sajmon1980 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 ok a co myslicie o tym - 19" AG Neovo F419 black z tunerem TV 2500 zł - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14960. Czy ten tuner to jest tak jak karta telewizyjna czy taj jak monitor z wbudowanym tunerem, czy opłaca sę to kupić tzn. chciałem do tego podłączyć cyfrę+, czy to będzie dobrze działać, czy będzie można oglądać telewizję bez włączania komputera????? i czy posiada pilota????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Hm...i tak nie lubie LCD ale tego chyba raczej nie polecam... Moze tuner jest dobry ale ten monitor... Moze pomysl o jakis wypasnym 17''LCD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Ja sie zdecydowalem na Sony HX93S ,mam nadzieje ze to bedzie trafny wynor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Mnie wpadł w oko Sony HS94PS tylko cena jest kosmiczna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Ten tuner jest pewnie więcej wart niż ten panel lcd. Tuner możesz sobie i osobno kupić. Zewnętrzne tunery pozwalają oglądać TV bez włączonego komputera, z LCD też chyba tak jest. Powinien tam być też pilot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 A co powiesz na taką propozycję ? Patrząc na parametry nie powinno być źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 25 ms, jak dla mnie o duzo za duzo:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 LCD lepsze od CRT no śmiech na sali. Na dobre biorąc to nawet to promieniowanie nie jest tak super jak by się wydawało w LCD bo CRT ma przynajmniej osłony przeciw promieniom LCD nie. Na pewno jest mniej dla oka męczące od CRT ale.... Najlepiej jakbyś kupił 19 CRT jeżeli ci an miejscu nie zależy. A jak już koniecznie się upierasz przy tym LCD to weź za tą cenę 17`` bo 19 to będzie BADZIEW. NA dobrą sprawę LCD nie nadaje się do filmów a jak ktoś mówi że na 25 ms jest ok to am coś ze wzrokiem. W grach jest już lepiej ale jak olega napisał NFSU2 już może być zonk. PATRZ NA CZAS REAKCJI. 16 ms to max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Jakies rewolucyjne teorie. LCD nie nadaje sie do filmow. Pewnie telewizory lcd tez sie nie nadaja i wolabys tradycyjna banke? Proponuje zeby wpisali sie tu ludzie, ktorzy przesiedli sie z crt na lcd, nie byli zadowoleni i wrocili do tradycyjnych monitorow. Znacie takich? Bo ja nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 To, ze tutaj sie nie wpisali, nie znaczy ze nie ma takich:P Poprostu do gier narazie w znosnej cenie nadaja sie tylko crt:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Cytat Jakies rewolucyjne teorie. LCD nie nadaje sie do filmow. Pewnie telewizory lcd tez sie nie nadaja i wolabys tradycyjna banke? Proponuje zeby wpisali sie tu ludzie, ktorzy przesiedli sie z crt na lcd, nie byli zadowoleni i wrocili do tradycyjnych monitorow. Znacie takich? Bo ja nie. dokładnie, ja też nie znam ale niektórzy w kółko to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Co do gier mozna sie spierac. Moj ViewSonic faktycznie troszke smuzy w niektorych FPP (widoczne kiedy postac porusza sie na szarym tle). No ale filmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Sam mocno zastanawiam sie nad zakupem monitora LCD... Jednak coraz bardziej oddalam sie od tego zamiaru. Obecnie mam trinitorna 19' CTR sonego. Po co mam zmianiac monitor na LCD (do 3k) 19' ktory na pewno przynajmniej czasami bedzie smuzyl ,w ktorym nie mozna zmieniac normalnie rozdzielczosci ,ktory ma tylko 24bit kolorow? Przekonajcie mnie to sobie kupie,ale jakos na razie jestem bardzo sceptycznie nasawiony...czekam na opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Po co chcesz zeby Cie przekonywac? Jestes zadowolony z tego co masz-nie zmieniaj. Proste i logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Vasago człowieku. A dlaczego graficy robią w większości na CRT? W filmach kolory nie te plamy jakieś. O czym będziemy rozmawiać kup sobie monitor za 3000 a kup za 1100 19 crt wtedy mógł byś coś porównywać ale i tak to nie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Faktycznie-swietna analogia. Wymagania grafikow co do czystosci bieli,czy intensywnosci czerni vs ogladanie ripow z dvd. Uzywales kiedy wogole LCD? Bo mam wrazenie, ze wedlug ciebie to badziewne urzadzonko,ktore wyswietla 256 kolorow i (w ramach bonusu) polmetrowe smugi za kazdym poruszajacym sie obiektem. Nie jestem grafikiem i wali mnie to czy czerwien jaka widze na ekranie ma dokladnie taka temperature jak miec powinna wg tych czy innych norm. Liczy sie dla mnie, ze tak intensywnego, ostrego i krystalicznie czystego obrazu jak na swoim VP191 nigdy jeszcze nie mialem. Ty wolisz swoj crt. Twoje prawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zdaj sobie sprawę, że niektóre LCD są tak beznadzijne żę zamiast czystej czerwieni będziesz miał coś bliżej różu niż czerwonego itp.. O to chodzi, po LCD19' za 2000zl nie można sie spodziewać niczego dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zawsze słuchałem "zwolenników" CRT, może to dlatego ze LCD jest drogie, i podświadomie chciałem aby oni mieli racje... Całe wyobrażenie o LCD i CRT legło w gruzach jak kupiłem laptopa, niby matryca jakaś słaba pewnie 25ms, minimalnie smuży, jednak komfort z pracy taki ze nawet nie ma co porównywać, oczywiście na korzyść LCD. Nie będę się tu rozpisywać nad zaletami bo jak wiadomo każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, zresztą wielokrotnie poruszane w internecie, jednak CRT to dla mnie przeszłość, już nigdy nie chce do tego wracać, szkoda oczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 MARTiiii, prog ustalono na 2200. Dorzucasz 200 zl i masz http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14608 albo http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11681 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Co to jest wogole za firma ViewSonic? Pierwsze slysze...watre swojej ceny,bo jest ona wyjatkowo atrakcyjna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Wiesz jak jest ;) Czasami spotyka sie ludzi,ktorzy na haslo "Eizo", mowia -"Eee,jakis badziew. Wole Samsunga." VS jest jak najbardziej warty swojej ceny. Doskonale monitory. Poszukaj testow na zachodnich serwisach-sam sie przekonasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 ktos jeszcze moze widzial monitory tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 To jeden z lepszych producentow monitorow. Jezeli nie wierzysz na slowo to sprawdz linka ponizej. http://www.viewsonic.com/awards/awards_list.cfm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Ok..zamowilem sobie model VX-912 ,przekonal mnie krotki czas reakcji jak na 19' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Mysle, ze nie bedziesz zalowac :) Swoja droga sam dlugo czekalem na vx910/912,ale ciagle spozniala sie dostawa i w koncu nie wytrzymalem. I tez nie zaluje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mee Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 @Cegla I jakie wrazenia z zakupionego monitorka? wlasnie mam zamiar taki kupic ale chcialbym uslyszec opinie z 1 reki...monitorek do grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cytat Ludzieeeeeeee. Czy wy smieszni jestescie? LCD lepsze od CRT?! Smiac sie czy plakac?:) Rzucie okiem, nie bede pisal tego samego dwa razy:) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1144123#1144123 Na dzien dzisiejszy nie ma LCD lepszego od dobrego CRT 19''(~1200pln), w cenie nizszej niz czterokrotnosc wartosci tegoz CRT. Oczywiscie by pobic CRT to LCD musialoby miec 8 ms i 0 wypalonych pikseli, ale nie moja wina ze LCD suckz:) Looknijcie na ten link, moze wam przemowie do rozumu:))) a dlaczego ktoś miałby nie wydać 4 razy więcej na LCD niż na CRT jeśli szuka sprzętu do np. luksusowo urządzonego gabinetu? czy każdy musi mieć 40 kg na biurku jeśli moze mieć mniej niż 10? i dlaczego cena ma być jakimkolwiek argumentem wdyskusji? zawsze będzie tak, ze dla jednego coś będzie za drogie a drugi i tak to kupi bo ma cenę w [gluteus maximus] :) to tak jak z golfem i maybachem :) czy maybach jest 20x szybszy od golfa? albo jakiś inny drogi samochód a kosztuje mniej więcej 20x więcej i jakoś nikt ludzi jeżdżących tak luksusowym samochodem nie uważa za idiotów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cytat Czy jemu chodzi o belinee?:) "belinga"?:) A neca sie nie czepiaj:) Ja dalej pozostane przy crt, wolec crt to tak samo jak wolecl ati od nvdii:) Crusito - monitor CRT, a ja mowilem o D O B R Y M CRT:) LCD dalej sa gorsze (no w skrajnych przypadkach podobne:P) od CRT,a to, ze sa plaskie, nie rekompensuje tej ceny( mowie o 8ms i 0 dead pixels) Jak dobre LCD ( 8ms 0 dead pixels) bedzie w tej samej cenie co dobre CRT, to wrocimy do rozmowy:) każdy ma swoje priorytety i jak powiedziałęm nie każdy musi zwracać uwagę na cenę :) ... dla innych ważniejsza jest wygoda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cytat ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ! 3. ctr'y przestarzale ? no moze, ale szkoda, ze nie lcd tylko wlasnie ctr'y sa wykorzystywane przes profesjonalistow w studiach graficznych itp. a z tegoz to wzgledu, ze poprostu nie zaklamuja kolorow :] pozdrawiam ! :) bzdura :) własnie profesjonalne studia graficzne przechodzą na LCD i nie mówię o tych, które same sobie wydają się byc profesjonalne :) profesjonalne studio graficzne przynosi takie dochodzy, ze moze sobie pozwolić na kupno monitora nawet za 20000PLN jeśli będzie trzeba :) fakt używania przez kogoś CRT wcale nie przesądza o jego profesjonaliżmie :) moze tak było ze 2 lata temu ale napewno nie teraz :) przejrzyj sobie ofertę LCdeków dedykowanych do prac mikrochirurgicznych albo stosowanych do badań PET albo rezonansu magnetycznego :) i chodzi mi o najnowszy sprzęt a nie 10 letnie starocie :) wtedy zobaczymy czy jakies przekłamywanie kolorów tam zobaczysz :) przynajmniej nie większe niż dla Każdego CRTeka :) są poprostu monitory i monitory :) jeden CRG przekłamuje kolory tak samo jak inny LCD i w przypadku monitorów LCD zdarza sięto dużo częściej niż w przypadku CRTeków ... ale są dedykowane LCDeki, które zdecydowanie dorównuja dobrej klasy CRtekom pod względem odwzorowania kolorów :) no ale za takąjakość trzeba płacić bo zazwyczaj matryce do ich produkcji używane są niedostępne zupełnie w normalnej sprzedaży detalicznej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cytat 1. Ale CRT sa lepsze:) Nikt nie lubi plaskich:P 7. A w rzeszowie jest najpiekniejszy pomnik w Polce...:) he he he :) ja tam wole płaską z małymi niż krówkę a obwisłymi :) a co do pomnika to powiem, że zawsze ów czołg wzbudzał we mnie nostalgię :) no chyba ze mi sięcoś pomyliło i czołg stoi nie w rzeszowie a dębicy :) już niepamiętam bo odwiedzałem te strony z 10 lat wstecz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...