Outlander Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: TO NIESPRAWIEDLIWE !!! JA CHCE DODATKOWE POTOKI !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: :mur: :cry: TO NIESPRAWIEDLIWE !!! JA CHCE DODATKOWE POTOKI !!! 1360161[/snapback] Nie no może to był przedwczesny prima aprillisowy żart, lub coś w tym stylu :( Kurcze, może jeszcze się uda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 kurde mam okazje kupic tego hisa za 800zł, ale jak sie nie moduje to chyba sobie odpuszcze, jak myslicie oplaca sie ja brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mysle ze za 800zl to sie oplaca i to nawet bardzo, przeciez ta karta i tak jest bardzo wydajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mam pytanie: Czy ten X800 Gigabyte 400/980 to ma bios od XL czy jakiś własny? Pytam, bo chciałem sobie podgrać ten bios do swojego Sapphire ale na www.techpowerup.com nie ma biosu X800 non-pro z takimi zegarami. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zamontowałem wreszcie Zalmana VF700 Cu :D Jesli chodzi o temperatury to powiem krótko - rewelacja: Cooler standardowy - idle 37C/ stress 64C Zalman - idle 29C/ stress 45C Dziś przyjdzie pora na OC. Na defaultowym chłodzeniu rdzeń szedł bez artów jedynie 430... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zamontowałem wreszcie Zalmana VF700 Cu :D Jesli chodzi o temperatury to powiem krótko - rewelacja: Cooler standardowy - idle 37C/ stress 64C Zalman - idle 29C/ stress 45C Dziś przyjdzie pora na OC. Na defaultowym chłodzeniu rdzeń szedł bez artów jedynie 430... 1361892[/snapback] no to trzymamy kciuki i życzymy "fajnych " wyników :D 30k in 2001 ?? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 mam pytanko czy vmod tych kart cos daje? czy magiczna granica dlanich(500mhz) moze zostac przekreoczona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Drobny raport z pola walki: Stock cooler - max 430/540 Zalman - 452/575 :D "Marki" jutro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Drobny raport z pola walki: Stock cooler - max 430/540 Zalman - 452/575 :D "Marki" jutro... 1364467[/snapback] Ladnie , memki tak jak u mnie na stocku a rdzen mialem na 437 moze na 455 by polecial na lepszym chlodzonku :rolleyes: Bedzie go olowkowal ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zamierzam, w końcu to tylko ołówek. Jak się coś zjeb... to wytrzeć nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Czy ktoś już ołówkował XLa ??? Hanu: jak radiatory na pamiątki dołączone do Zalmana VF700? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Zabralem sie za demontaz radiatora z x850xt i zamontowalem bloczek. Nastepnie mialem w planie zalozyc miedziane radiatorki na pamiatki a tu czeka mnie niespodzianka :mur: Za nic w swiecie niechca sie trzymac (tasma termo) patrze z tu pamieci sa pociagniete jakas tlusta mazia ( pozostalosc po fabrycznym chlodzeniu). No to mysle sobie moze lekko spirytkiem je przemyje zeby odtluscic . Nie pomoglo , no moze odrobinke. Co to moze byc za swinstwo i czym to usunac ?? Aha i zadne klejenie na kropelke radiatorow nie wchodzi w gre :D update Moze niezbyt odpowiedni temat wybralem ale troszkie mnie to wnerwilo :D Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez RuDi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Czy ktoś już ołówkował XLa ??? Hanu: jak radiatory na pamiątki dołączone do Zalmana VF700? 1371724[/snapback] Gdzie tam... Te duperele to można sobie na czoło przylepić. Sam zrobiłem z radiatorów od PII... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Zapowiadany Mini test HIS X800 256 DDR3 ICE-Q TURBO II Platforma testowa Athlon 64 3800+ (2.4 ghz) s939 Gigabyte K8NF-9 1 GB DDR 400@440 mhz Hitachi 160 GB SATA Chieftec 360-202DF Ustawienia karty GPU 400@435 DDR3 1000@1070 (535) Testy 3Dmark 2003 (1024@764) 10450 pkt 3Dmark 2005 (1024@764) 4680 pkt Farcry na ustawieniach Antylising Low detale na High gra bardzo płynie chodzi średnia FSP 70 Reasumując: karta w odniesieniu do mojej Leadtek 6800 370/900 mhz jest szybsza od 2.4% do 7% Biorąc pod uwagę przewagę nowej platformy Nforce4 nad platformą Nforce2 karty te mają podobną wydajność Chłodzenie HIS ICE-Q jest ciche i wydajne ładnie się prezentuje jest to tak naprawdę Arctic Silencer 4 lub 5 Jak dla mnie karta ta jest warta polecenia :D Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez bachus81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 @bachus81 mam pytanko: Posiadam identyczną kartę jak ty, podobne osiągi, tylko jeden problem. Mianowicie nie dostałem s/n do programu iTurbo, z tego co mi wiadomo powinien być na tyle koperty, od płytki, a ja dostałem czystą. Kolesie z Pronoksu sprzedali te wszystkie karty i narazie nie mogą mi nic powiedzieć na temat tego brakującego klucza. Mógłbyś mi na maila przesłąć klucz, bo mam dość patrzenia za każdorazowym uruchomieniem kompa na okienko karzące wpisać poprawny s/n do iTurbo :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Odnosze dziwne wrażenie że ten toic umiera powoli od chwili gdy okazało się że nie ma mowy o dpdatkowych potokach w X800... :( a szkoda że się wszyscy już poddali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie umiera, ale ma chwilowy zastój. Nie wszystkich narazie stać wyrzucić okrągły tysiączek za tę kartę. Popularność napewno wzrośnie jak karty te stanieją. A co dodatkowych czterech potoków, to może się coś zmieni, a może to są tylko płonne nadzieje :? Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Assarhadon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 wysłalem ci odpowiedź na PW i z 12 potokami ta karta HIS x800 jest godna polecenia za ok 1160 zł mamy kartę, która świetnie radzi sobie we wszystkin najnowszych grach jest cicha i ładna jeśli ktoś chce 16 potoków na PCIE to proponuje HIS x800XL 256 DDR3 za ok. 1300 zł :D twyżej wymieniony model też ma dobre chłodzenie i bardzo dobre osiągi ja polecam te karty swoim klientom jedyną dużą wadą kart ATI jest ich oprogramowanie, baaaardzo ubogie a chodzi mi o dobre programy do OC iTurbo HIS-a jest chyba najlepszy choć denerwuje mnie mala skala Nvidia znacznie lepiej dba pod tym względem o swoich klientów niż ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 wysłalem ci odpowiedź na PW i z 12 potokami ta karta HIS x800 jest godna polecenia za ok 1160 zł mamy kartę, która świetnie radzi sobie we wszystkin najnowszych grach jedyną dużą wadą kart ATI jest ich oprogramowanie, baaaardzo ubogie a chodzi mi o dobre programy do OC 1372735[/snapback] Za 1160 zł w życiu bym tej karty nie kupił, nie jest warta tej kasy. Rozumiem XL ale nie to. A co do programów OC to uważam że na karty Ati jest lepsze oprogramowanie OC: ATI Tray Tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Za 1160 zł w życiu bym tej karty nie kupił, nie jest warta tej kasy. Rozumiem XL ale nie to. A co do programów OC to uważam że na karty Ati jest lepsze oprogramowanie OC: ATI Tray Tools 1372761[/snapback] możliwe ,że ATI Tray Tools jest dobre dla posiadaczy R 9550. Ja testowalem ostatnio znacznie lepsze karty. Szukalem do nich dobrego oprogramowania do oc i nie znalazlem. Ostatecznie skorzystałem z programu dołączonego przez producenta karty graficznej. podkręcanie kart Nvidi jest znacznie prostrze. Wystarczy wgrać niewielką łatkę do sterowników i już można przetaktowywać sprzęt. Co do HIS x800 ICE-Q to cena ok 1160 zł nie jest wygórowana. Wydajność wyraźnie wyższa od 6600 GT. Jakość obrazu też jakby ciut lepsza. Zwykly x800 kosztuje 100 zł mniej, ale karty te posiadają gorsze chlodzenie.Lepiej jest dorzucić tą 100. Bezsprzecznie x800xl jest jeszcze mocniejszą kartą, ale i cena jej jest wyraźnie wyższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) możliwe ,że ATI Tray Tools jest dobre dla posiadaczy R 9550. ... 1372998[/snapback] A skąd ten wniosek ?? Z tego co wiem to 90% osób posiadających coś z serii X800 kręci te karty jednym z trzech programów: ATITool, RadLink lub RivaTuner. Wg mnie najlepszy jest ATITool bo pozwala na automatyczne wykrycie maksymalnych ustawień i ma funkcje 3Ddetection która podkręca kartę tylko przy 3D :D RadLink jest niezły jeśli chcesz tworzyć różne ustawienia dla różnych gier/programów lub podkręcić kartę na "stałe". RivaTuner - albo ja nie potrafię się nim posłużyć albo ten program jest przereklamowany ... :blink: EDYT: Pisząc na stałe mam na myśli zakładkę w sterownikach, pozwalającą ustawić zegary wg chęci, za którą tak tęsknisz :D Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) możliwe ,że ATI Tray Tools jest dobre dla posiadaczy R 9550. 1372998[/snapback] Ja mam Sapphira X800XL :-P i powiem ci że ATI Tray Tools jest naprawdę dobrym programikiem do oc itp. na kart ATi, a równie dobrego OC tweakera na karty nvidi nie znajdziesz :angry:. I jeszcze jedno co do tych posiadaczy R9550 :blink: to ci nie powiem czy jest dla nich dobry :lol: Co do HIS x800 ICE-Q to cena ok 1160 zł nie jest wygórowana. 1372998[/snapback] Powiem ci że cena jest wygórowana, gdyż ja za swojego X800XL dałem 1200 zł, a to tylko o 40 zł drożej:) Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 A skąd ten wniosek ?? Z tego co wiem to 90% osób posiadających coś z serii X800 kręci te karty jednym z trzech programów: ATITool, RadLink lub RivaTuner. Wg mnie najlepszy jest ATITool bo pozwala na automatyczne wykrycie maksymalnych ustawień i ma funkcje 3Ddetection która podkręca kartę tylko przy 3D :D RadLink jest niezły jeśli chcesz tworzyć różne ustawienia dla różnych gier/programów lub podkręcić kartę na "stałe". RivaTuner - albo ja nie potrafię się nim posłużyć albo ten program jest przereklamowany ... :blink: EDYT: Pisząc na stałe mam na myśli zakładkę w sterownikach, pozwalającą ustawić zegary wg chęci, za którą tak tęsknisz :D 1373099[/snapback] korzystłąem z tych wszystkich programów 1. Ati Tool sypał błedami po przetaktowaniu, czyli programik się wysypywał choć podobała mi sie duża skala oc oraz inne fajne funkcje brakowało mi za to stałego ustawienia oc, zawsze trzeba po uruchomieniu windy ustawiać zakładkę 2. RadLink działal beznadziejnie, dziwna skala, nie wiem jak ustawić oc na stałe 3. Ati try Tools to dobry program, ale jegą wadą jest mala skala pamięci tylko 1050 mhz dla x800 4. Riva Tuner- też uważam ,że jest przereklamowany, jedyny jego duży plus to możliwość odblokowania potoków w 6800 5. Power Strip-nie wykrywał karty Byćmoże wasze karty są wykrywane przez powyższe programy i dzialają u was ok. W moim przypadku okazały się bezużyteczne. W porównaniu do łatki na stery Nvidi to oprogramowanie do oc Ati jest bezsprzecznie slabe powiem nawet,że jest żałosne dowodem na to jest fakt, że dzięki pliczkowi 28 kb w 5 min mogę przetaktować każdą k. gfraficzną Nvidi zabawa z HIS x800 świadczy w moim przypadku że kilka godzin i kilka programów sprawdzilem, a i tak powrócilem do punktu wyjścia czyli iTurbo od HIS Ps. HIS robi bardzo dobre karty, solidna firma.polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 korzystłąem z tych wszystkich programów 1. Ati Tool sypał błedami po przetaktowaniu, czyli programik się wysypywał choć podobała mi sie duża skala oc oraz inne fajne funkcje brakowało mi za to stałego ustawienia oc, zawsze trzeba po uruchomieniu windy ustawiać zakładkę 2. RadLink działal beznadziejnie, dziwna skala, nie wiem jak ustawić oc na stałe ... Byćmoże wasze karty są wykrywane przez powyższe programy i dzialają u was ok. W moim przypadku okazały się bezużyteczne. W porównaniu do łatki na stery Nvidi to oprogramowanie do oc Ati jest bezsprzecznie slabe powiem nawet,że jest żałosne dowodem na to jest fakt, że dzięki pliczkowi 28 kb w 5 min mogę przetaktować każdą k. gfraficzną Nvidi zabawa z HIS x800 świadczy w moim przypadku że kilka godzin i kilka programów sprawdzilem, a i tak powrócilem do punktu wyjścia czyli iTurbo od HIS Ps. HIS robi bardzo dobre karty, solidna firma.polecam :D 1373182[/snapback] Co ty masz z tym kompem ?? ATITool ci się sypie ?? W życiu mi się nie wysypał a już parę lat go używam. RadLinker służy głównie do robienia "skrótów" do programów w których możesz sobie ustawiać wszystko jak lubisz. OC na stałe ustawia się w zakładce RadLinker w zaawansowanych właściwościach ekranu. Zmiana skali to moment, zajrzyj do Zaawansowane :D. Niestety prawdą jest że RadLinker v2.03 nie rozpoznaje kart z serii X800. Oprogramowanie do OC ATI jest bezsprzecznie znakomite i lepsze niż skrypt do Nvidi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 3. Ati try Tools to dobry program, ale jegą wadą jest mala skala pamięci tylko 1050 mhz dla x800 1373182[/snapback] Skale pamieci to mozesz sobie zmienic. Nie powiem dokladnie Ci gdzie ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Jak bede w domu to napisze dokladnie gdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) 3. Ati try Tools to dobry program, ale jegą wadą jest mala skala pamięci tylko 1050 mhz dla x800 1373182[/snapback] => Tools => General Options... => Overclocking Limits => i tutaj masz "Use limits for overclocking" => "Upper limit %" i ustawiasz sobie ile chcesz... :mur: Wystarczy czasem poszukac w opcjach programu :? Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Disruptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_Busko Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mojego Sapphire x800 xl + ATI4 krecilem ATITool'em, zadnych problemow z karta, a tym bardziej programem nie mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Tak to jest, jak ktoś nie potrafi obsłużyc to odrazu jeste beee.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 @Disruptor dzięki mam nadzieję, że pomoże a czy w Ati Try Tool można ustawić na stałe częstotliwości po oc?? @Hipo co do mojej niewiedzy to nie uważam się za wszechwiedzącego, ale widzę, ze kolega jak na ATI maniaka przystalo musi być zgryźliwy :-| nadal uważam,że zakladka Forceware do kart Nvidi jest lepsza od programów ATI B) PS. gry na x800 seri wyglądają ładniej niż na kartach 68xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...