Skocz do zawartości
jabes

Czy możliwe 200 MHz na tym procku ? reloaded :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pytanko do posiadaczy od A7N8X-E

mam taką płytkę, do tego jest:

Barton 3000+

AXDA3000DKV4D Y851094205518

AQXEA 0402MPMW

kość pamięci Geil 512MB, jest tylko jedna na razie

DDR400 2,5-6-3-3 (to jest na kości)

wszystko jeszcze w proszku,

czy będę mógł puścić tego procka na 200Mhz, żeby było synhro z pamięcią ?

jeżeli tak, to czy muszę mu podwyższyć napięcie ? o ile ?

czy pamięci zostawić na standardowych ustawieniach, czy zmienić ? np najwyższą wartość na 11, biegałem po forum i wiele osób tak ma. może ktoś ma te kostki i z nimi jakieś doświadczenie.

Wreszcie, który Bios byście polecili, bo opcje jak widzę też są różne, 1008(mod3) ? czy jakiś inny

czy ten, który jest na stronach ASUSa 1013, to jest z nim coś nie tak ? Bo oznaczeń wynikałoby, że jest nowszy, czyli mysląc logicznie w czymś tam doskonalszy od swoich porzedników.

Pytań dużo, będę wdzięczny za każdą podpowiedź. latam po forum, ale mam powoli mętlik i nie mogę znaleźć konkretnych odpowiedzi na swoje pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten bartek pojdzie ci na fsb 200 to bym sie zastanawial. ma on doscy wysoki mnoznik co w polaczeniu z szyna 200 mhz daje 2600 mhz.

nie chce nic przesadzac ale musisz sam probowac. napiecie staraj sie podnosic pomalu i sprawdzaj stabilnosc oraz temeperature. kazdt procek potrzebuje innego napiecia. moj na przyklad bez podniesienia na 1,67 pracuje stabilnie tylko w windowsie. w grach sie juz wywalal.

jesli masz odblokowany mnoznik to masz ulatwiona sytuacje. mozesz go obnizyc i zarzucic sobie magistrale 200 mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozostaje ci tylko sprawdzic bo nikt ci tego nie zagwarantuje.napewno zaopatrz sie w dobre chlodzenie bo 2.6ghz to sporo.

z tego tygodnia to raczej mnoznik odblokowany nie jest.

ustawienia plyty poszukaj w topicu dla niej - tam jest wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...