djsmola Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Mam do was pytanie wiem że jest dużo takich tematów , ale chciałem się zapytać czy jest możliwe przyspieszenie portu com na mojej płycie ( wiem że można zrobić to Hiserialem albo SHSmod , ale one nie działają z moim chipstetem) Prosze o działające linki do takich programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Co rozumiesz przez przyspieszenie portu COM?! Szczerze mówiąc nie słyszałem o takich sztuczkach i u siebie wolałbym nie sprawdzać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsmola Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Chodzi mi o modem aethry (sdi w Dialogu) normalnie łączy sie 115,2 kb/s ale przy pomocy programów przyspieszających port com można wycisnąć 128 kb/s co daje 20 kb/s przy 2 włączonych kanałach (B1 i B2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 było o tym całkiem sporo, ale jeżeli nie możesz programowo przyspieszyć, to zrezygnuj z com'a i kup/pożycz przejściówkę z com'a na usb i ciesz się szybszym internetem. Powodzenia. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 chyba 128kbit = 16kB/s, 8kbit = 1kB/s czyli zwiększysz swoją prędkość o ok 2kB/s :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsmola Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Clooney mam do ciebie prośbę czy byś mógł mi podać link do allegro z taką przejściówką bo nigdzie nie moge znaleść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 może nie allegro, ale zawsz coś przejściówka com-->usb sam to kiedyś miałem (działa na 100%), ale zmieniłem na ADSL1 8) :D swoją drogą to Epox montuje w swoich płytach kontroler Winbond, który można "przyspieszyć" przez Hiserial - no chyba, że się mylę. UPDATE: jest i na Allegro: na Allegro UPDATE1: Tutaj taniej zresztą wpisz na Allegro w wyszukiwarce USB-COM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 z manuala wynika że kontroler to: Winbond W83627HF. ze strony Hiserial'a: Winbond W83627HF @ max. 921600 baud wniosek jest taki, że Hiserial musi działać. PS. 1. po zainstalowaniu Hiseriala konieczny restart. 2. prędkość połączenia zmienia się w 2 miejscach (nie pamiętam teraz dokładnie gdzie) - zresztą było o tym dużo tematów. Zajrzyj też na forum na stronie www.infojama.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsmola Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 :( ZAINSTALOWAŁEM HISERIAL 1.5 i tam pisze unknow chipstet max speed 115200!!!!! nie ma jakiś inny programów aby przyspieszyć com'a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 no to trochę lipa, niestety nie wiem jak Ci więcej pomóc. Spróbuj zapytać na Forum Infojamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Odnośnie przyspieszania: mój qumpel twierdzi, że znalazł programik, który przyspieszył mu transfer na neostradzie (standardowy modem Sagema na USB). Mogę mu wierzyć?-nie potrafił podać nazwy programiku. I czy u mnie (Thomson SpeedTouch510 na kabel sieciowy - polecam) też można to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...