Skocz do zawartości
niko2003

+12V a wskazniki pokazuja 10.50V = POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nowa plytę która ma dwa gniazda zasilające. Czy mam do tego małego rombowego otworu podłączyć kabelek z zasilacza, czy ten jeden długi starczy !!!

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.60 V

Napięcie pomocnicze procesora 1.54 V

+3.3 V 1.62 V

+5 V 5.00 V

+12 V 10.94 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 4.92 V

VBAT baterii CMOS 2.82 V

Mam takie wyniki trochę koszmarne przy +3.3 V jest 1.62 V

Pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wepnij dodatkowa wtyczke bo pradu nigdy za wiele. ;)

2. Zmien zasilacz na jakis lepszy bo bedziesz miec problemy niedlugo. Duzo topicow jest o zasilaczach i dlaczego jest on wazny.

3. Pamieci mozesz zmienic dopiero jak zalatwisz sobie lepszy zasilacz bo ten ci sie szybko spali przy mocno podkreconym procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli pisząc "rombowaty otwór"? Jeśli chodzi o to czteropinowe kwadratowe gniazdko na płycie głównej, to musi tam być podłączona wtyczka 4-pinowa z zasilacza.

Skoro w miejscu napięcia 3,3V program pokazuje ci 1,62V (chyba napięcie pamięci), to znaczy że program jest zły lub źle skonfigurowany. Dlatego jest duże prawdopodobieństwo, że wskazanie dla napięcia +12V jest błędne.

Zrób jak pisali poprzednicy i zmierz je używając miernika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie 4 pinowe (romobowaty otwor), ale z zasilacza nic nie wystaje (jesli chodzi o kabel zeby wsadzic to tej plyty) !! Zaraz tą zasiłke wyrzuce.

sprawdziłem w biosie przy +12v wyszło 10.50v.

Dzieki za odpowiedzi

Mozna wiedziec, dlaczego w nowych plytach dawają podwójne gniazda zasilania (te stare dlugie plus cztero pinowe)

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie 4 pinowe (romobowaty otwor), ale z zasilacza nic nie wystaje (jesli chodzi o kabel zeby wsadzic to tej plyty) !! Zaraz tą zasiłke wyrzuce.

sprawdziłem w biosie przy +12v wyszło 10.50v.

Dzieki za odpowiedzi

Mozna wiedziec, dlaczego w nowych plytach dawają podwójne gniazda zasilania (te stare dlugie plus cztero pinowe)

Dzieki

Ten zasilacz nie może być używany z tą płytą główną. Nie jest przystosowany do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi