Skocz do zawartości
Mutos

Jakiego Macie Zwierzaka?

Jakie masz zwierze??  

282 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie masz zwierze??

• Ptaszka (bynajmniej nie takiego w spodniach)
      9
    • Kotka
      103
    • Pieska
      158
    • Gada typu zolw inny jaszczur
      16
    • Gryzonia
      31
    • Fretke
      4
    • Węża
      2
    • Inny drapieżnik
      10

Rekomendowane odpowiedzi

jama kota <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> nazywa sie Szymon :D a kiedys mialem szczura <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> nazywal sie Niuton :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jama kota <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> nazywa sie Szymon :D a kiedys mialem szczura <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> nazywal sie Niuton :D

szczury to sa inteligentne zwierzaki , mialem kiedys Kaśke :) ehhhhhhhh ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam siostre (taka rasa) i wabi sie Justyna, na szczescie dojrzala i wyleciala z domowego gniazdka :)

a tak na powaznie to aktualnie nic nie posiadam ale bylo tego troche:

3 psy

3 papugi

XXX rybek :)

3 chomiki + ok. 30 mlodych, ktore sprzedalem odrazu, zeby koty nie zjadly (patrz nizej)

2 koty

1 kawka

1 zajac (az dziw ze sie udomowil :)

1 krolik miniatorka

w najblizszym czasie (jak sie przeprowadze do domku) to sprawie sobie oczywiscie psa. moze jakies rady dotyczace rasy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli się kupuje gady w sklepie zoologicznym to kosztują dużo ale jak bardzo chcesz kupić sobie coś fajnego ze zwierząt terraryjnych to zobacz tutaj http://terrarium.com.pl/forum/list.php?f=31 to jest giełda gdzie ogłaszają się hodowcy u nich możesz kupic zwierzaka 2x taniej niż w sklapie i będziesz wiedział że nie są z odłowu i z chorobami co często można dostać w sklepie zoologicznym a utrzymanie to już troche inna sprawa jest troszke kosztowne i są to zwierzęta wymagające a hodowla ich nie należy do najłatwiejszych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli się kupuje gady w sklepie zoologicznym to kosztują dużo ale jak bardzo chcesz kupić sobie coś fajnego ze zwierząt terraryjnych to zobacz tutaj http://terrarium.com.pl/forum/list.php?f=31 to jest giełda gdzie ogłaszają się hodowcy u nich możesz kupic zwierzaka 2x taniej niż w sklapie i będziesz wiedział że nie są z odłowu i z chorobami co często można dostać w sklepie zoologicznym a utrzymanie to już troche inna sprawa jest troszke kosztowne i są to zwierzęta wymagające a hodowla ich nie należy do najłatwiejszych

Dokladnie tak

Tez kupilem swojego wezyka od goscia z forum terra :) (Korek)

Duuuzo taniej i wiem przynajmniej ze zdrowy i z hodowli rodzimej :)

W sumie hodowla nie jest az tak uciazliwa , jezeli zassa sie duuuzo literatury i wymienia na biezaco pogladami i doswiadczeniami na takich terra-forach

Samo terra i wyposazenie wychodzi drogo, ale pozniej to juz spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed~XP jakiego masz tego boaska też miałem sobie kupić boa ale mamusi się nie podobał bo za duży to przy zakupoie tego musiałem skłamać że mały będziei powiedziałem że będzie miał 1m teraz jej powiedziałem że będzie miał 1,5m a jak urośnie to powiem że nie wiedziałem że rosną do 2 m :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój kot sra mi za wyrem.

Rano wstaje i capi nie i nie wiem czy to ja czy to kot.

Hi hi, kot to załatwia czysto i hihi, więc to pewnie Ty :?
I znowu tu Cie spotykam :) :) :) wiesz ze ja niedlugo kupuje sobie takiego malego smoka :) cholera fajnie bedzie :) bedzie lapal muchy i karaluchy :) no i te kolory :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam psa (buldoga francuskiego) i kota (nie dachowca a lotniskowca*) - żądam dodania opcji na forum "psa i kota (ilosc dowolna)" :!:

* - kota (jeszcze jako male kociątko) znalazlem w bazie smiglowcow bojowych w Pruszczu Gdanskim, wiec na dachowca sie nie kwalifikuje ;).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed~XP jakiego masz tego boaska też miałem sobie kupić boa ale mamusi się nie podobał bo za duży to przy zakupoie tego musiałem skłamać że mały będziei powiedziałem że będzie miał 1m teraz jej powiedziałem że będzie miał 1,5m a jak urośnie to powiem że nie wiedziałem że rosną do 2 m :D

Na razie jest malenki, ma okolo 60cm (ciezko sqbanca dokladnie zmierzyc)

2m u Twojego , to pryszcz przy 2m Boa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że jest bez porównania przy boa ale dlatego moge go mieć a jak chcesz go dobrze zmierzyć to musisz położyć go pod ścianą  on się wyprostuje

z tym kladzeniem to jest tak, ze on tez musi chciec sie tam polozyc :P

Lepiej jest w roorce.

Qrcze wlasnie te rozmiary troszke mnie martwia :( Dlugosc to pryszcz , tyle ze on robi sie tez "szeroki w pasie" :/

Ale ................. pozyjemy zobaczymy, kumpela z forum terra, ma 5 latka samca i ma zaledwie 130 cm

Moze moj te zbyt wielki nie urosnie ? :P

BTW, nie napisales czym go dokarmiasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do reed'a: kiedyś gościu w zoologicznym powiedział mi że węże rosną w zależności od możliwości czyli że, jeśli mam dużo miejsca będzie większy :? . Nie wiem czy mu wierzyć.

Mysle ze mial racje.

Tez w kilku ksiazkach czytalem ze weze jakos tak "dopasowuja" sie do warunkow zewnetrznych.

Ilosc podawanego pokarmu tez na to wplywa, weze rosna "skokowo" w zaleznosci od ilosci i czestotliwosci podawanego pokarmu.

Ale nie moge liczyc na to ze kiedys przestanie rosnac :P

Moze byc mniejszy niz na wolnosci, a wrecz na pewno taki bedzie, ale i tak raczej duze Boa rosna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to malutki najlepiejdowiedz się jaki to podgatunek ale myśle że 2m boa nie jest aż taki strasznie duży tylko że będzię potrzebował troche miejsca i 2m będziesz mógł karmić królikami  :twisted:

Moj Boa to czysty Constrictor niestety, a liczylem na Imperatora bylby mniejszy, no coz , nie mialem wyboru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi