Skocz do zawartości
aleksander!

Nissan Primera. Co o nim wiecie ? WADY I ZALETY...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam okazję kupić Nisana Primerę kombi rocznik 93, benzyna 1.6 16V z KSIĄŻKĄ SERWISOWĄ.

2 poduszki, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, ABS, elektryczne szyby i lusterka. 100% sprawny.

Interesują mnie opinie osób, które jeździły albo jerzdżą Primerą.

Wadą pewnie są drogie części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalety - auto japonskie wiec trwale

wady - sam wymieniles ale ja bym do tego dodal "jak cholera" :)

Do nissana ale almery znajomy oststnio szukal listwy nadrzwiowej i komplet na przod i tyl na jedna strone kosztowal ponad 400 zl za kawalek plastiku .... w koncu kupil na szrocie od innego i przerobil :)

Co najlepsze nie bylo zamiennikow i ogolnie malo jest zamiennikow

Ale jesli o auto ktos bal a ty masz dodatkowe 2 tys zl zeby je doinwestowac to mozna sie zastanowic.

Bo jak by auto nie bylo zadbane zawsze na poczatku musisz dolozyc przy tak starym aucie - a to tlumik juz sie zaczyna prosic o wymiane, a to sprzeglo, a to silniczek krokowy, a to okaze sie ze akumulator juz slaby plus wymiana filtrow, oleju itd :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIssany to bardzo solidne samochody, sam przesiadłem sie z nissana micry (16 lat) bo sie rozsypał na honde Civic, tez 93, i powiem ze sie niezawiodłem, świetne autko, ale niestety tylko do przyszłego roku, dałem za nią 6500 zł i wszystko w swietnym stanie, silnik wygląda jak prosto z saolnu wiec mozna na nmim jesio zarobić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drogieeeee czesci bardzo trudno dostac nieorginalengo c bedzie pasowac ...

dla przykladu poduszka amortyzatora w fordzie 70zl za dwie do nisanna p. 1100 za dwie :D

do japońców są takie ceny... do toyoty yaris przedni zderzak 2000 PLN

btw. co do tematu, to moze by lepiej qpic Honde civic z jakiegos nowszego roczniku..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi