:

Podobnie niejaki mirpot wystawia komentarz na następny dzień po wylicytowaniu procesora. A ponoć trzeba czekać minimum 14 dni :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie też wałek. Wystarczy popatrzeć na inne jego aukcjie, a potem na komentarze.

//Edit//

19:40:01 nexer (2023248)

Witam ja w sprawie ofert na allegro dotyczących procków. Ceny są dość niskie i bardzo podejrzane np. iamtheone kupił dnia sob 20 lis 2004 19:38:16 CET, a komentarz wystawił sob 20 lis 2004 19:564 CET ,albo pipker dostał procek następnego dnia gdy pisze Pan, że trzeba czekać conajmniej 14 dni. Co to za przekręt ?

19:43:42 Szymon (1368787)

żaden przekręt

19:43:52 nexer (2023248)

to niby skąd komentarze ?

19:44:29 Szymon (1368787)

po prostu pikipiker i iamtheone kupili ode mnie procki n awcześniejszych aukcjah ale te aukcje mi usunięto więc poprosiłem ich żeby zalicytowali jeszcze raz tylko po to żeby wymienić się komentarzzem

19:44:53 Szymon (1368787)

dlatego komentazre są tak szybko

19:45:10 Szymon (1368787)

ale oni też czekali po 14 dni

19:45:26 nexer (2023248)

no chyba, że tak ale to raczej było głupim posunięciem bo budzi to podejrzenie. A niby czemu skasowano aukcje ?

19:46:16 Szymon (1368787)

no bo napisałem W ofercie mam nowa Atjlony XP 1800, 2000+..itd. A to była wg Allegro reklama i dlatego usunęli bo reklama jest zakazana

Bo ja wiem wydaje się uczciwy, ale pozory mogą mylić... Jak co radze komuś przez tel. pogadać bo łatwiej wyczuć kąbinowanie niż na gg... przynajmniej ja tak robie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim! Ja jestem tym sprzedawcą tym Tutanhammonem. Piszecie że komentarze się pojawiły tak wcześnie. Widze że nic się nie ukryje. Juz tłumaczę. IAMTHEONE i MIRPOT Kupili u mnie procki ale te aukcje zostały usunięte ( bo napisałem :Mam w ofercie nowe procesory AMD Athlon XP 1800+, 2000+ ..etc: a to zgodnie z tym co napisali mi goście z Allegro jest reklamą a reklama jest zakazana wiec usunęli). Dlatego poprosiłem ich żeby zalicytowali jeszcze raz na nowej aukcji żebyśmy sobie mogli wystawić po komentarzu. Dla tych co nie rozumieją jak aukcja zostanie usunięta to nie można sobie wystawić komentarza. Dlatego komentarze pojawiły sie tak szybko bo Panowie IAMTHEONE i MIRPOT już mieli te procki w domu jak licytowali bo kupili je znacznie wcześniej na wczesniejszej aukcji która została usunięta. Mam nadzieję że wyjaśniłem tą kwestię.

Pozdrawiam

Tutanhammon

Szymon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.. no tak, cena nie jest jakaś tam super rewelacja, ja moge sprowadzić takie procki wprost z chin za ca. 240-250 PLN, ale trzeba 200sztuk kupić, więc raczej nie wejdę w ten interes.

Co do uczciwości: jeśli ktoś jest nieuczciwy, to zrobi cię nawet jakby miał 1000 pozytywów (miałem takie przypadki, na szczęscie na małe kwoty). Z drugiej strony: ZAWSZE trzeba mieć zaufanie do drugiej osoby. Na Allegro mozna robić NIEPRAWDOPODOBNE wałki, nawet dziś kiedy mają niby kontakt z policją (co jest wierutną bzdurą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SzymonXYZ a tak z ciekawosci spytam, jesli mozna. Za ile kupujesz taki procek w niemczech?

A co do wałków na allegro to powiem wam tak. Zdarzaja sie walki bo zdarzaja ale bardzo zadko. Jesli ktos sobie mysli ze jak wyryska kogos na 300zl to nic mu sie nie stanie :) Pewnie ma swiadomosc ze przez internet to go nikt nie zlapie a policja nawet nie wie co to jest allegro :). Oczywiscie ze wie i przestepstwa internetowe sa traktowane tak samo jak zwykle przestepstwa. Wiec jak ktos bedzie chcial robic wala niech sie 2x zastanowi :) Juz nie jednego takiego złapali i tylko głośno o nich bylo na onecie :0

A teraz se posiedza w pierdlu i zobacza jak to jest przyjemnie. Polecam film "Symetria" dla tych co niewiedza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi, ceny to moja mała tajemnica handlowa ale wierz mi że przy cenach jakie oferuje to kokosów na tych prockach nie mam. Zresztą dlatego wystawiam te aukcje z czekaniem i kupuje procki za pieniądze co mi ludzie wpłacają bo nie mam swojej kasy żeby wyłożyć, zainwestować a potem odsprzedać. I chyba jeszcze przez jakis czas nie będe miał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi, ceny to moja mała tajemnica handlowa ale wierz mi że przy cenach jakie oferuje to kokosów na tych prockach nie mam. Zresztą dlatego wystawiam te aukcje z czekaniem i kupuje procki za pieniądze co mi ludzie wpłacają bo nie mam swojej kasy żeby wyłożyć, zainwestować a potem odsprzedać. I chyba jeszcze przez jakis czas nie będe miał.

To powiadasz Szymonie, że można kupić takiego procka u Ciebie bez obawy, że mnie przykładowo oszukasz :?:

Bo ceny naprawdę rewelacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm bawie sie troche w allegro (mam ponad 750 pozytywow :) ) i nie wydaje mi sie zeby chlopak cos krecil - wszystkie warunki jakie powinny byc spelnione spelnia czyli zarejestrowany przynajmniej od roku, minimum 50 komentarzy, aukcje jedynie z jednej grupy towarowej (procesory), i nie jest ich duzo - jedyne o co moglbym sie przyczepic to brak komentarzy za aktualne aukcje. Zreszta ktos musialby byc glupi aby robic przekret na jednej grupie towarowej i malej ilosci aukcji - jak krasc to miliony :) Zreszta widzialem kolesi z 2000 pozytywow ktorzy narobili przekretow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten koles najpierw natrzepal blisko 300 komentarzy - wylacznie pozytywy, potem przekrecil blisko 200 osob na kwote blisko 100k co lepsze, sprzet ktory ludzie kupili nie ma gwarancji a jak po wystawieniu pozytywa sprzet padl po paru tygodniach to teraz chodza na komisariat i prokurature

http://allegro.pl/show_user.php?uid=408774

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja też bym był zainteresowany Bartonem Mobile...

i do tego mój kuzyn też się przymierza do wymiany procka - i też marudził na temat tego Mobile, więc fajnie by było się dowiedzieć, jakie na nie miałbyś ceny.

w Stanach te procki są o $5 droższe od zwykłych Bartonów - ale Dojczland to nie Stany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ceny na Mobile są prawie takie same jak u nas więc nie ma sensu sprowadzać z Niemiec. A szkoda!

Zastanawiam się czy nie kupić u Ciebie bartka 2500+ ale musiałbym sprzedać starego AXP 2000+ więc trochę się zejdzie więc pytam się do kiedy będziesz miał te procki w takiej cenie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najbliższym czasie nie planuje zmienić cen, ale jeżeli już by sie tak stało to mylę że nie więcej niz 10-15 zł i to niekoniecznie w górę, jesli chodzi o drugie pytanie na 64-bitowymi włanie pracuję tzn dogaduję ceny i warunki, jak dobrze pójdzie to za 3 tygodnie pierwsze sztuki powinny się znaleć w mojej ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten koles najpierw natrzepal blisko 300 komentarzy - wylacznie pozytywy, potem przekrecil blisko 200 osob na kwote blisko 100k co lepsze, sprzet ktory ludzie kupili nie ma gwarancji a jak po wystawieniu pozytywa sprzet padl po paru tygodniach to teraz chodza na komisariat i prokurature

http://allegro.pl/show_user.php?uid=408774

Było znacznie więcej takich - i dziwnym trafem większość z nich sprowadzała sprzęt z zagranicy - w wyniku czego terminy oczekiwania było dość długie. Daje to piękny czas na "ucieczkę" i utrudnienie wykrycia sprawy.

Nie żebym podejrzewał kogoś o oszutwo - po prostu jestem realistą. Sprzęt o 1/3 tańszy niż nowy w sklepach to dla mnie wygląda na:

- ewidentne oszutwo

- częściowe oszustwo (sprzedawanie nie jako firma handlowa czyli z pominięciem płacenia podatków, oraz/lub sprowadzony towar jest nie do końca legalny - np. cło nie zostało opłacone)

- rzadkość (czyli wszystko uczciwe i zgodne z prawem)

Bo jeśli ty sprzedajesz te procesory po tyle - zanczy iż musisz miec minimum marżę na poziomie 10-20 %, a to by znaczyło iż każdy sklep by się tym interesował (nawet przy marży 30-40 % ceny byłyby o ok. 15 % niższe od obecnych w kraju).

Tyle tyle chciałem dodać ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi