Skocz do zawartości
Mutos

Jakiego Macie Zwierzaka?

Jakie masz zwierze??  

282 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie masz zwierze??

• Ptaszka (bynajmniej nie takiego w spodniach)
      9
    • Kotka
      103
    • Pieska
      158
    • Gada typu zolw inny jaszczur
      16
    • Gryzonia
      31
    • Fretke
      4
    • Węża
      2
    • Inny drapieżnik
      10

Rekomendowane odpowiedzi

kotek o imieniu Kacper (-ek)

1707084[/snapback]

widać polubił komputer, a raczej monitor hehe zobaczymy za pół roku jak podrośnie :D będziesz musiał zmienić monitor na jakiś 22" :huh:

Psa i 3 fretki

1707087[/snapback]

brata dziewczyna ma fretkę :cry: i pewnego dnia zostawiła ją u nas na tydzień i z czego zauważyłem to te zwierzątko się męczy w niewoli :(

napisz jak u ciebie to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wszystkie 3 maja klatke. Ale klatka sluzy im jako legowisko, kibel i miejsce do zarcia.

Tak biegaja po mieszkaniu i rozrabiaja.

Fretka nie moze byc zamknieta w klatce. Poprostu zdziczeje.

Pewnie ze powinna tam czasami posiedziec bo akurat jest moment gdzie nie dobrze by bylo zeby siersciuch biegal pod nogami.

Te zwierzaki maja wielkie zasoby silowe. Musza je poprostu spalic. Pobiegac poskakac. Jak sie wyszaleja to spia pozniej pol dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wszystkie 3 maja klatke. Ale klatka sluzy im jako legowisko, kibel i miejsce do zarcia.

Tak biegaja po mieszkaniu i rozrabiaja.

Fretka nie moze byc zamknieta w klatce. Poprostu zdziczeje.

Pewnie ze powinna tam czasami posiedziec bo akurat jest moment gdzie nie dobrze by bylo zeby siersciuch biegal pod nogami.

Te zwierzaki maja wielkie zasoby silowe. Musza je poprostu spalic. Pobiegac poskakac. Jak sie wyszaleja to spia pozniej pol dnia.

1707941[/snapback]

Hm, a taka fretka, duzo wazy, i dluga jest :?: Chodzi mi o wymiary. A co do biegania po mieszkaniu, to nie narobi na dywan :?: Nauczyles fretki, ze klatka to do spania, jedzenia, i wydalania sluzy :blink: :?: To wtedy Szaacunek, nie wyobrazam sobie takiego zwierzaka oswojonego z czlowiekiem, pod jednym dachem :wink:. Opisz cos iecej o swoich zwierzakach, lub foteczki jakies, bo bardzo mnie to ciekawi, jak fratke w mieszkaniu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz sie liczyc z tym ze jak chcesz fretke to mozesz trafic na agressora badz lobuza ktory wszedzie wlezie i zrobi co mu sie podoba.

Zwierzaczki mimo ze nie sa duze maja duzo sily.

Potrzebuja duzo opieki i zainteresowania.

A wyuczyc je mozna kilku rzeczy, tylko trzeba chciec i miec czas

Moje sa rozne

Samiczka Pestka wazy ~1kg

Samiec Tofik w zaleznosci od pory roku 1,6Kg-2.2Kg

Samiec dzieciak Marcel hmmmm tu trudno powiedziec bo w ciagu miesiaca z 600g dobil do 1,4Kg i rosnie :P

A to dzieciaczek :>

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółwie czerwonolice (sztuk 2, pł(e)ci nieznane):

http://img48.imageshack.us/img48/13/zdj281cie0835hb.jpg

http://img48.imageshack.us/img48/6067/zdj281cie0844ym.jpg

Pies (miezaniec Boksera i Dobermana, wabi sie Mara tudzież Marut Białoklat ;)):

http://img48.imageshack.us/img48/6275/zdj281cie0620xi.jpg

http://img48.imageshack.us/img48/3289/zdj281cie0686bn.jpg

Jakość nienajlepsza bo foto z komy...

Pzdr.

AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz sie liczyc z tym ze jak chcesz fretke to mozesz trafic na agressora badz lobuza ktory wszedzie wlezie i zrobi co mu sie podoba.

Zwierzaczki mimo ze nie sa duze maja duzo sily.

Potrzebuja duzo opieki i zainteresowania.

A wyuczyc je mozna kilku rzeczy, tylko trzeba chciec i miec czas

Moje sa rozne

Samiczka Pestka wazy ~1kg

Samiec Tofik w zaleznosci od pory roku 1,6Kg-2.2Kg

Samiec dzieciak Marcel hmmmm tu trudno powiedziec bo w ciagu miesiaca z 600g dobil do 1,4Kg i rosnie :P

A to dzieciaczek :>

1708068[/snapback]

A to mam rozumiec, ze nauczyles, ze w klatce sie zalatwiaja :?: Nie pytam sie tutaj z powodu, ze chce kupic, po pierwsze nie mam zielonego pojecia jak sie nimi zajmowac, nie mam warunkow, i nie mam czasu, starczy mi pies, ktory wazy wiecej odemnie :D. Wychodzisz na smyczy z nimi :?: Jest taka mozliwosc :?: :wink: Czy raczej siedza w domciu i to jest ich zycie :) :?: Co do tego maluszka :P to rzeczywiscie jest malutki, ale az trudno uwierzyc, ze tak szybko rosnie :). Pozdrawiam, a szczegolnie fretki, i Twoja dziewczyne, ktora musiala sie napracowac przezemnie :wink:. Edytowane przez M@Ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój stwór w galopie, gatunek: pies, rasa: kundel@(fryzjer-mod)foksterier, reaguje na TU CHODŹ swoje imię olewa :P

1709997[/snapback]

Znałem gościa, którego pies reagował na "Spier.da.laj z kanapy" jak na własne imię :rolleyes: W sumie tylko na to reagował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam owczarka warminsko-mazurskiego :). Matka byla jamnikiem, a ojciec duzym czarnym psem co sie wzial z nikad :). Wyglada jak powiekszony jamnik i ma swietne duze uszy. Wabi sie Promil, ale moja Mama wola na niego Promyk. Reaguje na oba imiona.

ciagle sie rusza, a Olek c-765 nie ma stabilizacji obrazu :)

http://img433.imageshack.us/my.php?image=151020050066kv.jpg

ma duzo bardzo specyficznych zachowan, ale nie spotkalem jeszcze psa (oprocz niego), ktory by lubil lezec sobie w ten sposob:

http://img453.imageshack.us/my.php?image=151020051333wl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego w ankiecie nie ma opcji "Inne"? Ja mam tchórzofretkę i nie mam na co kliknąć, a jak nie zagłosuję w ankiecie, to się na mnie zwierzątko obrazi :(

1715968[/snapback]

tez mam frete :P powinna byc opcja drapieznik jeszcze :D

Dołączona grafika

Edytowane przez narkoman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2: Wygląda jak logo firefoxa. Bardzo podobają mi się te zwierzęta, ale bałbym się rujnacji mieszkania.

U mnie mieszka osiem zwierząt:

Dwa chomiki dżungarskie - niestety ciężko złapać je w bezruchu a nie chciałem walić im lampą po ślepiach:

Dołączona grafika

...i sześć ptaszników

Pierwszy 'ulubieniec' - B. Albopilosum L8/L9

Dołączona grafika Dołączona grafika

Poza tym jeszcze dwa takie same tylko dużo mniejsze, obecnie szykują się do czwartej wylinki.

B. Vagans L4:

Dołączona grafika

A. Geniculata L3:

Dołączona grafika

No i najświeższy nabytek - pierwszy ptasznik nadrzewny, A. Metallica L2:

http://img141.imageshack.us/my.php?image=ametallical20mu.jpg

Edit: myślałem o jednym, napisałem drugie...

Edytowane przez Paszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam frete :P powinna byc opcja drapieznik jeszcze :D

1716082[/snapback]

Nie mow, ze tam ja trzymasz, i to jest jej miejsce do spania :blink: :wink: :?: Fajny domek, robisz jej skorupe tak jak ma slimak :P. No tak, widac, ze stawiasz, na oszczednosc powierzchni zajmowanej w mieszkaniu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mow, ze tam ja trzymasz, i to jest jej miejsce do spania :blink: :wink: :?: Fajny domek, robisz jej skorupe tak jak ma slimak :P. No tak, widac, ze stawiasz, na oszczednosc powierzchni zajmowanej w mieszkaniu :).

1716122[/snapback]

nie trzymam go tam :P poprostu lubi jakos ta miske i spi w niej dosc czesto :P pozatym ma swoja klatke bo zeby mogl byc ciagle na wolnosci to jednak za duzy rozrabiaka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam psa(suczkę), po bokserce, zabijcie mnie, ale z kim to ja nie wiem. Jak będę mieć fotkę, to dam linka ;). A wabi się Saba, ma 4 lata. Ogólnie jest strasznie dziwnym psem. Readuje na swoje imię, siad, łapa, ale jest strasznie nieusłuchana i nie mogę sobie z nią poradzić. Tak jakby miała ADHD. Jak idę z nią na spacer i wypnę ze smyczy, to od chodzi koło mnie, ale za cholerę nie da się złapać, co gorsza czasem ucieka, 2 razy zerwała się z łańcucha. Oczywiście nie lubi się z żadnym kagańcem, z 1 wyrosła, kupiłem jej 2, taki na rzepy. Ale też go ściąga. Nie atakuje człowieka, ale gdy spacruje z nią i jak widzi jakąś sukę/kota/bażanta to od razu strasznie mnie ciągnie, ma skubana mnóstwo siły. A jak ją wypuszczę, to gania jak szalona za bażantami, ostatnio o mało 1 nie zagryzła, uciekł w ostatniej chwili. Naprawdę dziwny pies a na dodatek strasznie się ślini. Już piesek sąsiada (wygląda mi na jakiegoś owczarka) 4 miesięczny jest bardziej usłuchany niż ona. I na dodatek ciągle za mną łazi, chyba mnie polubił.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psiaka Collie, ok. 60 rybek (w tym hodowla molinezji od przedwczoraj), papugę, kraba, parę pająków za szafą i Gunie (Fretkę) :)

A tu potwór śpi - http://img239.imageshack.us/my.php?image=dscn3664qd4.jpg :)

Edytowane przez Drunk_ZoZol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktos napisac jak wyglada mniejwiecej miesieczny bilans wydatkow z taka fretką ? I moze ktos zna kogos kto by mial mlode fretki do sprzedania w okolicach Katowic ?

Pozdrawiam

Podobnie jak z kotem

Trzeba sie liczyc ze zwirkiem dokuwety

Pozywieniem suchym (polecam vitacrafta, wydajny i nie nafaszerowany badziewiami jak whiskas czy kiticat)

Puszki miesne (moje najbardziej lubia Felixa wszelkie miesa w galarecie)

Warzywa/owoce arbuz, ogorek, melon

Jakies przysmaki, zabawki itd

Miesiecznie wychodzi cos kolo 100-130zl na fretke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w domu jest kundel przypominający psa faraona (ale trochę więcej futra + wagi - 11kg) i nie słucha się nikogo xD ale żeby ktoś go pogłaskał to wymolestuje to choćby nie wiem co xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi