mak777 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 1430086[/snapback] Jak coś to służę pomocą w odbiorze osobistym sprzętu na terenie wrocławia :) M. in. gość ten ma : Radeona x800xl pci-e w cenie 1190zł Nie mam z nim żadnych powiązań!! Jedynie tak jak napisałem za jakieś piwko służę odbiorem osobistym na terenie Wrocławia i przetestowaniem karty :) Prawdopodobnie HeatFighter będzie tak przezemnie brał właśnie od tego gościa ztej aukcji :) Jak się ktoś boi to niech popyta o mnie na tweaku, wiele transakcji tu przeprowadziłem :) A że w mojej naturze leży pomoc ludzią (za piwko ;)) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 A nie lepiej tego sapphire za 1180 zł :D http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=1569 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17991 bardzo interesujaca cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 1431443[/snapback] Gdyby tylko dało sie odblokowac te 4 potoki w X800, to byla by najlepsza oferta na rynku. A tak, to mam wielki ból głowy z wyborem grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRKOz Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Gdyby tylko dało sie odblokowac te 4 potoki w X800, to byla by najlepsza oferta na rynku. A tak, to mam wielki ból głowy z wyborem grafiki. 1433960[/snapback] Z tymi potokami sprawa ma sie nastepujaco ..... dzwonilem na infolinie serwisu Gigabyta i tam mi powiedzieli ze ma 16 potoków ta wersja karty natomiast w hurtowniach na terenie Katowic nikt niewiedział a jezeli juz wiedzial to niebyl pewien :) ladny cyrk co ??? :) Ja bym sie opieral na danych producenta ale i tak wybralem dla siebie Sapphire tylko zmieniam chlodzenie na Zalmana bo to jest w 3d zaglosne .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 dzwonilem na infolinie serwisu Gigabyta i tam mi powiedzieli ze ma 16 potoków ta wersja karty 1433985[/snapback] To kto tam siedzi na tej infolinii, krawcowe, czy moze kucharki? X800 ma 12 potoków. Tylko XL, XT i PE mają 16. Gdyby tak istnial sposob na odblokowanie 16p w X800... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 szkoda ze tych xl niebylo jak ja kupowalem swoja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Nie chce ktoś przypadkiem radzia z mojego podpisu? Ma miesiąc i dodatkowo Silencera 5 zarzuconego :) Offkoz box ;) Wiem że to nie giełda ale narazie pytam orientacyjnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Gdyby tylko dało sie odblokowac te 4 potoki w X800, to byla by najlepsza oferta na rynku. A tak, to mam wielki ból głowy z wyborem grafiki. 1433960[/snapback] Nie ma co tak biadolic nad tym X800. Jest 2x szybszy od 9800XT. Czyli niezle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Gdyby tylko dało sie odblokowac te 4 potoki w X800, to byla by najlepsza oferta na rynku. A tak, to mam wielki ból głowy z wyborem grafiki. 1433960[/snapback] Jak sie zastanawiasz jeszcze czy brac czy nie to powiem Ci BIERZ I SIE NIE ZASTANAWIAJ. :D Najlepszy stosunek cena/jakość na rynku. A jakosc zupelnie wystarczajaca. W oczekiwaniu na R520 nic lepszego nie znajdziesz :wink: Ja tez przesiadlem sie z X800XT@PE przy zmianie platformy i uwierz mi ze wydajnosc w grach naprawde spadla niezauwazalnie. Chyba ze nastawiasz sie na ostre benchowanie to wtedy juz inna gadka... :wink: Edytowane 9 Maja 2005 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam! Składam kompa dla początkującego grafika i brakuje mi m.in. grafiki.... Myślałem tak nad x800xl. Jaką ta karta ma wydajność w 3ds Max i takich tam?? Wiem że do tego powinna byc jakaś specjalna karta, ale na tamtej raczej nie pójdzie żadna normalna gra.... Jeszcze jedno, czy nie wiecie kiedy będzie można już u nas kupic te nowe modele z 512MB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam! Składam kompa dla początkującego grafika i brakuje mi m.in. grafiki.... Myślałem tak nad x800xl. Jaką ta karta ma wydajność w 3ds Max i takich tam?? Wiem że do tego powinna byc jakaś specjalna karta, ale na tamtej raczej nie pójdzie żadna normalna gra.... Jeszcze jedno, czy nie wiecie kiedy będzie można już u nas kupic te nowe modele z 512MB ?? 1435290[/snapback] A po co Ci 512MB na karcie? :wink: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ... Jeszcze jedno, czy nie wiecie kiedy będzie można już u nas kupic te nowe modele z 512MB ?? 1435290[/snapback] Odpuść sobie .. zanim wyjdą gry i programy które będą wymagać tyle pamięci to zmienisz karte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 czytac ze zrozumieniem chlopaki :] On to potrzebuje do 3dsmax :] Mysle , ze te 512mb moze mu minimalnie uprzyjemnic prace :] Chociaz , nie wiem jaki jest rzeczywisty przyrost wydajnosci i ile bedzie trzeba do takiej wersji doplacic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Gdzieś widziałem testy i na wysokich rozdzielczościach widać różnicę w wydajności. Kto tylko gra na 1600x1200... Ale od przybytku głowa nie boli. Ja dla siebie planuję kupić X850XT PE i też chciałbym mieć te 512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Gdzieś widziałem testy i na wysokich rozdzielczościach widać różnicę w wydajności. Kto tylko gra na 1600x1200... Ale od przybytku głowa nie boli. Ja dla siebie planuję kupić X850XT PE i też chciałbym mieć te 512MB 1435422[/snapback] ...a no chyba ze X850XT PE, jak bym bral taka karte to te 512MB rzeczywiscie powinno juz tam byc w standardzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) ile kosztuje taki X850XT PE ? ze 2 tys. ? mam juz w zasadzie odlozone 1.5 tys... jak spadnie do tego poziomu to chetnie... tylko kiedy to bedzie bo podobno przelozyli premiere R520 na jesien wiec chyba jak na razie nie ma sie co spodziewac spadku cen :mur: Edytowane 9 Maja 2005 przez Vincent de Marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Nieco ponad. A dokładnie 2399zł link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Nieco ponad. A dokładnie 2399zł 1436328[/snapback] Nie polecam. W PCProjekcie jest za 1920 i do tego dokupujesz AC ATI Silencer 5 za 80 i za 2000 masz to samo co za 2400 w komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 wejdzie Sapphire X800 XL 256MB 256bit AGP na moją mobo MSI 845PE Max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Myślałem tak nad x800xl. Jaką ta karta ma wydajność w 3ds Max i takich tam?? 1435290[/snapback] Catalyst 5.4 results: 3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 12.30 catia-01 Weighted Geometric Mean = 9.534 ensight-01 Weighted Geometric Mean = 15.56 light-07 Weighted Geometric Mean = 9.417 maya-01 Weighted Geometric Mean = 13.98 proe-03 Weighted Geometric Mean = 9.139 sw-01 Weighted Geometric Mean = 6.822 ugs-04 Weighted Geometric Mean = 12.68 karte mozesz przerowbic softwarowo na firegl... Here are my results with the 8.083 driver as a V7100: 3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 26.07 catia-01 Weighted Geometric Mean = 18.19 ensight-01 Weighted Geometric Mean = 23.51 light-07 Weighted Geometric Mean = 17.26 maya-01 Weighted Geometric Mean = 28.46 proe-03 Weighted Geometric Mean = 37.15 sw-01 Weighted Geometric Mean = 19.37 ugs-04 Weighted Geometric Mean = 8.335 tu sobie poczytaj... CLICK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nie polecam. W PCProjekcie jest za 1436356[/snapback]Tfu... :mad: To jest PCI-E a ja chce AGP ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Panowie, ceny ida w dol :) x800xl za 1199 :))) wersja AGP :) http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3235365f323536 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 to zapraszam na zakupy do proline kazdy wie jak u nich z tymi cenami z www a rzeczywistoscia jak i z dostępnoscia towaru to najbardziej nieudolny sklep z jakim sie spotkałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Tfu... :mad: To jest PCI-E a ja chce AGP ... 1437347[/snapback] napisalem ta informacje dla /matthew/...wiec prosze mi tu nie pluc na moje posty <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Wejdzie mi Sapphire X800XL na MSI 845PE MAx któa obsluguje tylko agp X4 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 może tak: czy mógłby ktoś (PROSZE!!!) kto ma X800XL na AGP zmienic w biosie na wartość AGP X4 (albo ma plyte z agpx4) i mi powiedzieć czy jest wszystko ok? Wiem ,ze to głupie rzeczy, ale jak mi nie pujdzie na mojej MSI 845PE Max to sie zabije. Tak tylko zeby mieć 100% pewnosć ,ze bedzie napewno sprawnie dzialac u mnie. Chodzi mi o Sapphire x800xl 256MB bez Vivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) może tak: czy mógłby ktoś (PROSZE!!!) kto ma X800XL na AGP zmienic w biosie na wartość AGP X4 (albo ma plyte z agpx4) i mi powiedzieć czy jest wszystko ok? Wiem ,ze to głupie rzeczy, ale jak mi nie pujdzie na mojej MSI 845PE Max to sie zabije. Tak tylko zeby mieć 100% pewnosć ,ze bedzie napewno sprawnie dzialac u mnie. Chodzi mi o Sapphire x800xl 256MB bez Vivo 1437938[/snapback] AGPx8 jest kompatybilne w dol z AGPx4 tak wiec odpowiadajac na Twoje pytanie: POJDZIE NA TWOJEJ PLYCIE!!! A z drugiej strony jak kupujesz sobie karte za ponad 1000zl to moglbys sobie plyte zmienic na AGPx8 :huh: Edytowane 10 Maja 2005 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 to zapraszam na zakupy do proline kazdy wie jak u nich z tymi cenami z www a rzeczywistoscia jak i z dostępnoscia towaru to najbardziej nieudolny sklep z jakim sie spotkałem 1437645[/snapback] Bartezjusz, nie chodzi mi o proline, a o spadek ceny, mimo iz 520 premiere dowalili do jesieni, to ceny osiemsetek ida w dol, i z tego trza sie cieszyc, widze, ze ty juz masz xl to pewnie jestes zadowolony, ja jeszcze nie mam, i mam zamiar dopiero qpic ( jesien ) i sie z tego ciesze ze spadku cen jak i wielu userow tego forum i nie tylko :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ok. Dzięki Ziku za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...