Skocz do zawartości
Adam78

Kyro 2 bez wiatraczka

Rekomendowane odpowiedzi

Na radiatorze Kyro jest taki mały wiatrazek 1W, który jak każde tego typu urządzenie chałasuje. Czy można go zdiąć zastępujac go np radiatorkiem (bez wetyla) od Celka 400? Jeśli ktos próbował to jaka była temp z oryginalnym chłodzeniam a jaka z cichym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś czas temu moje kyro2 chodziło przez ponad dwa tygodnie bez chłodzenia... teraz co prawda wisi na ścianie, ale... :P

Tak całkiem bez chłodzenia, nawet bez radiatora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak całkiem bez chłodzenia, nawet bez radiatora?

no... bo nie zauważyłem jak ten herkulesikowaty sobie odpadł :P to już było daaawno temu. potem karta przeżyła modyfikację, rozzmarowanie arctic silver na nóżkach pamięci, wylanie topnika lutowniczego, zmianę chłodzenia, zmianę napięcia zasilającego przy włączonym kompie... aż w końcu powiedziała "dość tego, j*b się :P"

nie wiem dokładnie co się stało... najpierw było błysk błysk coś zielonego na ekranie, działała dalej... potem zaczęły pojawiać się krzaki, potem zwis... i przestała działać na sterownikach pvr (black screen, ale zwisu nie było). na standardowych windowsa xp jeszcze działała... a potem błysk na czerwono i zwis i już nie wstawała :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym trochę pogrzebał, to dało by się zamaskować wszelkie ślady majsterkowania, ale wcześniej zerwałem plombę z kostki pamięci...

:cry:

U mnie są takie plastikowe kołki mocujące więc radiatorek raczej nie spadnie (tzn mam nadzieję, ze nie :wink: ) Tylko zastapił bym malutki oryginalny radiatorek z wiatraczkiem duzym bez wiatraczka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawilem sie juz w zmiane radiatora na wiekszy(od K6-2) i zlikwidowanie wiatraczka... W sumie chodzi bez problemow i nie powoduje zwisow - jednak troszke sie grzeje... teraz mam zamontowany duzy radiator z duzym wentylem ale puszczonym na 5V - jest cicho i chlodno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:cry:  

U mnie są takie plastikowe kołki mocujące  więc radiatorek raczej nie spadnie (tzn mam nadzieję, ze nie :wink: ) Tylko zastapił bym malutki oryginalny radiatorek z wiatraczkiem duzym bez wiatraczka...

na herkulesiku też są kołki, ale takie gópie, że jak się przekręcą to luzują, i radiator wisiał nie dotykając układu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...