djsmola Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Tak jak w temacie....?? Mam teraz windows xp professional , wcześniej miałem 2000 i w far cry, battle field vietnam , doom 3 miałem więcej FPS niż w xp dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 bo w 2000 GUI windowsowe nie jest składane z bitmap? :lol:.. powyłączaj troche shitu.. cienie pod myszką oknami... itp... pozatym 2000 był z pzreznaczeniem na zastosowania serwerowe .. więc szybkość była jednym z wyznaczników... pozatym.. FSB czy FPS? :lol: moze czegos nie rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 bo w 2000 GUI windowsowe nie jest składane z bitmap? :lol:.. powyłączaj troche shitu.. cienie pod myszką oknami... itp... pozatym 2000 był z pzreznaczeniem na zastosowania serwerowe .. więc szybkość była jednym z wyznaczników... pozatym.. FSB czy FPS? :lol: moze czegos nie rozumiem... moim zdanie priorytetem systemow do serwerów jest stabilność, a nie szybkość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Stabilność powinna być priorytetem także dla domowych systemów... Czy jest to już różnie bywa niestety. Co do tych fps, jaka jest różnica, o ile spadek ? Domyslam się, że nie dużo i grać nadal możesz we wszystko płynnie (no Doom w niższej rozdzielczości) ale ciekaw jestem ile, bo sam mam podobny sprzęt i XP, a 2000 nigdy nie miałem okazji testować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsmola Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Czasami mniej o 15 FPS a w 3dmarku 2005 200 pkt mniej na xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Usługi, efekty i niebieskie bitmapki>to wszystko trzeba wyłączyc, a i kilka skladników systemu przy okazji też można by się pozbyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 a xp nie jest stabilny? chyba tylko na AMD :lol:.. na moich intelach smiga po 600 godzin bez problemów... (i bynajmniej nie słuzy tylko do oglądana www i winampowania muzyki... believe me.. or not :)) pozatym wyobraź sobie mulący ale super stabilny server... ja nie potrafię... :] - napewno bym z niego nie korzystał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 jeszcze do niedawna jak sledzilem rekordy w 3markach, to z90% rekordow bylo wlasnie na windowsach 2000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...