kaczala Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Koniec zabawy na dzisiaj... Ostateczny wynik: Rdzeń dalej inż 445 nie chce iść. Na pamiątkach z kolei dobry wynik: 585MHz Na 590 3dmark03 przeszedł ale 05 na 2gim teście zaczął pokazywać arty:| Jak na 2.0ns nie jest źle. Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Może go dowoltujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Może go dowoltujesz?tylko po co? wszystko mu chodzi piknie, a nowa karta i juz tracic gware? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Na razie nic nie robię (no oprócz O/C). Mam mały monitor (17" :lol: ), a wszystko śmiga lepiej niż trzeba :D Edytowane 13 Lutego 2005 przez kaczala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 tylko po co? wszystko mu chodzi piknie, a nowa karta i juz tracic gware? :mur: 1274193[/snapback] Od pencil moda gwary nie straci. Wystarczy tylko zetrzec grafit i juz nie ma moda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ponajnowszej aktualizacji cen w pcprojekcie x800xl zdrożał o 50 zeta a x800 staniał aż o 100...Chyba niedlugo możemy oczekiwać masowych obniżek cen kart.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Chyba znalazlem dosc dobry model x800XL http://www.tul.com.tw/global/productlist.a...t2=124&cat3=324 Powercolor, ale za to z sensowniejszym chlodzeniem jak szafir, z VIVO,dual DVI ,dodatkowy wtyk zasilania i na dodatek kostki 1.6ns :). Male pytanko ,wie ktos moze jaka hurtownia w polsce prowadzi powercolory z wyzszej polki ? I moze ktos ma "wejscia" do nich i moglby tu napisac ile to cacko kosztuje ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 z pierwszych fotek to GeCube i Asus dobrze wygladaja z chlodzeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 kaczala, mozesz zapodać jakiś wyniczek z 3DMark 2001? Tak na pdkręcnej grafie i procku...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 no no widze że ATI się przebudziło z zaczyna sie walka na ceny bardzo dobrze http://pclab.pl/art13748.html :D :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam, czy toś z was ma wiarygodne informacje, kiedy i czy jest przewidywana premiera X800 XL na AGP ??? Karta jest świetna ale na pci-e sie w najblizszym czasie nie przesiadam, a chętnie zamieniłbym R9800pro własnie na nią. Opłaca mi się sprzedawać moją kartę, już teraz, i mączyć się z jakimś syfem --- własnie tylko jak długo miałbym się męczyć i czy się doczekam wersji na AGP - jeżeli w ogóle będzie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 kaczala, mozesz zapodać jakiś wyniczek z 3DMark 2001? Tak na pdkręcnej grafie i procku...... 1277678[/snapback] Dla mnie smark01 to mało obiektywny benchmark dla nowych kart, ale z tego co pamiętam na 8x300 i niepodręconej grafie miałem ciut ponad 24000pkt. Nie odpalałem na podkręconej grafie , ale później raczej procek więcej daje. Teraz jestem na feriach w domu więc nie mam kompa pod ręką. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Hanu Tomo78 ma na X800XL 26200 3DM2K1 (nie krecona grafa) DFI NF4UD 10x255 BH5-tki jak dla mnie bomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 W ciągu najbliższych dni stanę się posiadaczem ATI Radeona X800 XL. Zamówiłem kartę od Sapphire za 1399 PLN. Mam nadzieje że spełni moje oczekiwania :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Przyznam, że Ati wykonało świetny ruch z wydaniem XL. Wydajność 6800GT za 300 ojro robi wrażenie. Trzeba czegoś więcej? vtg, jak dla mnie to przepłąciłeś za tą grafę cirka 150 zeta. W pcprojekt są po 1250.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Hanu, wiem że przepłaciłem troszkę ... :mur: Spieszyłem się troszkę i jakoś nie poszukałem :sad:. Trudno się mówi i żyje dalej. Następnym razem poszukam lepiej. Dziwi mnie troszkę fakt że X800 XL nie potrzebuje dodatkowego zasilania, ale to i dobrze bo mniej kabli bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No własnie ten szafirek nie ma zasilania dodatkowego takie ma GeCube i Asus(no i lepsze chłodzenie) ciekawe tylko ile beda kosztowac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Dzisiaj założyłem na X800XL fueled by Sapphire Silencera 4 - pasuje super i jest cichy - jak skończę robić dokumenty postaram się go pokręcić troszkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Cytat z "głównej" : "Firma Sapphire poinformowała, że przez pewien czas będzie jedynym producentem kart graficznych Radeon X800 vanilla, X800 XL i X850 na rynku. Powodem tego jest fakt, że tacy producenci jak Asus czy MSI musieliby stworzyć swoje własne płytki PCB na których tworzone były by gotowe produkty, jednakże koszty tworzenia przekroczyłyby opłacalność produkcji." Nie podoba mi się to. Wygląda, że ceny tak szybko nie spadną, a mogą nawet wzrosnąć. UPDATE: Jednak MSI mimo, ze bazuje na płytce referencyjnej ma pamięci 1,6ns... MSI Edytowane 17 Lutego 2005 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Dlatego ja się już nie martwię Jestem szczęśliwym posiadaczem tegoż włąśnie szafirka za dobrą cenę. Już mnie zmęczyło czekanie wcześniej na proca i mobo, jakbym miał jeszcze teraz czekać na "lepsze" karty, to :mur: Dla pocieszenia zobaczcie co ludzie mają za podobną kasę: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=107161 :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) No i kupa... GeCube , który trafił do sklepów tez nie ma molexa, a w dodatku pamięci 2,0ns..... GeCube 1 GeCube 2 Edytowane 17 Lutego 2005 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 No i kupa... GeCube , który trafił do sklepów tez nie ma molexa, a w dodatku pamięci 2,0ns..... 1281388[/snapback] Może to Ci poprawi humor: http://online.bestcom.com.pl/produkty?cmd=...et&id=55379&gs= A cena z cennika to: 1419 Club3d ma dodatkowe zasilanie ale nie wiem jak z pamięciami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Chyba trzeba się będzie zastanowić nad PowerColorem.... PowerColor Karta ma potencjał: Overclocked Edytowane 17 Lutego 2005 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Może to i głupie pytanie :oops:, ale po co wam dodatkowe zasilanie na tej karcie ? I tak można ją troszkę podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Dla pocieszenia zobaczcie co ludzie mają za podobną kasę: 1281365[/snapback] Dzieki za pocieszenie bo myslalem,ze bedzie spora roznica wydajnosci. A tu widze,ze jest tylko wtedy gdy porownasz do niekreconych 6800 albo do kreconych,ale na platformach opartch na slabszych niz twoj procach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Jednak na kartach bez dodatkowego power connector też się da coś wycisnąć: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...2536#post712536 476/580 - na pamięciach to ja mam więcej :P, ale rdzeń to inna sprawa... Poniżej koleś się wypowiada, że to jest Sapphire: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...3178#post713178 Jak widać ludzie na Powercolor(power connector, 1,6ns) czasem nie mogą kręcić: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...2987#post712987 Tera jestem z dala od kompa (ferie :D). Jak wrócę to coś pokombinuje z tym rdzeniem. @vtg No właśnie niektórzy się martwią że 75W pochodzących z PCX nie wystarczy, ale jak widać powyżej da radę :D @Vasago Dla lepszego porównania: http://benchmark.pl/ranking.php?a=l&id_games=42 http://benchmark.pl/ranking.php?a=l&id_games=32 Tu masz szeroki zakres platform i konfiguracji. Edytowane 17 Lutego 2005 przez kaczala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 kaczala-->Przeciez wiem,ze ta karta jest szybsza. Trudno zeby nie byla,skoro to 16-potokowiec z 256 MB RAM-u na pokladzie. Po prostu z linka,ktory podales na poczatku wcale to nie wynikalo ;) No i odczuwajac satysfakcje z tego, ze 6800NU jest wolniejszy,pamietaj kiedy na rynek weszly nasze karty,a kiedy wasze ;) Za pol roku w tej cenie,tez pewnie bedzie juz cos szybszego niz 800XL. Tak sie ten biznes kreci :) Jak kupowalem swojego kompa,optymalnym wyborem byl P4 na 875 + 6800. Dzisiaj bralbym NF4 + Winchester + 800XL. Za rok pewnie jakiegos dwurdzeniowca + kolejna generacje kart od NV/ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 kaczala, wcale jakis takich fenomenalnych wynikow nie masz w porownaniu z tym topiciem o 6800. Np. moj wynik tam nie wiele odbiega od twojego a za karte dalem 1080 zl :) . Chociaz i tak chce sie przesiasc na tego XL z powodu pci-e , musze jeszcze swoja karte opchnac plyte i procka. Co do tego zasilania, to w sumie lepiej by bylo gdyby pci-e moglo dostarczyc odpowiednia ilosc pradu do kart, niz piep**** sie z dodatkowymi wtyczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DasKiller Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 dzis właśnie dostałem swoją karte sapphire x800xl , i za 1274 zł! tylko musze kurcze czeka na mobo :angry: i niewiem ile jeszcze .... to chłodzenie jest do dup* ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=12893&sid=1 Club3d za 1414zł jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...