Skocz do zawartości
sajmon1980

Jaki Monitor LCD 19" Do 2200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

ok a co myslicie o tym - 19" AG Neovo F419 black z tunerem TV 2500 zł - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14960. Czy ten tuner to jest tak jak karta telewizyjna czy taj jak monitor z wbudowanym tunerem, czy opłaca sę to kupić tzn. chciałem do tego podłączyć cyfrę+, czy to będzie dobrze działać, czy będzie można oglądać telewizję bez włączania komputera????? i czy posiada pilota?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCD lepsze od CRT no śmiech na sali. Na dobre biorąc to nawet to promieniowanie nie jest tak super jak by się wydawało w LCD bo CRT ma przynajmniej osłony przeciw promieniom LCD nie. Na pewno jest mniej dla oka męczące od CRT ale....

Najlepiej jakbyś kupił 19 CRT jeżeli ci an miejscu nie zależy.

A jak już koniecznie się upierasz przy tym LCD to weź za tą cenę 17`` bo 19 to będzie BADZIEW.

NA dobrą sprawę LCD nie nadaje się do filmów a jak ktoś mówi że na 25 ms jest ok to am coś ze wzrokiem.

W grach jest już lepiej ale jak olega napisał NFSU2 już może być zonk.

PATRZ NA CZAS REAKCJI. 16 ms to max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies rewolucyjne teorie. LCD nie nadaje sie do filmow. Pewnie telewizory lcd tez sie nie nadaja i wolabys tradycyjna banke?

Proponuje zeby wpisali sie tu ludzie, ktorzy przesiedli sie z crt na lcd, nie byli zadowoleni i wrocili do tradycyjnych monitorow. Znacie takich? Bo ja nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jakies rewolucyjne teorie. LCD nie nadaje sie do filmow. Pewnie telewizory lcd tez sie nie nadaja i wolabys tradycyjna banke?

Proponuje zeby wpisali sie tu ludzie, ktorzy przesiedli sie z crt na lcd, nie byli zadowoleni i wrocili do tradycyjnych monitorow. Znacie takich? Bo ja nie.

dokładnie, ja też nie znam

ale niektórzy w kółko to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mocno zastanawiam sie nad zakupem monitora LCD... Jednak coraz bardziej oddalam sie od tego zamiaru. Obecnie mam trinitorna 19' CTR sonego. Po co mam zmianiac monitor na LCD (do 3k) 19' ktory na pewno przynajmniej czasami bedzie smuzyl ,w ktorym nie mozna zmieniac normalnie rozdzielczosci ,ktory ma tylko 24bit kolorow?

Przekonajcie mnie to sobie kupie,ale jakos na razie jestem bardzo sceptycznie nasawiony...czekam na opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vasago człowieku. A dlaczego graficy robią w większości na CRT? W filmach kolory nie te plamy jakieś. O czym będziemy rozmawiać kup sobie monitor za 3000 a kup za 1100 19 crt wtedy mógł byś coś porównywać ale i tak to nie to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie-swietna analogia. Wymagania grafikow co do czystosci bieli,czy intensywnosci czerni vs ogladanie ripow z dvd.

Uzywales kiedy wogole LCD? Bo mam wrazenie, ze wedlug ciebie to badziewne urzadzonko,ktore wyswietla 256 kolorow i (w ramach bonusu) polmetrowe smugi za kazdym poruszajacym sie obiektem.

Nie jestem grafikiem i wali mnie to czy czerwien jaka widze na ekranie ma dokladnie taka temperature jak miec powinna wg tych czy innych norm. Liczy sie dla mnie, ze tak intensywnego, ostrego i krystalicznie czystego obrazu jak na swoim VP191 nigdy jeszcze nie mialem.

Ty wolisz swoj crt. Twoje prawo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze słuchałem "zwolenników" CRT, może to dlatego ze LCD jest drogie, i podświadomie chciałem aby oni mieli racje...

Całe wyobrażenie o LCD i CRT legło w gruzach jak kupiłem laptopa, niby matryca jakaś słaba pewnie 25ms, minimalnie smuży, jednak komfort z pracy taki ze nawet nie ma co porównywać, oczywiście na korzyść LCD.

Nie będę się tu rozpisywać nad zaletami bo jak wiadomo każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, zresztą wielokrotnie poruszane w internecie, jednak CRT to dla mnie przeszłość, już nigdy nie chce do tego wracać, szkoda oczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jak jest ;) Czasami spotyka sie ludzi,ktorzy na haslo "Eizo", mowia -"Eee,jakis badziew. Wole Samsunga." VS jest jak najbardziej warty swojej ceny. Doskonale monitory. Poszukaj testow na zachodnich serwisach-sam sie przekonasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ludzieeeeeeee. Czy wy smieszni jestescie? LCD lepsze od CRT?! Smiac sie czy plakac?:)  

Rzucie okiem, nie bede pisal tego samego dwa razy:)  

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1144123#1144123

Na dzien dzisiejszy nie ma LCD lepszego od dobrego CRT 19''(~1200pln), w cenie nizszej niz czterokrotnosc wartosci tegoz CRT. Oczywiscie by pobic CRT to LCD musialoby miec 8 ms i 0 wypalonych pikseli, ale nie moja wina ze LCD suckz:)

Looknijcie na ten link, moze wam przemowie do rozumu:)))

a dlaczego ktoś miałby nie wydać 4 razy więcej na LCD niż na CRT jeśli szuka sprzętu do np. luksusowo urządzonego gabinetu? czy każdy musi mieć 40 kg na biurku jeśli moze mieć mniej niż 10? i dlaczego cena ma być jakimkolwiek argumentem wdyskusji? zawsze będzie tak, ze dla jednego coś będzie za drogie a drugi i tak to kupi bo ma cenę w [gluteus maximus] :)

to tak jak z golfem i maybachem :) czy maybach jest 20x szybszy od golfa? albo jakiś inny drogi samochód a kosztuje mniej więcej 20x więcej i jakoś nikt ludzi jeżdżących tak luksusowym samochodem nie uważa za idiotów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Czy jemu chodzi o belinee?:)  "belinga"?:) A neca sie nie czepiaj:) Ja dalej pozostane przy crt, wolec crt to tak samo jak wolecl ati od nvdii:)

Crusito - monitor CRT, a ja mowilem  o D O B R Y M CRT:) LCD dalej sa gorsze (no w skrajnych przypadkach podobne:P) od CRT,a  to, ze sa plaskie, nie rekompensuje tej ceny( mowie o 8ms i 0 dead pixels)

Jak dobre LCD ( 8ms 0 dead pixels) bedzie w tej samej cenie co dobre CRT, to wrocimy do rozmowy:)

każdy ma swoje priorytety i jak powiedziałęm nie każdy musi zwracać uwagę na cenę :) ... dla innych ważniejsza jest wygoda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> !

3. ctr'y przestarzale ? no moze, ale szkoda, ze nie lcd tylko wlasnie ctr'y sa wykorzystywane przes profesjonalistow w studiach graficznych itp. a z tegoz to wzgledu, ze poprostu nie zaklamuja kolorow :]

pozdrawiam ! :)

bzdura :) własnie profesjonalne studia graficzne przechodzą na LCD i nie mówię o tych, które same sobie wydają się byc profesjonalne :) profesjonalne studio graficzne przynosi takie dochodzy, ze moze sobie pozwolić na kupno monitora nawet za 20000PLN jeśli będzie trzeba :) fakt używania przez kogoś CRT wcale nie przesądza o jego profesjonaliżmie :) moze tak było ze 2 lata temu ale napewno nie teraz :) przejrzyj sobie ofertę LCdeków dedykowanych do prac mikrochirurgicznych albo stosowanych do badań PET albo rezonansu magnetycznego :) i chodzi mi o najnowszy sprzęt a nie 10 letnie starocie :) wtedy zobaczymy czy jakies przekłamywanie kolorów tam zobaczysz :) przynajmniej nie większe niż dla Każdego CRTeka :) są poprostu monitory i monitory :) jeden CRG przekłamuje kolory tak samo jak inny LCD i w przypadku monitorów LCD zdarza sięto dużo częściej niż w przypadku CRTeków ... ale są dedykowane LCDeki, które zdecydowanie dorównuja dobrej klasy CRtekom pod względem odwzorowania kolorów :) no ale za takąjakość trzeba płacić bo zazwyczaj matryce do ich produkcji używane są niedostępne zupełnie w normalnej sprzedaży detalicznej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

1. Ale CRT sa lepsze:) Nikt nie lubi plaskich:P

7. A w  rzeszowie jest najpiekniejszy pomnik w Polce...:)

he he he :) ja tam wole płaską z małymi niż krówkę a obwisłymi :)

a co do pomnika to powiem, że zawsze ów czołg wzbudzał we mnie nostalgię :) no chyba ze mi sięcoś pomyliło i czołg stoi nie w rzeszowie a dębicy :) już niepamiętam bo odwiedzałem te strony z 10 lat wstecz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi