ModdingKing Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam taki mały problemik chcem zmienić obudowę ale sam nie wiem jaką bo chcem taką by mieściła mi się bez problemu płyta główna a kondensatory nie wadziły o CDRW. Teraz mam EXODUSA Midi oczywiście po całkowitym tuningu jaką obudowe mi polecicie 1. musi być fajna :) 2. przestronna 3. cena niska wmiarę I pytanie jakie macie OBUDOWY ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mi to się podoba Modecom Imperial :arrow: http://www.modecom.pl/imperial_str.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 a ja mam jakąś schize na punkcie chiefteców - tyle że jej nie kupuje bo jeszcze starej nie skończyłem moddzić :) poza chieftecami to może modecomy, enlighty - www.4max.com.pl to poszukaj, ew. www.pc-tuning.pl o inne w poslce trudno. możesz jeszcze sprubować upolować jakiegoś starego bit towera (ja tak zrobiłem) miejsca masz od cholery, nic o nic nie wadzi a jak zmodyfikujesz co trzeba to jest full wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 no tak ale ja obudowy sam sobie modyfikuje :) bo jestem maniakiem tego to bedzie już 3 obudowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 lada chwila będą w Polsce dostene budy anteca(w zasadzie to samo co chieftec) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 lada chwila będą w Polsce dostene budy anteca(w zasadzie to samo co chieftec) dodane troche szczegółów, a reszta ta sama. raczej sie nie opłaca - zobaczymy po ile będą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 lada chwila będą w Polsce dostene budy anteca(w zasadzie to samo co chieftec) dodane troche szczegółów, a reszta ta sama. raczej sie nie opłaca - zobaczymy po ile będą ja tam je ogladałem i zadnych szczególów w stosuknu do chiefa nie widziałem a ceny beda ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 anteci (seria chyba Performance Plus) ma np. takie fajne gniazdo usb i firewire z przodzu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 anteci (seria chyba Performance Plus) ma np. takie fajne gniazdo usb i firewire z przodzu. a to tak-ale cena zwala z nóg ja ogladałem performance series Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 A może jakieś linki podacie PLISSSS bo ni mogę znaleść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 www.antec-europe.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 hmm trochę drogie a może jakieś polskie BIG TOWER znacie ? Może Polski sklep internetowy jakiś z Big Tower Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Mi to się podoba Modecom Imperial :arrow:http://www.modecom.pl/imperial_str.htmlJa też mam Exodusa, ale ten Imperial dobrze się prezentuje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 No szukam czegoś takiego a dużego czyli BIG TOWER bo i tak przejdzie ona bardzo dużą modyfikację tak jak mój EXODUS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 No szukam czegoś takiego a dużego czyli BIG TOWER bo i tak przejdzie ona bardzo dużą modyfikację tak jak mój EXODUSjezeli bedziesz przy niej dlubal i nie zraza Ciebie kiepski zasialcz to poszukaj Codegena z serii 7001 chyba najtansze BigTower'y na rynku (zasilacz zawsze mozesz przelozyc z obecnej obudowy) http://www.rubikon.com.pl/Codegen/cases/case7001.jpg http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=139 o ile pamietam kosztowaly w okolichach 200zl (wiec wiadomo ze jakosc nie taka sama jak u Chieftec'a/Antec'a) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 a dzie kupi sam zasilacz enlighta 300W ??? , kto mi powie , najlepiej w szczecinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 fuuj, w życiu brzydszej budy nie widziałem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 fuuj, w życiu brzydszej budy nie widziałem :|:lol: mowisz o tych Codegenach :?: - a dokladnie o ktorym o tym z niebieskimi watawkami (ten faktycznie nienajladniejszy) czy o tym bialym (ten przeciez ma klasyczny wyglad) IMHO brzydkie sa te festyniarskie budy jakie teraz robia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 taa, codegeny to max kapa... najlepszym ich pomysłem było umieszczenie w większości modeli wyłączników na środku dolnej częsci front panelu :lol: jak wstawiałeś wentyl 120 z przodu to kompa musiałeś chyba z płyty odpalać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 A co powiecie o tej budzie ? Nie chce wydawac 300 pln na obudowe. Na "zywo" wyglada naprawde super. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 moi drodzy nie bedzie tacy do przodu jesli chodzi o codegen'a ja upatrzylem sobie specjalny model miniserverowy za 300,zl zasilka i tak jest do wymiany - ewentualnie do wsparcia, a obudowa i tak bedzie modyfikowana i wspaniale sie do tego nadaje. :twisted: to jest czarny model 9011 :twisted: a tu link: http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=149 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TloluviN Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 anteci (seria chyba Performance Plus) ma np. takie fajne gniazdo usb i firewire z przodzu. a to tak-ale cena zwala z nóg ja ogladałem performance series Kazda obudowa Antec z serii Performance ma panel z USB i FireWire z przodu. Obudowy sa z grubej blachy, ciezkie i solidne. Maja dobre zasilacze i spory potencjal jesli chodzi o modowanie. Serie Performance Plus to serie topowe, glownie modele AMG. Generalnie w porownaniu z nimi moj Enlight 7237 wypada jak Codegen :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 moi drodzy nie bedzie tacy do przodu jesli chodzi o codegen'a... :twisted: to jest czarny model 9011 :twisted: ... tez nad nim myslalem (pisalem o niej ponad 2 miechy temu) - ale widzialem 1 egzemplaz na zywo i sie chyba wyleczylem (taka sama kiepska blacha, troche niedorobek itp czyli typowy Codegen) BTW jak chcesz wiecej zdjec to zerknij tu Codegen 9011 PS teraz "zakochalem sie" na razie platonicznie w tej obudowie ;) Chenbro SR10303 Black a tu strona firmowa http://www.chenbro.com.tw/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 moi drodzy nie bedzie tacy do przodu jesli chodzi o codegen'a... :twisted: to jest czarny model 9011 :twisted: ... tez nad nim myslalem (pisalem o niej ponad 2 miechy temu) - ale widzialem 1 egzemplaz na zywo i sie chyba wyleczylem (taka sama kiepska blacha, troche niedorobek itp czyli typowy Codegen) BTW jak chcesz wiecej zdjec to zerknij tu Codegen 9011 PS teraz "zakochalem sie" na razie platonicznie w tej obudowie ;) Chenbro SR10303 Black a tu strona firmowa http://www.chenbro.com.tw/ ooops - zdjecia 9011 na stronie ktora podales roznia sie od tych ktore ja widzialem - czyzby "zonk"???? niedobrze mi to wyglada. w kazdym razie mimo wszystko dzis odbieram ta bude - chyba odbiore bo jak sie nie spodoba to ja zostawie - zalezy mi na jej szerokosci. wrazeniami podziele sie jutro. ps. benek> twoja obudowa jest juz zdecydowanie za szeroka dla mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 IMHO zabójczą budę ma Maluszek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ooops - zdjecia 9011 na stronie ktora podales roznia sie od tych ktore ja widzialem - czyzby "zonk"????...8O :o przeciez to to samo co w Twoim linku :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ooops - zdjecia 9011 na stronie ktora podales roznia sie od tych ktore ja widzialem - czyzby "zonk"????...8O :o przeciez to to samo co w Twoim linku :!: tak ale: ja widzialem zdjecia - tak mi sprzedawca pokazywal gdzie wlacznik i reset tez sa koloru czarnego; druga rzecz to karty PCI - w "mojej" obudowie powinny byc mocowane na specjalne zatrzaski a nie na srubki. niby dwie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly - ale jednak :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...