Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki mały problemik chcem zmienić obudowę ale sam nie wiem jaką bo chcem taką by mieściła mi się bez problemu płyta główna a kondensatory nie wadziły o CDRW. Teraz mam EXODUSA Midi oczywiście po całkowitym tuningu jaką obudowe mi polecicie

1. musi być fajna :)

2. przestronna

3. cena niska wmiarę

I pytanie jakie macie OBUDOWY ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam jakąś schize na punkcie chiefteców - tyle że jej nie kupuje bo jeszcze starej nie skończyłem moddzić :)

poza chieftecami to może modecomy, enlighty - www.4max.com.pl to poszukaj, ew. www.pc-tuning.pl o inne w poslce trudno. możesz jeszcze sprubować upolować jakiegoś starego bit towera (ja tak zrobiłem) miejsca masz od cholery, nic o nic nie wadzi a jak zmodyfikujesz co trzeba to jest full wypas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lada chwila będą w Polsce  dostene budy anteca(w zasadzie to samo co chieftec)

dodane troche szczegółów, a reszta ta sama. raczej sie nie opłaca - zobaczymy po ile będą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lada chwila będą w Polsce  dostene budy anteca(w zasadzie to samo co chieftec)

dodane troche szczegółów, a reszta ta sama. raczej sie nie opłaca - zobaczymy po ile będą

ja tam je ogladałem i zadnych szczególów w stosuknu do chiefa nie widziałem

a ceny beda ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No szukam czegoś takiego a dużego czyli BIG TOWER bo i tak przejdzie ona bardzo dużą modyfikację tak jak mój EXODUS

jezeli bedziesz przy niej dlubal i nie zraza Ciebie kiepski zasialcz to poszukaj Codegena z serii 7001 chyba najtansze BigTower'y na rynku (zasilacz zawsze mozesz przelozyc z obecnej obudowy)

http://www.rubikon.com.pl/Codegen/cases/case7001.jpg

http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=139

o ile pamietam kosztowaly w okolichach 200zl (wiec wiadomo ze jakosc nie taka sama jak u Chieftec'a/Antec'a) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuuj, w życiu brzydszej budy nie widziałem :|

:lol: mowisz o tych Codegenach :?: - a dokladnie o ktorym o tym z niebieskimi watawkami (ten faktycznie nienajladniejszy) czy o tym bialym (ten przeciez ma klasyczny wyglad)

IMHO brzydkie sa te festyniarskie budy jakie teraz robia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moi drodzy nie bedzie tacy do przodu jesli chodzi o codegen'a

ja upatrzylem sobie specjalny model miniserverowy za 300,zl

zasilka i tak jest do wymiany - ewentualnie do wsparcia, a obudowa i tak bedzie modyfikowana i wspaniale sie do tego nadaje.

:twisted: to jest czarny model 9011 :twisted:

a tu link: http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=149

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

anteci (seria chyba Performance Plus) ma np. takie fajne gniazdo usb i firewire z przodzu.

a to tak-ale cena zwala z nóg

ja ogladałem performance series

Kazda obudowa Antec z serii Performance ma panel z USB i FireWire z przodu. Obudowy sa z grubej blachy, ciezkie i solidne. Maja dobre zasilacze i spory potencjal jesli chodzi o modowanie. Serie Performance Plus to serie topowe, glownie modele AMG. Generalnie w porownaniu z nimi moj Enlight 7237 wypada jak Codegen :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moi drodzy nie bedzie tacy do przodu jesli chodzi o codegen'a...

:twisted: to jest czarny model 9011 :twisted: ...

tez nad nim myslalem (pisalem o niej ponad 2 miechy temu) - ale widzialem 1 egzemplaz na zywo i sie chyba wyleczylem (taka sama kiepska blacha, troche niedorobek itp czyli typowy Codegen)

BTW jak chcesz wiecej zdjec to zerknij tu

Codegen 9011

PS teraz "zakochalem sie" na razie platonicznie w tej obudowie ;)

Chenbro SR10303 Black

a tu strona firmowa http://www.chenbro.com.tw/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moi drodzy nie bedzie tacy do przodu jesli chodzi o codegen'a...

:twisted: to jest czarny model 9011 :twisted: ...

tez nad nim myslalem (pisalem o niej ponad 2 miechy temu) - ale widzialem 1 egzemplaz na zywo i sie chyba wyleczylem (taka sama kiepska blacha, troche niedorobek itp czyli typowy Codegen)

BTW jak chcesz wiecej zdjec to zerknij tu

Codegen 9011

PS teraz "zakochalem sie" na razie platonicznie w tej obudowie ;)

Chenbro SR10303 Black

a tu strona firmowa http://www.chenbro.com.tw/

ooops - zdjecia 9011 na stronie ktora podales roznia sie od tych ktore ja widzialem - czyzby "zonk"???? niedobrze mi to wyglada. w kazdym razie mimo wszystko dzis odbieram ta bude - chyba odbiore bo jak sie nie spodoba to ja zostawie - zalezy mi na jej szerokosci.

wrazeniami podziele sie jutro.

ps. benek> twoja obudowa jest juz zdecydowanie za szeroka dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooops - zdjecia 9011 na stronie ktora podales roznia sie od tych ktore ja widzialem - czyzby "zonk"????...

8O :o przeciez to to samo co w Twoim linku :!:

tak ale:

ja widzialem zdjecia - tak mi sprzedawca pokazywal gdzie wlacznik i reset tez sa koloru czarnego; druga rzecz to karty PCI - w "mojej" obudowie powinny byc mocowane na specjalne zatrzaski a nie na srubki.

niby dwie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly - ale jednak :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...