Skocz do zawartości
Fach

NAJWIEKSZY PUSTY MHZ!

Rekomendowane odpowiedzi

Ten procek kosztuje więcej niż AthlonXP1800+

a potem

Nie bardzo rozumiem jaki jest sens porównywać procki z dwuch róznych segmentów cenowych.

:D:D:D:D:D:D

Ty nie dość że lamer to chyba jeszcze przygłup jesteś. Smutne.

A ty licz się ze słowami, bo jesteś w tym momencie poprostu niemiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos KvM dzisiaj nerwowy jakis  jestes :twisted:. A jezeli chodzi o nowego Celka to po ch... sie klucic ,jak nie chcesz to nie kupujesz :) .

Wiesz tu nie chodzi już o tego Celka. Albo ten gosć faktycznie mało kumaty jest albo takiego udaje. Na przyszłość postaram się jednak powstrzymywać od pisanie tego co o nim myślę.

Wiem to dobrze .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten procek kosztuje więcej niż AthlonXP1800+

a potem

Nie bardzo rozumiem jaki jest sens porównywać procki z dwuch róznych segmentów cenowych.

:D:D:D:D:D:D

Ty nie dość że lamer to chyba jeszcze przygłup jesteś. Smutne.

A ty licz się ze słowami, bo jesteś w tym momencie poprostu niemiły.

Wiesz ten gość napisał ponad 3000 tys w większosci bzdurnych postów - byłem dla niego miły baaardzo długo. Jak nie ma nic do powiedzenia to niech się po prostu nie odzywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja opinia jest taka duzo ludzi kupuje celka tylko dlatego aby pozniej wymienic na p4 ten sam socket i cala reszta a nie wszytskich stac na p 4 zawsze te 300-400 pln w kieszeni i dlatego intel wypuszcza takiego celka

Te proc kosztuje 600zł a p4 1,8a 800zł chyba warto dołożyć 200zł nie?Za cene 600zł jak dobrze pujdzie można też znaleść p4 1.6a który jest o niebo lepszy.Czyli kupując celerona oszczędza sie tylko 200 zł albo 0zł a wydajność to parażka cen cały proc to porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Celerona( Balerona :wink: ). NIe jest taki zły, ale trzeba mu dobrych pamięci, najlepiej DD-R 400, a na takie mnmie nie stać....na razie. Ogólnie P 4/Celeron jest bardziej rozwojowy, ale pewnie się skończy u mnie na tym, że zamienię to wszystko na skromniutkiego kompa opartym na CPU Hammer :) ...chyba, że Pentium 5 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja opinia jest taka duzo ludzi kupuje celka tylko dlatego aby pozniej wymienic na p4 ten sam socket i cala reszta a nie wszytskich stac na p 4 zawsze te 300-400 pln w kieszeni i dlatego intel wypuszcza takiego celka

Te proc kosztuje 600zł a p4 1,8a 800zł chyba warto dołożyć 200zł nie?Za cene 600zł jak dobrze pujdzie można też znaleść p4 1.6a który jest o niebo lepszy.Czyli kupując celerona oszczędza sie tylko 200 zł albo 0zł a wydajność to parażka cen cały proc to porażka.
p4 1.6a juz sie nie znajdzie w sklepie a porownywalem celka 1.7 ghz do p4 1.8 a wtedy jest roznica 300-400 pln a jak stanieje p4 to celek tym bardziej bo nikt go nie kupi a poza tym w wiekszosci sklepow wlasnie jego oferuja albo celka 1 ghz zero amd a tego juz nie rozumiem :(((((((((

przyklad kumpel byl dzis w 4 sklepach zeby sprawdzic cenowo kompa tak 1500-1800 pln i wszedzie w configu byl celek 1-1.3 ghz z lepsza plyta glowna albo celek 1.7 z szajsowatym shutle albo mercury a za ta kase mozna miec wypasa amd-ka 1.6 xp ktory bije na glowe te klocki nie rozumiem czym sie sugeruja sprzedawcy ????????????? Bynajmniej kumpa przekrecilem na AMD 1.6 xp na asusie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie problemy :)

Ja wiem czemu sie nie sprzedaje athlonow

Postawcie sie w systuacji sprzedawcy

Oni na ogol sprzedaja intele ze wzgledu na bezawaryjnosc i bezproblemowosc - nawet najwiekszy lamer nie bedzie w stanie zepsuc tego procka no i mobo pod niego wcale nie musi byc jakies super za 300 zl mamy plyte mega stabilna (nawet glupi ecs na i845 bedzie rock stable)

A teraz opcja druga sprzedawca sprzedaje zestaw wydajniejszy

(oznaczenia amd sie juz przyjely wiekszosc mysli ze xp1800 ma 1800 mhz i dobrze) na amdi po tygodniu przychodzi do niego klient mowiac ze komputer nie dziala.

Sprzedca sie pyta jak to no to wlasciciel mowi ze przeczytal w kliku ze trzeba pasta posmarowac jadro no i posmarowal i jak juz to zrobil to sie komp nie uruchomil Szybka diagnoza stwierdza uszkodzenie jadra

I jak tu teraz wytlumaczyc klientowi ze gwarancja tego nie uzna ???

Sam zreszta slyszalem jak jeden sprzedawca powiedzial cos takiego

Amd sa bardzo wydajne i tylko co z tego jak trzeba sobie od razu kupic 2 sztuki - jak ci jeden padnie to wsadzasz drugiego - a cena wtedy bedzie porownywalna do intela

Nie jestem slepym zwolennikiem intela nie popieram takich praktyk

ale musze powiedziec ze na to samo amd sobie zapracowalo

Jedna glupia miedziana blaszka i jedno glupie sprawne zbezpieczenie termiczne sprawilo by ze mialbym w tej chwili amd w kompie

Przydala by sie jeszce solidna gwarancja i boxowy cooler (chocby oslawiony titan)

Dla mnie proce amd mogy by byc wtedy nawet drozsze o 100 zl

a i tak by sie oplacalo je kupic

Ja wybralem intela tylko dlatego ze

1 mialem przyplyw gotoowki

2 intel sie swietnie kreci

3 nie mam zmartwien ze ukrusze jadro jak manipuluje radiatorem

4 nie mam zmartwien ze spale proca gdy zle docisne radiator

amd ma jedna zalete

cene

w pozostalych punktach przegrywa z intelem

nie wywoluje burzy i ne poruszam kwestii wydajnosci - kazdy wie ze amd ma swietna wydajnosc i intel takze ma wydajnosc swietna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni na ogol sprzedaja intele ze wzgledu na bezawaryjnosc i bezproblemowosc - nawet najwiekszy lamer nie bedzie w stanie zepsuc tego procka no i mobo pod niego wcale nie musi byc jakies super za 300 zl mamy plyte mega stabilna (nawet glupi ecs na i845 bedzie rock stable)

(oznaczenia amd sie juz przyjely wiekszosc mysli ze xp1800 ma 1800 mhz i dobrze) na amdi po tygodniu przychodzi do niego klient mowiac ze komputer nie dziala.

Sprzedca sie pyta jak to no to wlasciciel mowi ze przeczytal w kliku ze trzeba pasta posmarowac jadro no i posmarowal i jak juz to zrobil to sie komp nie uruchomil Szybka diagnoza stwierdza uszkodzenie jadra

Amd sa bardzo wydajne i tylko co z tego jak trzeba sobie od razu kupic 2 sztuki - jak ci jeden padnie to wsadzasz drugiego - a cena wtedy bedzie porownywalna do intela

Jedna glupia miedziana blaszka i jedno glupie sprawne zbezpieczenie termiczne sprawilo by ze mialbym w tej chwili amd w kompie

Przydala by sie jeszce solidna gwarancja i boxowy cooler (chocby oslawiony titan)

amd ma jedna zalete 

cene

nie wywoluje burzy i ne poruszam kwestii wydajnosci - kazdy wie ze amd ma swietna wydajnosc i intel takze ma wydajnosc swietna

Bardzo dobrze myslisz. Tak wlasnie jest. Mam znajomych sprzedawcow, ktorzy maja AMD a polecaja swoim klientom Intela. Proste jak sznurek w kieszeni.

To co pogrubilem: dlatego AMD jest takie tanie (chodziaz juz to sie zmienia). W przypadku Intela placisz nie tylko za puste Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bywam w dwoch sklepach komp. w krakowie w PCProjekcie i BIT-cie ,w obydwu wiekshosc skladanych zestawowo to A XP i celek ;] ,i nie skarza sie bardziej ani na jedno ani na drugie ,Antki sie grzeja a celki wracaja z roznymi problemami (chocby brak 3.3v na AGP i palenie plyt/gfx).Co do braku problemow platformy P4 to jest to jush mit ,brak problemow byl na BXie to byl chipset-skala,inne intele tesh sa z reguly bardziej stabilne ale na P4 sa w duzej czesci skladane sisy i via...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak słabych wyników celka 3ghz sie nie spodziawałem jest niewiele szybszy od p41.6a.Nawet mój nędzny Athlon jest szybszy

ano taka architektura a tak malo pamieci podrecznej procka to niestety jest robienie celeronow na sile mogli dac chociaz 265KB a nie 128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amd ma jedna zalete  

cene

Widzisz bo większosć woli robić klientó w konia niż podchodzić uczciwie do biznesu. Ja sprzedaję TYLKO AMD - od ponad dwu lat (nie licząc staroci i upgradów).

Nie zgadzam się jednak, że klient lamer ma prawo grzebać przy swoim kompie. Czy jakbyś rozebrał telewizor, zwarłyby Ci się jakieś druciki, to też być się domagał naprawy na gwarancji? Komputery nie służą do grzebania w nich lecz do pracy/zabawy na nich. Owszem jak ktoś ma pojęcie to niech grzebie. Taka osoba jednak procka nie ukruszy (mi się nie zdażyło mimo iż zakłądałem różne coolery kilkaset razy co najmniej), ani go nie spali. Do wszystkiego po prostu trzeba podchodzić z elementarną wiedzą. Gdybym miał jakiekolwiek problemy z kompami na AMD to też bym ich nie polecał, bo to nie tylko dla mnie byłby problem. Ja jeżdżę do klienta w razie jakiejkolwiek awarii i gdyby z AMD były problemy, to bym dawno zbankrutował. Poza tym bzdurą jest jakoby nie dało się zepsuć P4/Celerona wystarczy dać mu za wysokie napięcie/za wysoko podkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz bo większosć woli robić klientó w konia niż podchodzić uczciwie do biznesu. Ja sprzedaję TYLKO AMD - od ponad dwu lat (nie licząc staroci i upgradów).  

Nie zgadzam się jednak, że klient lamer ma prawo grzebać przy swoim kompie. Czy jakbyś rozebrał telewizor, zwarłyby Ci się jakieś druciki, to też być się domagał naprawy na gwarancji? Komputery nie służą do grzebania w nich lecz do pracy/zabawy na nich. Owszem jak ktoś ma pojęcie to niech grzebie. Taka osoba jednak procka nie ukruszy (mi się nie zdażyło mimo iż zakłądałem różne coolery kilkaset razy co najmniej), ani go nie spali. Do wszystkiego po prostu trzeba podchodzić z elementarną  wiedzą. Gdybym miał jakiekolwiek problemy z kompami na AMD to też bym ich nie polecał, bo to nie tylko dla mnie byłby problem. Ja jeżdżę do klienta w razie jakiejkolwiek awarii i gdyby z AMD były problemy, to bym dawno zbankrutował. Poza tym bzdurą jest jakoby nie dało się zepsuć P4/Celerona wystarczy dać mu za wysokie napięcie/za wysoko podkręcić.

Nikt nikogo w konia nie robi. Po prostu nie chca jezdzic nonstop jako serwisanci aby naprawiac sprzet. Ty masz moze szczescie, za ani jednego wezwania i ani jednej reklamacji nie miales do kompow zbudowanych na AMD. Lecz z obycia w temacie i wsrod znajomych (jeden z nich sam mi sklada kompa jakiego chce) wiem, ze wola skladac Intele pomimo, ze sami maja AMD i polecaja wsrod znajomych. Naduzywasz slowa lamer nadczesto - zastanow sie nad tym. Przezywanie zwyklych ludzi, ktorzy kupuja kompa i nie znaja sie na nim, lamerami, jest bezpodstawnym ublizeniem. Rowniez obraziles w tym przypadku kilka osob z tego forum poniwaz niejeden i nie dwa razy komus tutaj niestety udalo sie ukruszyc rdzen. Pewnie sam w zyciu cos zepsules w komputerze przez nieuwage, niewiedze lub po prostu zuciles sie na za gleboka wode. Znasz takie bardzo madre powiedzenie bardzo madrej istoty ? "Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamien"

Jak zechcesz podam Ci regulke slowa lamer.

I sprawa spalenia P4/celerona. Spal jakiegos celerona bez vmoda, a cofne wszystko co o Tobie mysle.

Pozdrowienia i zycze Ci aby troche dotarlo to do Ciebie, a nie zebys to odebral jako prowokacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...