ikar13 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Outlander aleś mi pojechał z tym polskim. Oj chyba się rozpłacze. aaaaaa :lol: :lol: :lol: A i jeszcze jedno. mak777 - człowieku nie rób z Siebie down :D Przecież są już karty które cigną te 75 W i trzeba podłaczać " kabelki " np. 6800 U Co do rekordów to bez komętarza. Ale to jest smieszna. hahaha :lol: :lol: :lol: Ale dobra nie bede sie kłucił bo tu bo to moje zdanie. Ale już nic na temat nie będę pisał. Bo szkoda czasu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Co to za pacjent...? Majowe słonko też szkodzi...? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Oj draak nie jestem jakimś pacjentem . Troche kultury :P Dobra już nic nie pisze na temat X800 bo zaraz wszyscy powiedzą ze mam down. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Licza przy twoim nicku okresla twoj wiek ? To wiele tlumaczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Oj to sięniestety milisz :P Musisz sobie dodać jeszcze 4 żeby wyszedł Ci mój wiek :P Oj widze że się wszyscy bardzo poruszyli moimi wypowiedziami :P Dobra zkończmy z tym bo już nie chce mi sie pisać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Mylisz - ups się niestety - ups :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Mylisz - ups się niestety - ups :P 1448941[/snapback] Edytuj posty a nie dopisuj beznadziejne nic nie wnoszące :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Panowie, a może by tak skończyć ten czat, co? Proszę o wypowiedzi na temat. ikar13, jak jeszcze raz zobaczę, że tłuczesz post za postem, zamiast użyć klawisza (lub , jeżeli używasz deserta), to się bardzo pogniewamy. Poczytaj regulamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 co do tematu AGP vs PCI-E to roznie to bywa z wydajnoscia,ale o dziwo wlasnie AGP wychodzi tu na prowadzenie (roznice marginalne,ale jednak) X800XL AGP vs X800XL PCI-E link do testu - http://www.tcmagazine.info/articles.php?ac...age=1&pagenum=2 takich testow na sieci jest wiecej...wystarczy sie porozgladac,a wyniki przewaznie wskazuja na minimalna przewage AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 OMG! Ale dali skalę na wykresie... buahaha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 niom,skala ociupinke nietrafiona :] ...ale "problem" roznicy wydajnosci tych samych ukladow wzgledem magistrali AGP i PCIE istnieje i bynajmniej nie jest spowodowany roznymi chipsetami plyt glownych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) "Choroby wieku dziecięcego" PEG'a imho... następne chipsety od atiego i nv będą już w 101% projektowane pod PEG (a AGP będzie na doczepkę, teraz jest na odwrót) i wtedy powinny mieć zbliżoną wydajność. Bo przez samą większą przepustowość szyny, grafy na PEG'u skrzydeł nie dostaną ;) PS. Tak BTW ;) - masz może siakieś linki do orb'a z 2k1 do 2k5? Mamy zbliżone konfigi (choć z różnych obozów) i ciekaw jestem jak się zachowuje xt@pe na a64 i p4... Edytowane 18 Maja 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Dziwne to wszystko .. Niby takie same karty, a na AGP szybsze (bez jakiegokolwiek logicznego powodu), a te na PCIE zaczynają wygrywać przy wyższych rozdzielczościach z AA i AF .. może to kwestia sterowników albo biosów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) ... PCIE zaczynają wygrywać przy wyższych rozdzielczościach z AA i AF 1451360[/snapback] to niestety nie jest regula w NFSU2 w max detalach i rozdzialce niby remis,ale znowu w 1280x1024 robi sie kosmos :]]]] i badz tu teraz czlowieku madry :? Edytowane 18 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Kompletna huśtawka :/ I jak tu wierzyć wynikom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Jak to jak? Zwyczajnie ;) Gorsza sprawa z logicznym wyjaśnieniem tego zjawiska i decyzją, która karta (agp/ peg) jest wydajniejsza zussamen_do_kupy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 w necie pokazal sie ciekawy test asusa x800xl, panowie doszli do ciekawych wnioskow... w skrocie wyglada to tak, ze x800xl ma problem z AAx4 i 8xAF w kazdej rozdzielczosci (testowali na 1024 i 1280). fps lecialy na pysk nawet o polowe, zdecydowanie wiecej niz u innych kart. najlepsze wyniki osiagala przy AAx2 i AFx4 i to czasem przy 1280 (w sam raz na lcd 17''). no i niestety kiepawe oc tego asusa... po niemiecku po angielsku (tlum. google) druga sprawa to taka ze zamierzam kupic sobie sapphire x800xl vivo i pozostaje kwestia zmiany chlodzenia, bo oryginalne beznadziejne. sam sapphire wydal swoja karte w wersji z chlodzeniem zalmana VF700-Cu, wiec przypuszczam ze to bedzie ok, ale sa jeszcze do wyboru te pasywne zalmana ZM80D-HP i polpasywne thermaltake EXTREME GIANT III, tylko pytanie czy spasuja... co sadzicie? ktore wybrac? te vivo maja jakies lepsze pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 te vivo maja jakies lepsze pamieci? 1474160[/snapback] Wszystkie XL na Samsungach 2,0 ns ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xymek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 witam w tym momecie mam GF 6800 A400 WinFasta i tak szczerze to jestem bardzo zawiedziny ta karta:/chcialem zmienic na X800XL - dokladniej ujmujac ten model - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53094088 i teraz moje pytanie czy to wogole ma sens??Czy zauwaze jakis znaczny wzrost wydajnosci??Zaznaczam ze monitor mam LCD 19' i zazwyczaj gram w rozdzialce 1280x1024.Czy wogole taka zamiana sprzetu ma sens czy lepiej dozbierac do X800XT PE??Wiem ze pytanie czysto lamerskie ale nie siedze za bardzo w temacie...moze ktos z was przesiadal sie w ostatnim czasie z 6800 na X800XL opinia takiej osoby najbardziej by mi pomogla.Z gory dzieki za odpowiedzi i sugestie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Szykuje "małą" wymiane sprzętu i niech mi ktoś szybko doradzi co brac na PCIE...X800Pro czy X800XL?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Wszystkie XL na Samsungach 2,0 ns ... 1475060[/snapback] A sa jakies inne karty, innych producentow, ktore sa na szybszych kostkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Szykuje "małą" wymiane sprzętu i niech mi ktoś szybko doradzi co brac na PCIE...X800Pro czy X800XL?? 1475111[/snapback] No jak masz kasę na XL to bierz XL!! Przecież jest lepszy i wydajniejszy, 16potoków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 w necie pokazal sie ciekawy test asusa x800xl, panowie doszli do ciekawych wnioskow... w skrocie wyglada to tak, ze x800xl ma problem z AAx4 i 8xAF w kazdej rozdzielczosci (testowali na 1024 i 1280). fps lecialy na pysk nawet o polowe, zdecydowanie wiecej niz u innych kart. najlepsze wyniki osiagala przy AAx2 i AFx4 i to czasem przy 1280 (w sam raz na lcd 17''). no i niestety kiepawe oc tego asusa... 1474160[/snapback] Kupiłem sobie x800xl od Powecolor'a z VIVO i też jest na kostkach Samsunga 2,0ns więc nie ma zasady B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 No jak masz kasę na XL to bierz XL!! Przecież jest lepszy i wydajniejszy, 16potoków... 1475190[/snapback] Tylko zastanawia mnie jedno...X800 Pro 12 potoków droższe i mniej wydajne od X800XL 16 potoków. Dlaczego jest droższy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 A własnie miałem pytać - czy sapphire x800xl ma podpięcie zasilania dodatkowego na karcie? bo z tego co słyszałem to chyba nie, a mój powercolor ma takie podpięcie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 A własnie miałem pytać - czy sapphire x800xl ma podpięcie zasilania dodatkowego na karcie? bo z tego co słyszałem to chyba nie, a mój powercolor ma takie podpięcie <_< 1475208[/snapback] Mam Sapphire x800xl 256MB i nie ma on dodatkowego zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Było juz wiele razy ... X800 i X850 pod PCIE nie potrzebują dodatkowego zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) no dobra, nie pieńcie się tak, to w takim razie zastanawia mnie po co takie zasilanie dodatkowe umieszczono na tej karcie <_< na dodatek jest to taka dziwna końcówka, bardzo przypominająca podłączenie zasilania na płycie głównej, tylko nie składa się z 20/24 pinów tylko z 6, a do podłączenia tego ustrojstwa służy przjściówka molex -> 6 pin <_< jak będę w domu to ją wypne, zobaczę czy karta będzie darła morde :] Edytowane 1 Czerwca 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 podłączenia tego ustrojstwa służy przjściówka molex -> 6 pin <_< 1475222[/snapback] no to jest dodatkowe zasilanie graf PCI E mozesz liczyc na ciut lepsze OC (tyle wynika z moich obserwacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 no tak jak widzisz w podpisie oc jest takie sobie z [gluteus maximus] :) chyba go pojade ołówkiem, bo jak nic brakuje mu v <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...