Hanu Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Chyba żartujesz że X800XL jest lepsze od 6800GT, chyba w snach :lol: 1387649[/snapback] Grubo się mylisz albo masz ciekawe sny. Niby w czym GT jest wydajniejszy od XL? Jedyną zauważalną aplikacją, w której GT ma przewagę jest Doom3. Z kolei jedyną ewidentnie sprzyjającą XL jest HL2. Cała reszta dzisiejszych gier ( z markami włącznie) idzie łeb w łeb na obydwu kartach. Róznice nie wychodzą poza 1-2 % zależnie od testu. Zanim zaczniesz wydawać takie wyroki nabierz podstawowej wiedzy w temacie..... Ja równiez miałem dylemat co do 6800GT, ale wybrałem za wiele mniejszą kasę kartę o porównywalnej wydajności. A to , ze nie będę miał wsparcia dla SM 3.0 mam głęboko gdzieś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 no musze się przyznać do błędu, karty te idą łeb w łeb w testach, które znalazłem i dogłębnie przeanalizowałem. Cóż każdy może się mylić, wyszło na mnie, ale zawsze miałem w świadomości :blink: , że 6800GT jest lepsze, trzeba to zmienić :) . Dzięki, że postawiliście mnie do pionu. :wink: A teraz z innej beczki, jak tam Zulusman zabawy z vmodem, ruszyły się coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Proszę osoby które zrobiły vmody na tych kartach żeby napisały ile im to dało i w jaki sposób modowały (lutowanie, ołówek itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Sam bym kuknal na to .... zakladal ktos moze na x800xl jakies wlasne chlozenie w stylu duzy radiator z wentylem 80x80x25 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 wampir, jakiekolwiek inne chłodzenie niz ten standardowy shit będzie dobre. Jak pisałem na Zalmanie tempy w stress nie przekraczają bariery ~45 C. IMHO założenie np. radiatora z Volcano 12 i jakiś fajny , cichy Noiseblocker czy Papst i będzie jeszcze lepiej. Na Allegro mozna w fajnych cenach wyczaić takie radiatory, wiec jak masz chwilę czasu i nic nie stoi na przeszkodzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) jest juz ten x800xl na agp?? a jesli nie to co ma bartezjusz w podpisie?? bo troche nie czaje?? Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 jest juz ten x800xl na agp?? a jesli nie to co ma bartezjusz w podpisie?? bo troche nie czaje?? 1399331[/snapback] juz 3tyg u mnie siedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfjoker Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 bartezjusz - mozesz opisac jak sie sprawuje x800xl agp np. czy sa jakies problemy z powodu mostka Rialto z plytami Abita, dokad siega karta na dlugosc - do konca plyty czy do slotow pamieci, glosnosc, overclocking, jakosc obrazu. Musze w koncu wymienic ponad 3-letniego R8500, ktory juz ledwo dyszy w nowszych grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Mam wielka prosbe - czy mozecie mi powiedziec o tej karcie. Jest to X800XL firmowany przez blizej mi nieznana firme Rosewill, ktorego podstawowa zaleta jest cena, 269 $ (ok. 870 zl...). Matka jedzie do Stanow w przyszlym tygodniu i chetnie bym przez nia sobie to cudo sprowadzil. Z danych technicznych wynika, ze to normalny radek X800XL, a nie jakies dziwne cudo. Czyzbym sie mylil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Mam wielka prosbe - czy mozecie mi powiedziec o 1403559[/snapback] Całkiem normalny X800 XL. Nie zastanawiaj się tylko bierz. Jak masz kase to wyłóż na kilka sztuk więcej. Sprzedasz u nas z dużym zyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Całkiem normalny X800 XL. Nie zastanawiaj się tylko bierz. Jak masz kase to wyłóż na kilka sztuk więcej. Sprzedasz u nas z dużym zyskiem. 1403618[/snapback] Dzięki wielkie za szybką odpowiedź, znajomy zaraz złoży zamówienie, a rodzicielka odbierze w przyszłym tygodniu :). Co do większej ilości - ten sklep ma limit przynajmniej przy tej karcie, jeden klient - jeden produkt, więc sobie raczej nie zarobię. Nie mam poza tym zbytnio głowy do interesu (w zupełnie innej branży robię ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Całkiem normalny X800 XL. Nie zastanawiaj się tylko bierz. Jak masz kase to wyłóż na kilka sztuk więcej. Sprzedasz u nas z dużym zyskiem. 1403618[/snapback] nie byłbym taki pewien co do pewnego zarobku bardziej jest pewne, ze celnicy dołożą do tych 870 zł 22% VAT+ koszt transportu (wysyłki) i wyjdzie drożej niż w Polsce do tego jak się zepsuje to klops ja z USA kupiłbym jedynie proca i ram inne części to duże ryzyko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Temat umiera ... Czy ktoś ołówkował ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orson Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 witam ... właśnie zamówiłem kartę :D będzie przed długim weekendem :D ona + mój nowy athlon 64 3200 będą miały pracowity weekend :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Temat umiera ... Czy ktoś ołówkował ??? 1413187[/snapback] Wygląda na to że będe pierwszy ;) Choć niewiem kiedy to zrobie bo mam mało czasu i nie uśmiech mi się męczenie z WC ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zdecydowanie XL nie jest złą kartą..... :lol: : 3DMark03 3DMark05 i na koniec wypełniony "punkt honoru" : 3DMark2001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Hanu ... dobijasz mnie .. czemu mój procek tak nie chula ... PS: Jak ci się sprawują A-Daty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Te slowa kieruje do tych, ktorzy maja zamiar kupic X800XL na AGP. Mam do sprzedania X800XT@PE@540/580, w cenie niewiele wyzszej od nowej X800XL Zajrzyjcie TUTAJ. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Hanu ... dobijasz mnie .. czemu mój procek tak nie chula ... PS: Jak ci się sprawują A-Daty ? 1413802[/snapback] Hmm, procek jest raczej średni :) A-Daty są na TCCD i fikają spokojnie w Dualu na 2,9V 307 2,5-4-3-7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Procek średni ?? To się zamień :P Ile ciągnie przy nap ~1,55V ?? Ehh .. no tak .. moje są na hynixach .. i max co mi się udało to to co w podpisie .. ale tu bruździ chyba płyta bo nie lubi 1T przy taktowaniu >250MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Ok. 2650 na 1,55 V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_Busko Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 U mnie hula 2610 Mhz przy 1,475 :-P Tylko nie wiem jak pamieci ustawic... bo synchro to raczej na 100% nie beda dzialac... Nie wiem jak to zrobic :cry: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mam dylemat ;] Siedze sobie teraz na Radku 9800Pro (r350) no i zastanawiam sie czy go nie sprzedac i zakupic jakies nowe cudenko . Jednak cenowo nie moze przekraczac 1000zl . Czyli bedzie to na 100% X800Pro -> mialem juz okazje kupic nawet za 950zl ale sie wstrzymalem . Pytanie do was -> brac go czy nie ? Czy wzrost wydajnosci pomiedzy moim obecnym a tym X800pro bedzie na tyle widoczny ze oplaca sie dokladac 500zl ? -> czy moj chieftec 360 DF wytrzyma konfig z tym radziem ? Obecnie nie ma najmniejszych problemo , nawet katujac proca 2v z miernikiem w rece nie bylo wachan napiec... -> czy ewentualnie kupic cos z konkurencyjnej stajni ? (chociaz sentyment trzyma mnie przy ATi) -> nie mam mozliwosci dozbierania do wersji XL :( (i tak mnie zona zabije za nowa grafe :mrgreen: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Czy przy pomocy Speedfana można monitorować temeperatury X800XL (PCI-E)? Jak skonfigurować program? Jeśli to pytanie już było, przepraszam, powiedzcie tylko na której stronie go szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Czy przy pomocy Speedfana można monitorować temeperatury X800XL (PCI-E)? Jak skonfigurować program? Jeśli to pytanie już było, przepraszam, powiedzcie tylko na której stronie go szukać 1416874[/snapback] raczej sie nie da ale wszystko to robi doskonale Ati Tray Tool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) raczej sie nie da ale wszystko to robi doskonale Ati Tray Tool To prawda ale chciałbym wszystko mieć w jednym miejscu .... Wygodniej EDIT Mailowałem z autorem Speedfan'a. Twierdzi, że pracuję nad możliwością odczytu temperatury X800XL Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam dylemat ;] Siedze sobie teraz na Radku 9800Pro (r350) no i zastanawiam sie czy go nie sprzedac i zakupic jakies nowe cudenko . Jednak cenowo nie moze przekraczac 1000zl . Czyli bedzie to na 100% X800Pro -> mialem juz okazje kupic nawet za 950zl ale sie wstrzymalem. Mam dokladnie taki sam dylemat :) Za 950 PLN bym bral w ciemno. Mowimy o wersji AGP ? Jaka jest oficjalna cena sklepowa ? A jesli chodzi o wzrost wydajnosci to 'zwykly' X800 Non-Pro jest chyba gdzies 2 razy szybszy od 9800XT nie ? Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Vincent de Marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Mam dylemat ;] Siedze sobie teraz na Radku 9800Pro (r350) no i zastanawiam sie czy go nie sprzedac i zakupic jakies nowe cudenko . Jednak cenowo nie moze przekraczac 1000zl . Czyli bedzie to na 100% X800Pro -> mialem juz okazje kupic nawet za 950zl ale sie wstrzymalem . Pytanie do was -> brac go czy nie ? Czy wzrost wydajnosci pomiedzy moim obecnym a tym X800pro bedzie na tyle widoczny ze oplaca sie dokladac 500zl ? -> czy moj chieftec 360 DF wytrzyma konfig z tym radziem ? Obecnie nie ma najmniejszych problemo , nawet katujac proca 2v z miernikiem w rece nie bylo wachan napiec... -> czy ewentualnie kupic cos z konkurencyjnej stajni ? (chociaz sentyment trzyma mnie przy ATi) -> nie mam mozliwosci dozbierania do wersji XL :( (i tak mnie zona zabije za nowa grafe :mrgreen: ) 1416804[/snapback] Tak szczerze powiedziawszy nie widze sensu zmieniania twojej grafy, bynajmniej teraz, radoslaw 9800 pro jest jeszcze bardzo wydajny w obecnych czasach, no chyba ze zamiast 50 fps to chcesz miec 90. A jezeli juz tak bardzo chcesz qpowac nową grafe to poczekaj, w maju r520 wychodzi to 800setki spadna i cie bedzie stac na wersje xl :P na ktora zreszta tez mam chrapke :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 heh widzisz , jak tylko mam czas to grzmoce w sourca ;] Jak jest wieksza sieczka to fpsy spadaja nawet do 25 ;] Poza tym lubie wodotryski i dlatego szukam czegos mocniejszego . Myslalem o GF6 ale jakos przy ati mnie dalej trzyma . Moglem kupic X800Pro HIS Iceq za 950zl ;] Ogolnie to na allegro ponizej 1000zl mozna z paluszkiem w pupci wyrwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 heh widzisz , jak tylko mam czas to grzmoce w sourca ;] Jak jest wieksza sieczka to fpsy spadaja nawet do 25 ;] Poza tym lubie wodotryski i dlatego szukam czegos mocniejszego . Myslalem o GF6 ale jakos przy ati mnie dalej trzyma . Moglem kupic X800Pro HIS Iceq za 950zl ;] Ogolnie to na allegro ponizej 1000zl mozna z paluszkiem w pupci wyrwac 1418422[/snapback] HEAT to jak grzmocisz w CS to po co wogóle myślisz o GFach? Przecież one mają mniejszą wydajność w Sourcie :) Pozatym w poniedziałek Cię zniszczę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...