Hipek Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Noszę się z zamiarem założenia tego miedzianego potwora na płytę jak w temacie. Ze wstępnych obliczeń i pomiarów na linijkę i oko wynika, że jest to możliwe, niestety teoria niejednokrotnie odbiega od praktyki, stąd moje pytanie (skierowane zwłaszcza do osób mających taką konfigurację)...czy to chłodziwo sporo i najlepiej ile konkretnie wystaje poza płytę główną (przypomnę MSI KT600 delta SR). Mam stosunkowo małą obudowę (Modecom I-zone) i chciałbym uniknąć sporu o miejsce owego ustrojstwa z zasilaczem. Druga sprawa..czy rzeczywiście ten pentagram jest dobrym rozwiązaniem biorąc pod uwagę wydajność, ciszę no i oczywiście koszty zakupu? Przede wszystkim interesuje mnie cisza. Z góry dziękuję za odpowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 wejdzie bez problemu, nie wystaje za płyte. Ja mam q92 ALCU i po zmianie z coolmastera z miedzianym rdzeniem temperatura spadła o 10 stopni przy 2.3 1,95V. W tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. do twojego konfigu powinien styknać nawet QC 80ALCU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitekk Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ciszę masz gwarantowaną oczywiście na małych i średnich obrotach bo później to już troszkę głośniej co nie znaczy że bardzo głośno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...