Skocz do zawartości
sajmon1980

Jaki Monitor LCD 19" Do 2200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki Monitor LCD 19" Do 2200 Zł Mam kupic poleccie coś. Monitor Ma być do gier i filmów.

Myślałem o:

1. 19" AG Neovo F419 black - 2050 Zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11351

2. 19" Belinea 101920B silver-black - 2050 zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14080

3. 19" Belinea 101920 silver-black - 2000 zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8623

4. 19" NEC AccuSync 91VM silver-black - 2100 zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11391

5. 19" Philips 190S5FS silver - 2070 zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12029

Bardzo Proszę o pomoc w wyborze który z tych jest najlepszy, a może jakiś inny i prosze o uzasadnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filmow na lcd ogladac sie i tak nie da - niezalezenie czy wydasz ogromne pieniadze czy nie (wiem bo mam l550 od eizo), probowalem ogladac roniwez na jakims sony za 2600 i wynik byl taki sam - do filmow najlepiej urzywac tv i tyle !

wogle dziwi mnie to ze chcesz 19 " - bedzie smurzylo wgrach i tyle :/ a na pewno w montiorach ktore bierzesz pod uwage (pulal cenowy ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbusek ty jakieś głupoty piszesz, chyba przesadzasz. filmów na lcd oglądać się nieda???????????/

To poco wogóle robia te lcd jak filmów się nieda oglądać i w grach smurzy?????????????

proszę o wypowiedź jakiegoś normalnego człowieka a nie oszołama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbusek ty jakieś głupoty piszesz, chyba przesadzasz. filmów na lcd oglądać się nieda???????????/

To poco wogóle robia te lcd jak filmów się nieda oglądać i w grach smurzy?????????????

ja polecam to co mam - smużenie lekkie dostrzegłem tylko w gta3, reszta lux

a z tych które przedstawiłeś to chyba philips

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie smużenie 8O . Dzisiaj byłem u kumpla kupił sobie nowego samsunga 19 i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony obraz przecudny, ekran ogromny chociaż miał 25ms to w żadnej grze ani w żadnym filmie nie było widać czegoś takiego jak smużenie (może jakbym dłużej poprasował to coś bym dojrzał ale naprawdę 2h się bawiłem LCD i nic takiego nie zauważyłem już mój zwykły CRT 19 bardziej smuży :) ). Ja na twoim miejscu brałbym NECa jeśli chodzi o zwykłe monitory to nie ma sobie równych przy LCD pewnie też takie jest przynajmniej moje zdanie.

PS. też szykuje się do kupna LCD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzieeeeeeee. Czy wy smieszni jestescie? LCD lepsze od CRT?! Smiac sie czy plakac?:)

Rzucie okiem, nie bede pisal tego samego dwa razy:)

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1144123#1144123

Na dzien dzisiejszy nie ma LCD lepszego od dobrego CRT 19''(~1200pln), w cenie nizszej niz czterokrotnosc wartosci tegoz CRT. Oczywiscie by pobic CRT to LCD musialoby miec 8 ms i 0 wypalonych pikseli, ale nie moja wina ze LCD suckz:)

Looknijcie na ten link, moze wam przemowie do rozumu:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja i tak kupuje 19" lcd tylko niewiem jaki, i nikt mnie nie przekona że ctr jest lepszy, ctr to już przeżytek tak jak kasety magnetofonowe, a że ktoś sobie kupił jakieś badziewne lcd 15" i teraz nażeka że lcd jest do duby to już jego błąd, przecież są też dobre monitory i to nie za astronomiczne pieniądze, a z tym smużeniem to już trochę przesadzacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzieeeeeeee. Czy wy smieszni jestescie? LCD lepsze od CRT?! Smiac sie czy plakac?:)

Rzucie okiem, nie bede pisal tego samego dwa razy:)

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1144123#1144123

Na dzien dzisiejszy nie ma LCD lepszego od dobrego CRT 19''(~1200pln), w cenie nizszej niz czterokrotnosc wartosci tegoz CRT. Oczywiscie by pobic CRT to LCD musialoby miec 8 ms i 0 wypalonych pikseli, ale nie moja wina ze LCD suckz:)

Looknijcie na ten link, moze wam przemowie do rozumu:)))

Jak to nie ma... Mialem monitor CRT i teraz mam LCD Eizo L557 i roznica jest niewyobrazalna. Sam komfort pracy przy komputerze znacznie sie poprawil i uwazam ze porzadny LCD czyt. Eizo bedzie na pewno lepszy nic jakikolwiek monitor CRT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jemu chodzi o belinee?:) "belinga"?:) A neca sie nie czepiaj:) Ja dalej pozostane przy crt, wolec crt to tak samo jak wolecl ati od nvdii:)

Crusito - monitor CRT, a ja mowilem o D O B R Y M CRT:) LCD dalej sa gorsze (no w skrajnych przypadkach podobne:P) od CRT,a to, ze sa plaskie, nie rekompensuje tej ceny( mowie o 8ms i 0 dead pixels)

Jak dobre LCD ( 8ms 0 dead pixels) bedzie w tej samej cenie co dobre CRT, to wrocimy do rozmowy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu siedze na crt, a w pracy nigdy, ale to przenigdy ju przed takim nie usiade ! Szanuje oczy i wygode a tutaj lcd bija crt na leb. Aktualnie siedze przed LG L1510S - ma wady, ale jak na programowanie, grzebanie w necie i zajmowanie sie grafika (nie profesjonalna i realne odwzorowanie kolorow mi bimba).

I ta oferta LG 19" za 1.1k PLN to niezly babol, albo te panele to odpady cierpiace na martwice pixeli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCD jest świetne jeśli serfujesz, piszesz i inne ciach!ły. CRT nadal gwarantują o wielą lepszą jakość obrazu. NIe wierzysz idź do studia zajmującego się poligrafią, grafiką itp. i zobaczysz co stoi na biurkach - oczywiśćie CRT. No chyba że ktoś ma kase żeby kupić LCD za 4000zl. LCD 19' za 2000zl ma tragiczne paramtery.

Oczwyiście CRT mają dwie poważne wady, rozmiar i męczenie oczu - niestety. Jeśli grasz zwłaszcza w gry FPP to tylko CRT, a napewno nie 19' LCD za 2000zl.

Chłopie to Philiphs jest badziwie. NEC obok Iiyamy to najlepsze monitorki w przeciętnej cenie, NO chyba że masz kase na Eizo, Mitsubishi i Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam to co mam - smużenie lekkie dostrzegłem tylko w gta3, reszta lux

Ta gra ma taki "efekt specjalny" to jest normalne, smuzy na kazdym monitorze.:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak mu musi smuzyc w nfs:u2, tam ropiero sie rozmazuje, heh:)))

wierz mi że ja gram na kompach od 1987 i to nie od świeta......

na tym co mam w podpisie to naprawde przyjemność, a skalowanie?

w windzie daje w d....ale Ty chyba powinienes wiedziec ze w gierkach zmiana rozdzialki na inna niz nominalna jest praktycznie bez różnicy......

przestań nawijać o crt idz lepiej posłuchać kaset

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ciach!licie !

1. zacznijmy od poczatku; jakis gosciu pytal o rade jaki lcd wybrac, a nie o to czy ctr czy lcd lepszy...

2. te wasze 'smuzenie' w lcd spowodowane jest tym iz elcedeki maja dlugi czas reakcji plamki i poprostu szybko przemieszczajacy sie objekt o wysokim(niekoniecznie ale wtedy najlepiej widac) kontrascie ciagnie smuge (smuzy)

3. ctr'y przestarzale ? no moze, ale szkoda, ze nie lcd tylko wlasnie ctr'y sa wykorzystywane przes profesjonalistow w studiach graficznych itp. a z tegoz to wzgledu, ze poprostu nie zaklamuja kolorow :]

pozdrawiam ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak mu musi smuzyc w nfs:u2, tam ropiero sie rozmazuje, heh:)))

wierz mi że ja gram na kompach od 1987 i to nie od świeta......

na tym co mam w podpisie to naprawde przyjemność, a skalowanie?

w windzie daje w d....ale Ty chyba powinienes wiedziec ze w gierkach zmiana rozdzialki na inna niz nominalna jest praktycznie bez różnicy......

przestań nawijać o crt idz lepiej posłuchać kaset

pozdro

Chyba nie zrozumiales kolegi(albo ja), wydaje mi sie ze chodzi mu o efekt rozmycia wszystkiego na ekranie po wlaczeniu NOSa w teh grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja  polecam to co mam - smużenie lekkie dostrzegłem tylko w gta3, reszta lux

Bartuś, widze ze niekumaty jestes, wiec przytaczam watek: napisales ze Ci smuzy w gta3, kolega DaRo napisal, ze to nie smuzenie tylko taki efekt, co jest prawda:) No to stwierdzilem, ze w nfs:U2 to dopiero Ci musi smuzyc:) Taki zart/joke/farce/mop/witz/scherzo/broma/laskea leikkiä/móka/hitokuchibanashi/iocus/gracejo/шутка/chancear/ w jakim mam Ci to jezyku napisac zebys zrozumial??:)

A pozatym nie wspominalem nic a nic o zlym skalowaniu w grach, tylko w windzie, i nastepnym razem prosze o cytat, gdzie niby napisalem cos takiego?OO

I podswiadomie krytykujesz mnie bo to Rzeszow a nie Tarnow jest stolica podkarpacia, rozgryzlem Cie, hah:PPP

I dlaczego mam posluchac akurat kaset??:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja  polecam to co mam - smużenie lekkie dostrzegłem tylko w gta3, reszta lux

Bartuś, widze ze niekumaty jestes, wiec przytaczam watek: napisales ze Ci smuzy w gta3, kolega DaRo napisal, ze to nie smuzenie tylko taki efekt, co jest prawda:) No to stwierdzilem, ze w nfs:U2 to dopiero Ci musi smuzyc:) Taki zart/joke/farce/mop/witz/scherzo/broma/laskea leikkiä/móka/hitokuchibanashi/iocus/gracejo/шутка/chancear/ w jakim mam Ci to jezyku napisac zebys zrozumial??:)

A pozatym nie wspominalem nic a nic o zlym skalowaniu w grach, tylko w windzie, i nastepnym razem prosze o cytat, gdzie niby napisalem cos takiego?OO

I podswiadomie krytykujesz mnie bo to Rzeszow a nie Tarnow jest stolica podkarpacia, rozgryzlem Cie, hah:PPP

I dlaczego mam posluchac akurat kaset??:)

1. to nie odnosiło sie do tego co pisałeś o nfs tylko o twojej aktywności w całym temacie odnośnie wyższości baniek nad lcd - twój post dosłownie co chwile, nic nie wnoszący do tematu

2. specjalny efekt w gta.... jakos na crt tego nie było... ja to traktuje jako smużenie

3. Dla mnie Rzeszow jest ok studiowałęm tam na polibudzie i tam poznałem moją przyszłą żone... teraz to Ty żartowałęś

4. czemu kaset? kto tu jest nie kumaty?

fin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Ale CRT sa lepsze:) Nikt nie lubi plaskich:P

2. To musial byc efekt, poczytaj o tym:)

3. Tak, to byl zart:)

4. No najprawdopodobniej jestem, ale taki sie urodzilem:)

5. Teraz juz rozumiem, student polibudy, ta uczelnia niszczy psychike ludzi:P ( nie, nie studiuje tam):)

6. A z kasetami dalej nie wiem o co chodzi heh:)

7. A w rzeszowie jest najpiekniejszy pomnik w Polce...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Nec sie nie polaczyl z mitshubishi?:) Czy mi sie tylko tak wydaje?:)

Znaczy nec-mitshubishi, byly przeciez takie monitorki nooo:P

Owszem połączył się, czy coś w tym rodzaju ale Mitsubishi chyba też nadal robi swoje monitory pod własnym logo.

W GTA3 nie pamiętam by był jakiś efekt rozmazania na crt.

Nie jestem w stanie sobie wyobrazić by za tą cenę :CD 19' obraz był porządny. I jeszcze na dokłądke obraz na LCD zwykle jest bardziej ostry niż na CRT ale kolory znowu na odwrót, często na LCD są dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi