tekch Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam ... mam taki problem ... uzywam azureus'a klienta bittorent'a ... i problem polega na tym że po uruchomieniu go po 2 minutach nie mam dostępu do stron www i do gg ... tak jakby mi blokował protokoły www ... po prostu wyświetla komunikat że nie mozna wyświetlić strony ... gg również nie działa ... dziwne jest to ze azureus w tym czasie ściąga bezproblemowo i w tym czasie pinguje onet i inne hosty :o Jest to troche dziwne ... w sieci mamy przekierowanie portów ... nie mam pojęcia czemu tak jest :/ Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to napewno w jakiś sposób sie odwdzięcze. W momencie gdy wyłanczam azureus'a loguje mi sie na gg i mogę korzystać z www ... naprawde dziwne ... do korzystania z z azureus'a jest wymagana java ... może ona cos blokuje ? :o Albo jakies ustawienia w azureusie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Logi systemowe poczytaj, tcpdumpa zapodaj, ew. strace'm potraktuj tegoz azuerusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 tak juz jest, to samo jest na windzie jak i na unixie, do pupy ten klient po prostu jest ; o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Na jakich portach dzila? Moze jest za duzo polaczen i sie zapycha lacze? Ja tak mialem z Kazza... Moze ktos pokaze roznie prostego, funkcjonalnego i wydajnego klienta Torrentow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekch Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 eh ... ale azureus jest jal dla mojego łącza najprostrzy do skonfigurowania, bo mamy przekierowane porty :/ nie wydaje mi sie żeby zapychało łącze bo pinguje do max 100ms onet w momencie ściągania ... najwidoczniej jest to wina klienta ... poleci mi ktos innego klienta, którego łatwo skonfigurować przy przekierowanych portach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Mi na Linuxie Azureus ladnie dziala, ale zeby dalo sie stronki ogladac musze ograniczac mu upload. Jako, ze mam 16kB/s, wiec Azureus dostaje 10kB/s a reszta zostaje mi na spokojne przegladanie stronek. Moze sproboj podobnie u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekch Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 up mamy ograniczony do 10 kb ... ustawiłem na max 5 i dalej to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...